Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Όχι ρε, ο Χάμες φταίει!

Share

Ποιος άλλος;


Ο Χάμες Ροντρίγκες αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου -σε καθόλου νηφάλια κατάσταση- προσπαθεί να εξηγήσει τα φετινά ανεξήγητα στην ομάδα του Πειραιά.


Ντάξει παιδιά, το βρήκαμε! Ήταν η λύση τόσο καιρό μπροστά στα μάτια μας και δε την είχαμε παρατηρήσει. Ο τρόπος που οι μεγάλες εταιρείες- εε συγγνώμη ομάδες- μπορούν να βγαίνουν απο μακροχρόνιες κρίσεις που τις ταλαιπωρούν. Ποιος είναι αυτός;
Μα προφανώς να πείσουμε ένα ολόκληρο σύστημα από φίλους και εχθρούς οτι φταίει ο ΕΝΑΣ. Αυτός που είναι η μοναδική παραφωνία σε μια άψογα ενορχηστρωμένη παράσταση. Αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο για τη κακή απόδοση της ομάδας, που δε προσφέρει αυτά για τα οποία τον φέραμε, άσχετα αν το αποτέλεσμα μιας ομάδας ΠΡΟΦΑΝΏΣ και δε κρίνεται από έναν αλλά από το σύνολο.


Εε στον Ολυμπιακό πρέπει να υπάρχουν τα πιο ακριβά μάρμαρα του πλανήτη, αν κρίνουμε από το πόσοι έχουν αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι. Ο τελευταίος μέχρι τον επόμενο; Ο Χάμες Ροντρίγκες. Ίσως το τελευταίο πραγματικό δεκάρι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ένας σούπερ σταρ που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην Ελλάδα, απλά έφυγε μέρα μεσημέρι.

ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΤΟΥ ΈΚΑΝΑΝ. Αφού ο Χάμες φταίει. Πληρώνεται ως σούπερ σταρ, θα έπρεπε να παίζει σαν τέτοιος. Τι σημαίνει ότι είχε 5 γκολ και 6 ασίστ σε 23 παιχνίδια, από τα οποία στα 18 ήταν βασικός; Τι πάει να πει ότι έπαιζε σε σύστημα με 3 δεκάρια (που μόνο στην Ελλάδα ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να γίνει αποδεκτό) χωρίς εξτρέμ και χωρίς πλάγια μπακ που ανεβαίνουν; Ο Χάμες φταίει. Μήπως τον παρέσυρε η συνολική μετριότητα στην οποία είχε πέσει ο Ολυμπιακός; Όχι βέβαια, αυτός δεν απέδιδε όπως έπρεπε.

Φυσικά το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα που έπαιζε συστηματικά στην αρχική ενδεκάδα, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου αγώνα με το Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ήταν πάντα ο καλύτερος παίκτης, περνάει στα ψιλά. Οι βραδιές που ο Χάμες μάγεψε με τη μπάλα στα πόδια, έστω και για πολύ λίγο, θα ξεχαστούν μέσω της προσπάθειας της διοίκησης να τον κατηγορήσουν για όσα στραβά έγιναν. Όπως κατηγόρησαν τον Μαρσέλο, τον Βρσάλικο και τον Μίτσελ. Επειδή ποτέ δε στηρίχτηκαν όπως έπρεπε από ικανούς συμπαίκτες και έναν προπονητή με μέλλον στον Ολυμπιακό. Επειδή δεν είχαν συνηθίσει την ελληνική πραγματικότητα (ποιος να το περίμενε;). Επειδή περίμεναν μια φυσιολογική στάση στη καριέρα τους μέχρι την επόμενη.

Αλλά ναι το ξέχασα, ο Χάμες Ροντρίγκες φταίει. Ποιος άλλος;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *