Type to search

SUPERLEAGUE 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Superleague 2: Το πολύπαθο πρωτάθλημα που…αμαυρώνει ακόμη περισσότερο το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Share

Είναι γεγονός πως ένα από τα πιο δυσλειτουργικά και μάλλον κακόφημα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης είναι και η δίκη μας Superleague 2. Διακοπές, αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και μηδέν μυαλό για ποδόσφαιρο. Ομάδες χωρίς προγραμματισμό που σταματούν στη μέση της περιόδου και ένα πρωτάθλημα αφημένο στην τύχη του!

 «Διαφωνίες, χρήματα που δεν καταβλήθηκαν και διακοπή»

Η δεύτερη κατηγορία επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας πρόσφατα επανεκκίνησε και πάλι μετά τη μεγάλη αποχή των ομάδων για το ζήτημα της μη καταβολής συμφωνηθέντων χρημάτων από το στοίχημα. Απόφαση που πάρθηκε από όλες τις πλευρές, με την αποχή να αποτελεί μονόδρομο. Στο μεσοδιάστημα η μια ανακοίνωση διαδέχονταν την άλλη ανάμεσα στις ΠΑΕ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, με τις ομάδες και τους εργαζόμενους σε αυτές και φυσικά τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να είναι οι πραγματικοί ζημιωμένοι από την όλη κατάσταση. Τα 8,1 εκατομμύρια του στοιχήματος έγιναν στις αρχές του χρόνου 5 και τελικά η Κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει μόνο το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων. Η μεγάλη αποχή κράτησε όπως είναι λογικό αρκετά, το πρωτάθλημα έσβησε στην κυριολεξία και κανείς δεν ασχολούνταν με αυτό.

Ακολούθησαν διεργασίες και εκλογή νέου προέδρου στη λίγκα, με τον κ. Μαρτσούκο να αναλαμβάνει ύστερα από ψηφοφορία, εκθρονίζοντας τον μέχρι τώρα πρόεδρο κ.Λεουτσάκο. Ακόμη και εδώ όμως υπήρξε γκρίνια, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Χανιά κ.Ροκάκη να προχωρά σε ένσταση για το γεγονός πως δεν τηρήθηκαν όλα όπως έπρεπε στη διαδικασία της ψηφοφορίας λέγοντας πως δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν το τελικό αποτέλεσμα λόγω του δικαιώματος ψήφου της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας η οποία πρόσφατα αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα μετά την επανέναρξη του ολοκλήρωσε αισίως τον πρώτο γύρω λίγο πριν εκπνεύσει ο Μάρτιος και θα δοθεί αγώνας δρόμου ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως και το τέλος Μαΐου, με το αίτημα για παράταση της σεζόν έως τις 18 Ιουνίου να γίνεται δεκτό από την Ομοσπονδία.

«Δυσφήμιση διεθνώς για μια Λίγκα που φαίνεται να μην αλλάζει»

 Σε όλα ήρθε να προστεθεί και μια λίστα αγώνων της Sportradar που στάλθηκε από την UEFA στην ΕΠΟ και περιλαμβάνουν 13 αγώνες ύποπτους για στοιχηματισμό. Η ελληνική ομοσπονδία δεν έχει πάρει θέση μέχρι στιγμής, με τις έρευνες να δείχνουν πως το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας είναι βουτηγμένο στη λάσπη και κανείς πλέον δεν το λαμβάνει υπόψιν. Παρόμοιο γεγονός έχει συμβεί και κατά το παρελθόν, με τη συγκεκριμένη λίγκα να έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως και όχι μάλιστα για καλό λόγο.

Επιπλέον μετά και το πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο οι αντιδράσεις δεν φαίνεται να γεφυρώνονται και οι διαφωνίες ανάμεσα στις ΠΑΕ και στους παράγοντες ολοένα και αυξάνονται. Ήδη ακούστηκε η σκέψη της Αναγέννησης Καρδίτσας να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, αφού η ίδια θεωρεί πως το όλο εγχείρημα που επικρατεί αποτελεί «θέατρο του παραλόγου». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος στρέφεται κατά του νέου προέδρου κ. Μαρτσούκου λέγοντας πως δεν τήρησε όσα έλεγε πριν εκλεγεί και δεν έφερε τα χρήματα που υποσχέθηκε, αναφέροντας μάλιστα την έκφραση πως είναι «άδειο το καλάθι της…Σαρακοστής».

Μένει λοιπόν να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν είναι και μάλλον θα συνεχίσει να είναι από τα πιο δυσλειτουργικά της Ευρώπης, με συμφέροντα να συγκρούονται, υποσχέσεις να μην τηρούνται και γενικότερα η αμφισβήτηση για το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν ολοένα να μεγαλώνει!

Θάνος Βλάχος 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *