Type to search

CHAMPIONS LEAGUE Manchester City Κεντρική ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χάαλαντ

Η Σίτυ είναι εδώ με το υπερόπλο Χάλαντ να κάνει όργια

Share

Η Μάντσεστερ Σίτυ ήταν καταιγιστική απέναντι στη Λειψία το βράδυ της Τρίτης και με το εμφατικό 7-0 προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Απόλυτος πρωταγωνιστής στο θρίαμβο των Πολιτών δεν ήταν άλλος από τον Έρλινγκ Χάλαντ ο οποίος σκόραρε 5 φορές, σπάζοντας πολλά ρεκόρ, με το Νορβηγό σούπερ σταρ να γνωρίζει την αποθέωση την ώρα της αλλαγής του από τους φίλους της Σίτυ. Βέβαια ο Πέπ Γκουαρντιόλα μπορεί να είναι χαρούμενος τόσο για τη πρόκριση της ομάδας του στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όσο και για τα επιτεύγματα του Χάλαντ. Όμως ο Καταλανός προπονητής γνωρίζει πολύ καλά πως η ομάδα του κέρδισε πολλά περισσότερα από μια νίκη-πρόκριση.

Αρχικά, οι Πολίτες είχαν σε καλή βραδιά, μετά από καιρό, όλους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές τους. Ο Χάλαντ δε σκόραρε απλά 5 γκολ. Ήταν πολύ συμμετοχικός στο παιχνίδι της Σίτυ, μάρκαρε ψηλά την αντίπαλη άμυνα, συνεργαζόταν ωραία με τους συμπαίκτες του, άνοιγε χώρους με τις κινήσεις του για τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς. Έκανε τα πάντα ο 22χρονος επιθετικός μέσα στο γήπεδο, ο οποίος με τα κατορθώματά του φρόντισε να σπάσει και μερικά ατομικά ρεκόρ. Έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μία σαιζόν στην ιστορία της Σίτυ (39), ξεπερνώντας την επίδοση του Τόμι Τζόνσον τη σαιζόν 1928-1929, έγινε μόλις ο τρίτος παίχτης που σκοράρει 5 γκολ σε ένα παιχνίδι σε νοκ άουτ φάση στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Μέσι το 2012 και τον Αντριάνο της Σαχτάρ το 2014, ενώ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 30 γκολ. Μάλιστα χρειάστηκε μόλις 25 παιχνίδια για να το καταφέρει αυτό, ενώ άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου όπως ο Λεβαντόβσκι, ο Μέσι και ο Νεϊμάρ χρειάστηκαν 46, 48 και 49 ματς αντίστοιχα για να φτάσουν στον ίδιο αριθμό γκολ. Όλα αυτά ο Χάλαντ τα κατάφερε λίγες μόνο μέρες μετά το παιχνίδι με τη Κρύσταλ Πάλας, όταν και ο Πέπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη τύπου έκανε παράπονα πως προτιμάει ο επιθετικός του να μην περιμένει απλά στη περιοχή και να συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Νορβηγός επιθετικός έδωσε την απάντησή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ με τα γκολ που πετυχαίνει.

Όμως αυτή η νίκη δεν ήρθε μόνο από από τα γκολ του Χάλαντ. Η Σίτυ έκανε συνολικά μια καλή εμφάνιση που θύμισε την ομάδα των προηγούμενων χρόνων και τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παιχτών της. Οι Πολίτες ήταν πιεστικοί, δημιούργησαν πολλές φάσεις, ανακτούσαν γρήγορα τη μπάλα και δεν επέτρεψαν στη Λειψία να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό κίνδυνο για την εστία του Έντερσον. Ο Γκιντογκάν έκανε μετά από καιρό πολύ καλή εμφάνιση η οποία συνδυάστηκε με γκολ. Ο Γκρίλις, ο οποίος ψηφίστηκε από τους φίλους της ομάδας MVP για τον μήνα Φεβρουάριο, συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις και έδωσε την ασίστ στον Γκιντογκάν. Ο Ντε Μπρόινε έκανε πολύ καλή εμφάνιση και έβαλε το κερασάκι στη τούρτα με ένα πανέμορφο γκολ. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση έκαναν τα δύο στόπερ, Ακάντζι και Ντίαζ, οι οποίοι ήταν αλάνθαστοι αμυντικά αλλά βοήθησαν και στο επιθετικό κομμάτι αφού τα τρία γκολ προήλθαν από κεφαλιές που πήραν από κόρνερ και στη συνέχεια σκόραραν από ριμπάουντ οι συμπαίκτες τους.

Με αυτό το τρόπο, η Μάντσεστερ Σίτυ συνεχίζει το ταξίδι της στο Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της στη διοργάνωση. Οι Πολίτες φέτος παρουσιάζουν αστάθεια στην απόδοσή τους. Οι παίχτες της δεν παρουσιάζουν το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση για να πετύχουν νίκες, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, η Σίτυ είναι μια ομάδα η οποία και φέτος θα παλέψει για να κατακτήσει τη κορυφή της Ευρώπης. Μένει να δούμε , λοιπόν, αν αυτή η νίκη θα αποτελέσει την αφετηρία για κάτι καλύτερο έτσι ώστε ο Χάλαντ και η παρέα του θα πετύχουν αυτό που κυνηγάνε αρκετά χρόνια τώρα.

Επιμέλεια: Nτίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *