Type to search

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Το πρόβλημα του προπονητικού, η Παιανία και το…παραθυράκι της UEFA

Share

Το τελευταίο διάστημα η ΕΠΟ προσπαθούσε να βρει λύση στο πρόβλημα του προπονητικού κέντρου της Εθνικής Ομάδας. Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα πάψουν να αποτελούν το σπίτι της γαλανόλευκης και οι συζητήσεις για το νέο χώρο ήταν πολύπλευρες. Τελικά, η παρέμβαση του Γιώργου Βαρδινογιάννη «κέρδισε» χρόνο και το παραθυράκι της UEFA έδωσε ελπίδα για το μέλλον! 

Από το 2002 που κατασκευάστηκαν τα γήπεδα στον Άγιο Κοσμά, η Εθνική βρίσκεται εκεί. Κάτι τέτοιο όμως θα πάψει να ισχύει, διότι ο χώρος θα κλείσει και θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης ανάπλασης στο Ελληνικό. Οι ιθύνοντες στην Ομοσπονδία έψαχναν όλο αυτό το διάστημα λύση στο πρόβλημα κοιτώντας αρκετά προπονητικά κέντρα και χώρους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το βασικό μέρος όπου θα προπονούνται οι διεθνείς.

Ένας από αυτούς τους χώρους ήταν και το προπονητικό της Παιανίας, το οποίο σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν είτε για προσωρινή είτε και για πιο μακροπρόθεσμη λύση. Τελικά, η παρέμβαση του Γιώργου Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση το προπονητικό κέντρο για τρεις μήνες βόλεψε όλες τις πλευρές, κέρδισε χρόνο για την ΕΠΟ και έτσι από την 1η Απριλίου η ομαδα του Γκουστάβο Πογιέτ θα προπονείται εκεί.

«Το παραθυράκι της UEFA και οι σκέψεις για καινούργιο προπονητικό»

Στην Ομοσπονδία κοιτάζουν πως θα μπορέσουν να αποκτήσουν ένα νέο προπονητικό για τις ανάγκες της Εθνικής μας ομάδας, κάτι που θα αποτελεί κάτι πιο μακροπρόθεσμο και μόνιμο. Οι δύο σκέψεις ήταν είτε να προκριθεί η περίπτωση της Παιανίας και να αποτελεί το νέο χώρο για τα επόμενα χρόνια είτε να κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου ένα νέο προπονητικό στο παλιό αεροδρόμιο ή στην Ελευσίνα και εκεί να πραγματοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις της ΕΠΟ. Η δεύτερη επιλογή χαρακτηρίστηκε αδύνατη να υλοποιηθεί αφού το κόστος θα ήταν τεράστιο.

Όμως, μετά από συζητήσεις ανθρώπων της Ομοσπονδίας με αρμόδιους της UEFA, φάνηκε πως μπορεί να υπάρξει και άλλη λύση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου μπορεί να εξασφαλίσει  μέσω κονδυλίου ένα ποσό της τάξης των 15 εκατομμυρίων για την αγορά οικοπέδου και την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου. Η οδηγία είναι σαφής και το συγκεκριμένο κονδύλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο υπό αυτή την μορφή και όχι για μακροπρόθεσμη ενοικίαση κάποιου ήδη υπάρχοντα χώρου, όπως με την περίπτωση της Παιανίας. Η ίδια η UEFA είναι θετική στην παραχώρηση των χρημάτων για την ανέγερση ενός νέου προπονητικού και το θέμα αρχίζει να αποκτά πολλούς υποστηρικτές εντός της Ομοσπονδίας. Οι συζητήσεις παραμένουν ανοιχτές και ίσως εντός και του επόμενου μήνα να υπάρξουν εξελίξεις, σε ένα ζήτημα που μπορεί να βοηθήσει την Εθνική Ομάδα στην προσπάθεια της να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και που μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την όλη ιστορία!

Θάνος Βλάχος 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *