Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός: Στη Μόσχα αδελφές μου..

Share

Στη Μόσχα για ένα καλό αποτέλεσμα ελπίζει σήμερα ο Παναθηναϊκός… ώστε να κλείσει αυτή η τραγική σεζόν στην Ευρωλίγκα με νίκη. Βέβαια η ψυχολογία των πρασίνων δεν είναι και η καλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι έχασαν προχθές στην Αγία Πετρούπολη. Για την ακρίβεια η Ζενίτ την διέσυρε με το εμφατικό 112-83 με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει για ακόμη μία φορά ένα κάκιστο πρόσωπο στην 4η περίοδο. Η Ζενίτ είναι η τελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφς.

Αναφορικά με την σημερινή αναμέτρηση, η οποία δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι Ρώσοι έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στα πλέι οφς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό. Ο Οντέτ Κάτας θα έχει στην διάθεση του τον Σέλβιν Μακ, όμως όχι και τον Μάριο Χεζόνια ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στην διάθεση τους, τον Μάικ Τζέιμς (πειθαρχικό παράπτωμα) και τους τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοφ, Τζόελ Μπολομπόι και Ντάνιελ Χάκετ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν 43 φορές με την ΤΣΣΚΑ να έχει 23 νίκες και τον Παναθηναϊκό 20. Για τους πράσινους ξεχωρίζουν οι δύο νίκες στους τελικούς του 2007 στην Αθήνα και του 2009 στο Βερολίνο, καθώς και ο ημιτελικός στο Παρίσι το 1996.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η ΤΣΣΚΑ θα τερματίσει δεύτερη στην κανονική σεζόν είτε με σκορ 24-10 αν κερδίσει, είτε με σκορ 23-11 αν χάσει. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός αν χάσει θα παραμείνει στην 16η θέση με σκορ 11-23, ενώ αν κερδίσει απλά θα ανέβει στην 15η με σκορ 12-22 στην χειρότερη χρονιά του στην Ευρωλίγκα. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου η ΤΣΣΚΑ θα πάρει πριμ ύψους 850.000 ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει τίποτα. Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της κατάταξης (από 15η έως 18η θέση) δεν λαμβάνουν κανένα πριμ.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι το τελευταίο ματς στην Ευρωλίγκα στο παλιό της γήπεδο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», του οποίου η κατεδάφιση έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Επιμέλεια Άρθρου: “Κατερίνα Καμζέλα”

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *