Type to search

Bayern Munich Manchester City Ζοάο κανσέλο Κεντρική ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζοάο Κανσέλο: Οι λόγοι της μετακίνησης στη Μπάγερν Μονάχου

Share

Ο Ζοάο Κανσέλο μετακινήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μπάγερν Μονάχου σε μία μεταγραφή που ξάφνιασε το ποδοσφαιρικό κόσμο.

Γιατί όμως η Σίτι άφησε έναν από τους καλύτερους της παίκτες που έχει στο ρόστερ να φύγει χωρίς να τον αντικαταστήσει, δεδομένου ότι δεν έχει μεγάλη πληρότητα στα πλάγια μπακ;

Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που χάλασε τις σχέσεις ανάμεσα σε Κανσέλο και Γκουρντιόλα, αλλά κάποια μικρά προβλήματα με τη συμπεριφορά του παίκτη, έπειτα από την επιστροφή του από το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου προκάλεσαν ζημιά στις σχέσεις του με τον Καταλανό τεχνικό.

Το ματς Κυπέλλου εναντίον της Άρσεναλ ήταν το τρίτο συνεχόμενο όπου ο Κανσέλο όχι μόνο έμεινε εκτός 11αδας, αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Η αντίδρασή του γι’ αυτό το γεγονός, ήταν και η σταγόνα που ξεχίλισε το ποτήρι για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Κάπως έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι πρωταθλητές Αγγλίας ήρθαν σε συμφωνία με τους πρωταθλητές Γερμανίας για το δανεισμό του παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ τοποθετήθηκε και οψιόν αγοράς στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

5 Ιανουαρίου – Τσέλσι εκτός έδρας

Ο Κανσέλο όταν γύρισε από το Μουντιάλ δεν είχε τη καλύτερη διάθεση γιατί δεν είχε παίξει όσο θα ήθελε. Είχε ξεκινήσει μεν σε όλα τα ματς του ομίλου, έμεινε όμως στο πάγκο στα δύο νοκ-άουτ ματς και αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο του προημιτελικού με το Μαρόκο.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η πορτογαλική εφημερίδα Record δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Κανσέλο νιώθει αδικημένος» και έγραφε πως «η απογοήτευση ήταν γραμμένη σε όλο του το πρόσωπό» ενώ καθόταν στον πάγκο για τον αγώνα των 16 με την Ελβετία. Συνέχισε γράφοντας ότι ο παίκτης ένιωσε «παρεξηγημένος» και «δεν εκτιμήθηκε σωστά» από τον προπονητή του Φερνάντο Σάντος.

Ο Κανσέλο επέστρεψε στη δράση μετά το Μουντιάλ στο παιχνίδι με τη Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ στις 5 Ιανουαρίου. Ο Πεπ Γκουρντιόλα ξεκίνησε στη βασική 11αδα τον Κανσέλο αλλά τον αντικατλεστησε στο ημίχρονο του αγώνα.

«Λυπάμαι πολύ για τον Ζοάο, του ζήτησα να παίξει σε μια θέση που δεν είχε συνηθίσει», είπε στη συνέχεια ο Καταλανός, αφού τον έβαλε στη δεξιά πλευρά.

Ο κανσέλο ήταν θυμωμένος. Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν στα αποδυτήρια χωρίς όμως να τα καταφέρουν τελικά.

«Όταν έχει καλή διάθεση, είναι εξαιρετικός», λέει μια άλλη πηγή κοντά στην ομάδα. «Όταν έχει κακή διάθεση, είναι κακό παιδί. Νομίζει ότι είναι ο καλύτερος και δεν δέχεται καμία συμβουλή ή διόρθωση».

Πηγές κοντά στον Κανσέλο επισημαίνουν ότι είναι καλόκαρδος άνθρωπος και αυτό επιβεβαιώνεται από πολλούς συμπαίκτες του.

11 Ιανουαρίου – Σαουθάμπτον εκτός έδρας

Ο Κανσέλο έμεινε στον πάγκο στο ματς Κυπέλλου απέναντι στην Τσέλσι λίγες μέρες αργότερα, κάτι που δε βοήθησε στο να βελτιώσει τη διάθεσή του.

Τα συναισθήματά του δε τα έκρυψε από τη προπόνηση, κάτι που έγινε αντιληπτό από το προπονητικό επιτελείο, που ένιωσε ότι η απόδοσή του στη προπόνηση επηρεάστηκε από αυτά.

Στην προσπάθειά του ο Γκουαρντιόλα να τον επαναφέρει στη προ-Μουντιάλ απόδοσή του τον ξεκινάει βασικό στο ματς του Λιγκ Καπ απέναντι στη Σαουθάμπτον ξανά ως δεξί μπακ.

Ο Κανσέλο δεν ήταν καλός, όμως ο Γκουρντιόλα τον ξεκίνησε πάλι βασικό στο «Ολντ Τράφορντ» αυτή τη φορά ως αριστερό μπακ, όπου και πάλι δεν είχε καλή απόδοση.

19 και 22 Ιανουαρίου – Τότεναμ και Γούλβς εντός έδρας

Ο Κανσέλο έμεινε ξανά στον πάγκο στη νίκη της Σίτι με 4-2 εναντίον της Τότεναμ, όπου ο Πεπ Γκουαρντιόλα με δηλώσεις του μετά τον αγώνα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους παίκτες του.

Ο Κανσέλο δεν ήταν ο μοναδικός στόχος της οργής του Γκουαρδιόλα, επέμεινε ότι όλοι ήταν ένοχοι, αλλά ο Πορτογάλος είχε προκαλέσει αρκετούς πονοκεφάλους στον προπονητή.

Μετά τον αγώνα με την Τότεναμ είχε γίνει πλέον αντιληπτό ότι ο Πορτογάλος είχε χάσει την θέση του στη βασική 11αδα από τον 18χρονο Ρίκο Λιούις.

Σε αυτό το σημείο, ο Γκουαρδιόλα και το επιτελείο του ανησύχησαν ιδιαίτερα, καθώς ένιωσαν ότι η συμπεριφορά του Κανσέλο άρχιζε να επηρεάζει την ομάδα. Το προπονητικό επιτελείο είδε κακή γλώσσα του σώματος, κάτι το οποίο σήμαινε ότι παραβίαζε σοβαρά την πολιτική του Γκουαρδιόλα.

Όταν ο Κανσέλο έμεινε ξανά στο πάγκο για το ματς με τη Γουλβς στο Έτιχαντ, τα συναισθήματά του δεν περιορίστηκαν μόνο στα αποδυτήρια, καθώς όταν κατέβηκε από το λεωφορείο της ομάδας κατευθύνθηκε προς τον πάγκο όπου έκατσε μόνος του.

27 Ιανουαρίου – Άρσεναλ εντός έδρας

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν ο Γκουαρδιόλα τον άφησε εκτός κόντρα στην Άρσεναλ την Παρασκευή για το Κύπελλο. Μετά από αυτό, το προπονητικό επιτελείο θεώρησε ότι ο Κανσέλο δεν πρόσεχε στις τακτικές συναντήσεις και δεν άκουγε τις οδηγίες των προπονητών.

Ο Γκουαρδιόλα και το επιτελείο του είχαν ανεχτεί αρκετά. Μετά από εβδομάδες παρόμοιων περιστατικών και ενεργειών, ένιωσαν ότι έπρεπε να αποχωρήσει.

Το Σάββατο, ο Κανσέλο δημοσίευσε ένα Instagram story συνοδευόμενο από τις λέξεις: «Μην αφήνετε κανέναν να μειώσει τη λάμψη σας».

Ο Κανσέλο και ο Γκουαρντιόλα μίλησαν και συμφώνησαν ότι η μεταγραφή θα ήταν η καλύτερη λύση και κάπως έτσι, εμφανίστηκε η Μπάγερν.

Επιμέλεια: Στέλιος Βαρδάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *