Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φενέρ – Ολυμπιακός 73-93: Την ισοπέδωσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη

Share

Ο «πληγωμένος» Ολυμπιακός παρά τις απουσίες των Σλούκα και Πίτερς, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, «περνώντας» με 73-93 μέσα από την Ulker Sports Arena. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κώστα Παπανικολάου με 21 πόντους, καθοριστικός και ο Αισάια Κάνααν με 6/9 τρίποντα.

Μπήκε με σπασμένα φρένα

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν αποφασισμένοι να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Με εξαιρετική άμυνα στην πρώτη περίοδο κατάφεραν να εγκλωβίσουν τη Φενέρ, η οποία σκόραρε μόλις 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Επιθετικά, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν πολλές λύσεις από μακρινά σουτ. Κάνααν και Παπανικολάου ηγήθηκαν στο κομμάτι της επίθεσης, με τον Ολυμπιακό να εξασφαλίζει διαφορά 14 πόντων (24-10) στην πρώτη περίοδο.

Στη δεύτερη περίοδο, συνεχίστηκε το ίδιο έργο με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ματς. Λαρεντζάκης και Μακκίσικ πέρασαν στο παρκέ και έδωσαν σημαντικές λύσεις σε σκορ και άμυνα. Ο Γκούντουριτς έμοιαζε ο μοναδικός παίκτης της Φενερ με καθαρό μυαλό και δημιούργησε κάποια προβλήματα με σουτ μακρινής απόστασης. Στο 16ο λεπτό , ήρθε η αποβολή του Σκότι Γουίλμπεκιν με δύο τεχνικές ποινές σε ελάχιστα λεπτά, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο της Φενέρ. Το ημίχρονο έκλεισε στο 30-51 με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν ισχυρό προβάδισμα νίκης.

Εξαιρετική διαχείριση του αγώνα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σχεδόν άψογα το προβάδισμά του. Διεύρυνε μάλιστα τη διαφορά στους 26 πόντους στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου (51-77). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Φενέρ έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο -13 (66-79). Όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με τρία εύστοχα σουτ τριών πόντων, από τους Γουόκαπ, Μακκίσικ και  Παπανικολάου. Το τελικό 73-93 διαμορφώθηκε από εύστοχη βολή του Μιχάλη Λούντζη, 16 δευτερόλεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν καθοριστικός για τον Ολυμπιακό με 21 πόντους, τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ και πολύπλευρη συνεισφορά στο κομμάτι της άμυνας. Από κοντά ο Κάνααν με 20 πόντους και οι  Γουόκαπ, Βεζένκοφ, Μακκίσικ με 12. Για τη Φενέρ, ξεχώρισε ο Μάρκο Γκούντουριτς με 24 πόντους, ενώ ο Κώστας Αντετοκούμπο είχε 10 πόντους, επτά ριμπάουντ και μια ασίστ.

Για το δύο στα δύο κόντρα στην Εφές

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ματς της Παρασκευής απέναντι στην Εφές. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι κατάμεστο, με τον Ολυμπιακό να αναζητά τη δεύτερη νίκη στη διαβολοβδομάδα που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επιμέλεια: Πάνος Κορομηλάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *