Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πρώτοι μάγκες στην Ευρώπη

Share

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει να τρελαίνει τον κόσμο του μπάσκετ, όπως και την στατιστική.  

 

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αλλά στην περίπτωση του μπασκετικού Ολυμπιακού κάθε μέρα μπορείς να γράψεις και κάτι διαφορετικό. Οι ερυθρόλευκοι είναι πρώτοι στην βαθμολογία με ρεκόρ 20-8, έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, μια από τις καλύτερες άμυνες, την καλύτερη διαφορά πόντων και μπαίνουν στη 29η αγωνιστική για να κλειδώσουν το πλεονέκτημα. Έχετε δει όμως, τι συμβαίνει στις ατομικές στατιστικές; 

             

 

Στις 4+1 από τις έξι κύριες κατηγορίες βρίσκουμε στην πρώτη θέση παίκτη των Πειραιωτών (και συνολικά στις τέσσερις από τις οκτώ). Κυρίαρχος στους πόντους, φυσικά, ο Σάσα Βεζένκοφ με 17.9 ανά παιχνίδι. Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ σε 13 από τα 27 ματς, που έχει αγωνιστεί, έχει σκοράρει 20π. και άνω, με τους περισσότερους να είναι οι 28 απέναντι στην Άλμπα και τους λιγότερους οι 4 κόντρα στη Μονακό. Βέβαια, τον σταρ του Ολυμπιακού τον συναντάμε στην κορυφή σε άλλα δύο στοιχεία. Το ένα είναι τα συνολικά ριμπάουντ, όπου προπορεύεται με 7.2 μέσο όρο και ρεκόρ τα 14 με τη Ζαλγκίρις, το άλλο είναι η αξιολόγηση. Εκεί, κυριαρχεί με 22.6 PIR, έχοντας πετύχει το τρομερό 43 απέναντι στη Μπάγερν.  

 Από τις λίστες δε γινόταν να λείπει ο Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο καλύτερος κλέφτης της διοργάνωσης με 1.8 (δηλαδή δύο) κλεψίματα ανά αγώνα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, διότι μιλάμε για 28 αγωνιστικές πιά, όχι μια και δύο.  

 Τέλος, ο Σλούκας με τις ασίστ. Ο υπαρχηγός των ερυθρόλευκων μοιράζει φέτος 6.4 σε 24 ματς και ήταν μέχρι πρότινος στην πρώτη θέση στην σχετική κατηγορία. Ο γκάρντ του Ολυμπιακού ήταν κακός απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ενώ με την Μπάγερν δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιτίας του τραυματισμού του, δίνοντας την ευκαιρία στο Ντάριους Τόμσον να τον προσπεράσει.  Συνολικά, όμως, ο Έλληνας άσος κάνει μια εκπληκτική σεζόν, που έχει περάσει λίγο στα ψιλά. O Κώστας πραγματοποιεί μια από της πιο μεστές χρονιές στην καριέρα του με 11π., 2.3ριμπ., 6.4ασ. και 16.2 PIR. Επιπλέον, σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από τους πόντους, ξεπερνά τον θρύλο της ομάδας Βασίλη Σπανούλη του 2012 και 2013, όταν και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο.  

Υ.Γ. Οι ερυθρόλευκοι συνολικά κυριαρχούν και σε αξιολόγηση, κλεψίματα και ασίστ. 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *