Type to search

Euroleague EuroLeague Women ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΥΡΩΠΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Μία αρκετά ιδιαίτερη ομοιότητα ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο τμήμα της Φενέρ

Share

Αν δει κάποιος τα ρόστερ και τα τεχνικά επιτελεία στα τμήματα μπάσκετ γυναικών και ανδρών της Φενέρ, τότε ίσως παρατηρήσει μία αρκετά ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα σύμπτωση.

Τα τμήματα καλαθοσφαίρισης, ανδρών και γυναικών, της Φενέρμπαχτσε φέτος πρωταγωνιστούν στις αντίστοιχες Euroleague. Η ομάδα του κόουτς Ιτούδη εξασφάλισε την είσοδό της στα play-off, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, οι γυναίκες κατέκτησαν την Euroleague Women.

Οι προπονητές και στα δύο τμήματα, θεωρούνται από τους κορυφαίους αυτή την στιγμή στην Ευρώπη ενώ και οι δύο τους, ήταν το καλοκαίρι στον πάγκο των εθνικών τους ομάδων. Από την μία ο κόουτς Ιτούδης στο Ευρωμπάσκετ ενώ από την άλλη, η Μαρίνα Μάλκοβιτς στο Μουντομπάσκετ γυναικών. Αμφότεροι, είχαν στα φετινά ρόστερ των συλλόγων τους, τουλάχιστον δύο παίκτες που είχαν και στην εκάστοτε εθνική τους ομάδα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, είχε από την αρχή της σεζόν τον Νίκο Καλάθη ενώ λίγο αργότερα προστέθηκε στην ομάδα ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Πριν λίγες ημέρες, στην ομάδα εντάχθηκε επίσης ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Και οι τρεις τους ήταν μέλη της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 2022. Η Μαρίνα Μάλκοβιτς είχε φέτος στο δυναμικό της ομάδας της δύο παίκτριες που βρέθηκαν στην Εθνική Σερβίας στο Μουντομπάσκετ γυναικών του 2022. Ο λόγος για την23χρονη Power Forward Ιβάνα Ράτσα και την 24χρονη, επίσης Power Forward, Μίνα Τζόρτζεβιτς. Οι δύο παίκτριες είχαν μέσο όρο ανά παιχνίδι, στην Ευρωλίγκα, 3 και 3,3 πόντους αντίστοιχα.

Η Ιβάνα Ράτσα:

Η Ιβάνα Ράτσα είναι γεννημένη στην Κύπρο, ενώ έχει αγωνιστεί στις ομάδες νέων της Α.Ε.Λ. Λεμεσσού και του Π.Α.Ο.Κ. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 Ελλάδας, ενώ το 2015 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πρωτέα Βούλας, όπου έμεινε μέχρι και το 2017. Είναι κόρη του Ντράγκαν Ράτσα που έχει αγωνιστεί και προπονήσει αρκετές ομάδες της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας ενώ η αδερφή της, Tijana, αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα της Κύπρου.

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *