Type to search

Champions League Ίντερ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πόρτο

Πόρτο – Ίντερ 0-0: Τα δοκάρια βοήθησαν τους Ιταλούς να… αποδράσουν!

Share

Σε ένα ματς με τρομερή αγωνία η Ίντερ κατάφερε, έστω και με μεγάλη δόση τύχης, να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η Πόρτο κυριάρχησε απόλυτα αλλά ήταν άστοχη στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, σημαδεύοντας κιόλας δύο φορές το δοκάρι στο 90+6’ και στο 90+7’!

Τεράστια πρόκριση πανηγύρισαν οι «νερατζούρι» οι οποίοι πήγαν να μην ηττηθούν αλλά στο τέλος πήγαν να χάσουν τα… αυγά και τα πασχάλια. Το δοκάρι (δις), ο Ονάνα και ο Ντάμφρις ήταν αυτοί που στα τελευταία λεπτά κράτησαν όρθια την Ίντερ και με το 1-0 από το πρώτο ματς στο Μιλάνο της έδωσαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση με δραματικό τρόπο.

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν πολύ από το συντονισμένο πρέσινγκ της Πόρτο και έκαναν αρκετά λάθη στο πρώτο μέρος. Οι «δράκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό αφού ο Ονάνα έκανε μια σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ουρίμπε.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας είχε και πάλι απάντηση στο σουτ του Εουστάκιο στο 20’ ενώ απόκρουση χρειάστηκε να κάνει και ο Ντιόγκο Κόστα στη γωνία του, δύο λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Ντζέκο. Η Πόρτο συνέχιζε να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις αλλά το σουτ του Εβανίλσον από πλεονεκτική θέση ανακόπηκε στο 39’ από τον Ντιμάρκο.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρχαν φάσεις αλλά η Πόρτο συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά την Ίντερ. Η ομάδα του Κονσεϊσάο έφτασε στο 68% κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει αυτήν την υπεροχή και σε γκολ. Στο 76ο λεπτό ήρθε η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο με τον Ονάνα να μπλοκάρει το σουτ του Γκρούγιτς. Στην επόμενη φάση το σουτ του Τσαλχάνογλου πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά τα δοκάρια και ο Ντάμφρις ήταν αυτοί που έσωσαν την Ίντερ. Αρχικά στο 90+5’ ο Ντάμφρις έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μαρκάνο ενώ στη συνέχεια η Πόρτο είχε δύο δοκάρια! Πρώτα στο 90+6’, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός πήρε τη κεφαλιά, ο Ονάνα έκανε την επέμβαση και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκρούγιτς αμαρκάριστος σημάδεψε με το κεφάλι την οριζόντια δοκό για να διατηρηθεί το τελικό 0-0. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πεπέ στο 90+7′, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Συνθέσεις:

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Ζαϊντού (Ουέντελ 85’), Μαρκάνο, Καρντόζο, Πεπέ, Γκαλένο, Γκρούγιτς, Ουρίμπε (Ναμάσο 85’), Εουστάκιο (Φράνκο 70’), Εβανίλσον (Μαρτίνεζ 70’), Ταρεμί.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Μπαστόνι (Ντε Βράι 74’), Ατσέρμπι, Νταρμιάν (Σκρίνιαρ 80’), Ντιμάρκο (Ντ’Αμπρόσιο 70’), Μικιταριάν, Τσαλχάνογλου, Μπαρέλα (Μπρόζοβιτς 80’), Ντάμφρις, Ντζέκο (Λουκάκου 70’), Λαουτάρο Μαρτίνεζ

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *