Type to search

Μπενφίκα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΤΣΕΛΣΙ

Οριστικό του Έντσο Φερνάντεζ στην Τσέλσι

Share

Ελάχιστες ώρες πριν την λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, Τσέλσι και Μπενφίκα τα βρήκαν σε όλα για την μετακίνηση του Έντσο Φερνάντεζ στο Λονδίνο, με τους μπλε να προσθέτουν ένα σημαντικό “γρανάζι” στην μεσαία τους γραμμή.

Ένα από τα πρόσωπα του Μουντιάλ στο Κατάρ, ο Έντσο Φερνάντεζ, βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Τσέλσι, η οποία προσπαθούσε αρκετές εβδομάδες να τον εντάξει στο δυναμικό της, απέσπασε τελικά την υπογραφή του 22χρονού Αργεντινού, τα βρήκε σε όλα με την Μπενφίκα και εν τέλει πρόλαβε να δηλώσει κανονικά την μεταγραφή του Φερνάντεζ, εντός χρονικού ορίου

Το ποσό που έβγαλε από τα ταμεία της η αγγλική ομάδα ανέρχεται κοντά στα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που τοποθετεί την μεταγραφή του 22χρονου, στην πρώτη θέση με τις ακριβότερες μεταγραφές στην Πρέμιερ Λίγκ. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τόντ Μπόελι, έκανε πράξη την επιθυμία του τεχνικού των μπλε, Γκρέιαμ Πότερ. Ο 47χρονος προπονητής, έδειξε από τα μέσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου την θέληση του να αποκτήσει η ομάδα του τον Αργεντινό.

Τι κερδίζει η Τσέλσι από τον Φερνάντεζ

Ο Έντσο έδειξε τόσο στο Μουντιάλ στο Κατάρ, όσο και στην σύντομη θητεία του στην Μπενφίκα, το τι είναι πραγματικά ικανός να κάνει. Παίκτης υπέρ κατάλληλος για το αγγλικό πρωτάθλημα, με “αλύγιστα” πνευμόνια, άνεση με την μπάλα στα πόδια του, αξιοζήλευτη ποδοσφαιρική εξυπνάδα και “πόδια” που μπορούν να απειλήσουν από οποιαδήποτε απόσταση. Στοιχεία που λείπανε από την μέτρια εικόνα που δείχνει η λονδρέζικη ομάδα, μέχρι τώρα στην σεζόν.

Η… σύντομη καριέρα του 

Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου του 2001, Έντσο Φερνάντεζ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του ζωή από τις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ σε ηλικία μόλις 5 ετών. Εκεί παρέμεινε για 13 χρόνια μέχρι να έρθει η κλήση στην πρώτη ομάδα από τον τότε τεχνικό Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ, ανδρώθηκε και ωρίμασε ποδοσφαιρικά, δείχνοντας ταυτόχρονα το πλούσιο ταλέντο το οποίο διαθέτει. Αγωνίστηκε από το 2019 έως και το 2022, ενώ είχε μεταβεί και έναν χρόνο δανεικός στην Ντεφένσα Τζουστίσια (2020-2021). Ο τελευταίος του χρόνος στην Ρίβερ, ήταν και αυτός που έπεισε τους ανθρώπους της Μπενφίκα να δαπανήσουν ένα ποσό που άγγιζε τα 35 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν. Συνολικά, ο Αργεντινός σκόραρε 10 φορές σε 40 εμφανίσεις.

Έπειτα, πήρε την μεταγραφή για την Πορτογαλική ομάδα, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 17 φορές ( πετυχαίνοντας 1 γκολ ) προτού έρθει η μεταγραφή στην Αγγλία και την Τσέλσι.

Επιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *