Type to search

2ος ΟΜΙΛΟΣ basket Basket league Άγιος Δημήτριος Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ κατηγορία ΕΟΚ ΚΑΟ Μελισσίων Κεντρική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Μέλισσα «τσίμπησε» τον Κρόνο

Share

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΚΑΟ Μελισσίων, ολοκλήρωσε την ανατροπή και σε παιχνίδι θρίλερ υπέταξε στον Άγιο Δημήτριο τον Κρόνο με σκορ 63 – 61. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2 – 1 τη σειρά και έδωσαν νέο ενδιαφέρον ενόψει συνέχειας.

 

Ξέρω τι έκανες στη κανονική διάρκεια…

Ο Άγιος Δημήτριος έχει το ευτύχημα να αποτελεί μία γειτονιά εντός των χωρικών ορίων της οποίας δραστηριοποιούνται πολλά αθλητικά σωματεία. Ενδεικτικό του γεγονότος αποτελεί πως δύο παραδοσιακές δυνάμεις του γυναικείου μπάσκετ, ο Κρόνος και η Δάφνη αποτελούν γέννημα – θρέμμα της περιοχής και έχουν την έδρα τους στον Άγιο Δημήτριο. Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, έπειτα από διετή εξοστρακισμό στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, την εφετινή χρονιά μάχεται με σκοπό την επάνοδό του στην κορυφαία εθνική κατηγορία. Έχοντας αυτά στο νου, το μεσημέρι της Κυριακής, οι αθλήτριες της ομάδας στο ξεκίνημα της φάσης των πλέι οφς τέθηκαν αντιμέτωπες με τα Μελίσσια, την ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στην κανονική διάρκεια (με ρεκόρ 9 – 5), έναντι των οποίων οι γηπεδούχες προηγούνταν με σκορ 2 – 0 στη σειρά. Με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ανά χείρας, η ομάδα του Κρόνου χρειαζόταν μόλις μία νίκη προκειμένου να «σφραγίσει» το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

«Ραψωδία Σκουμπάκη»

Στις κατάμεστες εξέδρες του Νέου Κλειστού Αγίου Δημητρίου, η πρωτοπόρος ομάδα (με ρεκόρ 12 – 2) του 2ου ομίλου της Α2 κατηγορίας είχε σκοπό τη νίκη με ωραίο και πειστικό μπάσκετ. Στον αντίποδα, ο ΚΑΟ Μελισσίων έπαιζε ένα παιχνίδι δίχως αύριο, με δεδομένο πως ενδεχόμενη ήττα ισοδυναμούσε με πρόωρο αποκλεισμό και επίλογο στη σεζόν. Πράγματι λοιπόν η συνθήκη αυτή φάνηκε να πεισμώνει τις φιλοξενούμενες αθλήτριες οι οποίες με τρίποντες εκτελέσεις των Κοιλιαρίδη, Σκουμπάκη και Ανδρικοπούλου απέκτησαν από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στη μέγιστη διαφορά του έφτασε ακόμη και στους εννιά πόντους υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας στο 8’ (11 – 20). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Κρόνο στο μείον 4 (18 – 22) έχοντας ως οδηγό στην επίθεση την Δερμιτζάκη με 8 πόντους. Για τα Μελίσσια, η Αργυρώ Σκουμπάκη είχε μόλις ολοκληρώσει ένα «μαγικό» δεκάλεπτο. Η πρώην αθλήτρια του Παναθηναϊκού σημείωσε ακριβώς τους μισούς από τους πόντους της ομάδας της. 11 από τους 22 του δεκαλέπτου, ούσα κομβική σε άμυνα και επίθεση.

Ο μεγάλος μονόλογος του Κρόνου

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μεγαλύτερη επιθετικότητα από τις γηπεδούχες, οι οποίες πάτησαν παρκέ αποφασισμένες να κρύψουν τις αδυναμίες τους σε άμυνα και επίθεση αλλά και με την σαφή στόχευση να χτυπήσουν από κοντά το αντίπαλο καλάθι. Η είσοδος της Θεώνης Τσάμη στο παρκέ βοήθησε την ομάδα του Κρόνου να βρει λύσεις επιθετικά και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 12’ (24 – 24). Ωστόσο, η Ανδρικοπούλου με τρίποντο επανέφερε το προβάδισμα στην ομάδα της.  Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πια μία «άγρια» ομορφιά με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την κάθε κατοχή. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 38 – 34 υπέρ των γηπεδούχων και χαρακτηρίστηκε από σφυρίγματα που ισοδυναμούσαν με τεχνική ποινή. Στο ίδιο διάστημα, δύο τεχνικές ποινές καταλογίστηκαν υπέρ των γηπεδούχων μία έναντι της Χιώτη και μία ακόμη σε βάρος του κόουτς των Μελισσίων κ. Καλογερόπουλου. Μία τεχνική ποινή κέρδισε και η ομάδα των Μελισσίων έπειτα από διαμαρτυρίες αθλητριών του Κρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Κριμιτζά να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στο καλάθι και να σημειώνει κρίσιμα καλάθια. Στο ίδιο διάστημα, η πτώση στην απόδοση της Χιώτη, η αφλογιστία της Σκουμπάκη από μακρινή απόσταση και η πολύ βελτιωμένη άμυνα των παικτριών του Κρόνου συνέδραμαν ώστε η ομάδα των Μελισσίων να κολλήσει και να δυσκολευτεί επιθετικά. Η διαφορά άνοιγε διαρκώς υπέρ των γηπεδούχων και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 57 – 46 υπέρ του Κρόνου. Με δεδομένο πως η μέγιστη διαφορά στο καλό διάστημα του Κρόνου είχε φτάσει ακόμη και το +14 και με δεδομένη την ώθηση που προσέφερε στις αθλήτριες της κόουτς Νικολαΐδου η παρουσία φιλάθλων της ομάδας στις εξέδρες του κλειστού, όλα συνηγορούσαν υπέρ μιας επικράτησης της γηπεδούχου ομάδας.

«Μπλακ άουτ» και «ματ» των Μελισσίων στον Κρόνο

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με γρήγορα καλάθια της ομάδας των Μελισσίων που έριξαν τη διαφορά στη μέση. Κυρίδη, Τάρλα και Ανδρικοπούλου με τρίποντα μετέτρεψαν σε ντέρμπι το παιχνίδι, με τον ΚΑΟ να προσπερνά στο σκορ έπειτα από δύο περιόδους στο 34’ (59 – 60). Με εξαίρεση τις βολές της Έλλης Καλομιτσίνη στην επόμενη φάση, από εκείνο το σημείο ο Κρόνος υπέστη «μπλακ άουτ», υπέπεσε σε πολλά και αβίαστα λάθη και υπέβαλλε τον εαυτό του σε ένα τραυματικό φινάλε. Δεν είναι λεκτική υπερβολή να ειπωθεί πως οι παίκτριες του Κρόνου αντιμετώπιζαν δυσκολία, πέραν του κατεβάσματος της μπάλας ακόμη και στις επαναφορές που επιχειρούσαν. Η συγκυρία αυτή έδωσε το δικαίωμα στις παίκτριες του κόουτς Καλογερόπουλου να επιτεθούν. Η ψηλή του ΚΑΟ, Χιώτη, αποτέλεσε «αιχμή του δόρατος» στην απόπειρα κατοχύρωσης του ροζ φύλλου στις φιλοξενούμενες. Με βολές και πολλές επιτυχημένες μάχες κάτω από το καλάθι του Κρόνου, η Ελληνίδα σέντερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, ούσα καθοριστική για την ανατροπή που ολοκλήρωσε η ομάδα της. Άτυχος και άστοχος ο Κρόνος στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού, καθώς δεν κατάφερε να επιτύχει το καλάθι που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση. Οπωσδήποτε η έξοδος με πέντε ατομικά φάουλ της Τσαγκαροπούλου έπαιξε ρόλο και επηρέασε τη συγκέντρωση του συνόλου της προπονήτριας Νένας Νικολαΐδου. Η επικράτηση με τελικό σκορ 63 – 61 υπέρ του ΚΑΟ Μελισσίων αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς και πλέον η σειρά (2 – 1 υπέρ του Κρόνου) οδηγείται στο κλειστό του ΚΑΟ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι τέσσερις πόντοι ενεργητικό στην τέταρτη περίοδο αποτελούν δίκαια πηγή προβληματισμού για το φαβορί το ζευγαριού, το οποίο καλείται να βελτιώσει αρκετές συνθήκες για να βεβαιωθεί πως θα παλέψει για την άνοδο μέχρι τέλους.

Η τριπλέτα Ανδρικοπούλου (15π.), Χιώτη (13π.) και Σκουμπάκη (11π.) ξεχώρισε για την ομάδα από τα Μελίσσια. Στον αντίποδα, για την ομάδα του Κρόνου, Δερμιτζάκη (11π.) και Κριμιτζά (10π.) ολοκλήρωσαν το παιχνίδι διψήφιες, λαμβάνοντας πολύτιμες βοήθειες από τις Τσάμη (8π.) και Γεωργακοπούλου (7π.). Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι έμπειρες παίκτριες της ομάδας, Δανάη Καμμένου (5π.) και Ζέφη Γιαμπάνη, με την τελευταία να αγωνίζεται ελάχιστα.

Από πλευράς νικητών ο κόουτς της ομάδας κ. Καλογερόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ανέφερε «Είμαστε γενικότερα μία ομάδα που έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Σε αυτό το πρωτάθλημα το οποίο ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς είχε πολλές διακοπές και δεν βοήθησε καθόλου στη ροή, εμείς καταφέραμε με πολλή προπόνηση και προσπάθεια να κατοχυρώσουμε τη τέταρτη θέση. Κάναμε πέντε ήττες, κυρίως από ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα από εμάς, συνεπώς από αυτή την άποψη είμαστε χαρούμενοι που μπήκαμε στην τελική φάση. Θέλουμε να απολαύσουμε τη διαδικασία. Σήμερα οι παίκτριές μου κατέθεσαν ψυχή. Μας ενδιαφέρει να ζορίσουμε τον Κρόνο, όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι σίγουρα το φαβορί αλλά και μια πιο έμπειρη ομάδα από εμάς. Εμείς δεν έχουμε παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναφέρουμε τη σειρά εδώ, δίχως αυτό ωστόσο να είναι ακυρωτικό για την υπόλοιπη προσπάθεια που έχει γίνει» ολοκλήρωσε ο προπονητής των θριαμβευτριών.

Καλογερόπουλος: “Θέλουμε να απολαύσουμε τη διαδικασία. Σήμερα οι παίκτριές μου κατέθεσαν ψυχή. Μας ενδιαφέρει να ζορίσουμε τον Κρόνο, όσο περισσότερο μπορούμε”

Η αθλήτρια του Κρόνου, Θεώνη Τσάμη μετέφερε την οπτική της ομάδας της έπειτα από μία ήττα που άφησε πικρή αίσθηση «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι το οποίο το θέλαμε πολύ και το δείξαμε. Όμως, προς το τέλος χάσαμε το μυαλό μας αλλά και την συγκέντρωσή μας. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ενόψει της συνέχειας που έπεται χρειαζόμαστε δουλειά. Όλες μαζί πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να πάρουμε τη νίκη και αυτό που μας αξίζει».

Τσάμη: “Όλες μαζί πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να πάρουμε τη νίκη και αυτό που μας αξίζει”

Τα δεκάλεπτα: 18 – 22, 38 – 34, 57 – 46, 61 – 63

Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Νικολαΐδου): Δερμιτζάκη 11 (3), Διαμαντοπούλου 6 (2), Τσιμπίδη, Καμμένου 5 (1), Γιαμπάνη, Γεωργακοπούλου 7 (1), Τσαγκαροπούλου 5, Καλομιτσίνη 3, Κριμιτζά 10, Μπλιθικιώτη 6 (2), Τσάμη 8,  Δραμυτινού

ΚΑΟ Μελισσίων (Καλογερόπουλος): Παναγιωτίδη 4, Βόσσου 2, Ανδρικοπούλου 15 (3), Πατέρα 2, Κοιλιαρίδη 3 (1), Κυριακάκη, Χιώτη 13, Κυρίδη 7 (2), Τάρλα 6 (1), Καλογερία, Σκουμπάκη 11 (3), Παρθενίου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *