Type to search

Champions league MΙΛΑΝ NAPOLI

Μίλαν-Νάπολι 1-0: Νίκη-προβάδισμα για τους “Ροσονέρι” στον Ιταλικό εμφύλιο

Share

 Νίκη μεγάλης σημασίας πέτυχε η Μίλαν που σε ένα “καυτό” Σαν Σίρο επικράτησε της Νάπολι με 1-0 και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα στην μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για μία θέση στα ημιτελικά του Champions League.

Με τις πληγές από την ήττα με 4-0 να είναι ακόμη “νωπές” οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι ταξίδεψαν στο Μιλάνο για να αντιμετοπίσουν τη Μίλαν του Στέφανο Πιόλι. Η απουσία του βασικού επιθετικού και αρχισκόρερ Βίκτορ Οσιμέν δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο των “Παρτενοπέϊ” που αν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της γηπεδούχου Μίλαν και με τον Μπραχίμ Ντίαζ να παίρνει φανέλα βασικού ο προπονητής των “νερατσούρι” είχε την ευκαιρία να φρασκάρει την ομάδα του στο τελευταίο παιχνίδι με την Έμπολι. Ελάχιστες αλλαγές και από την πλευρά του Λουτσίανο Σπαλέττι, με την απόφαση ςτου Ιταλού προπονητή να επιλέξει τον Ελμάς ως αντικαταστάτη του Οσιμέν τελικά να μην τον επιβεβαιώνει.

Η Νάπολι όπως πάντα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε από νωρίς την εστία του Μενιάν. Πρίν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Κρούνιτς αρχικά να σταματάει τη μπάλα πάνω στη γραμμή της εστιάς του, μετά από σουτ του Κβαρατσχέλια, ενώ ο Ζιελίνσκι που πήρε το “ριμπάουντ” αστόχησε από καλή θέση. Στο 3ο λεπτό ο Αγκισά σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με το Μενιάν να κάνει την πρώτη σημαντική του επέμβαση στον αγώνα. Από το κόρνερ ο Ντι Λορέντσο απείλησε με κεφαλιά ενώ στο 11ο λεπτό ο Ζιελίνσκι ανάγκασε το Γάλλο τερματοφύλακα της Μίλαν να αποκρούσει και πάλι το δυνατό του σουτ. Σταδιακά άρχισε να φαίνεται η απουσία του Οσιμέν με τη Νάπολι να δημιουργεί ευκαιρίες χωρίς να μπορεί να τις ολοκληρώσει κατάλληλα.

Στο 25ο λεπτό η Μίλαν “άγγιξε” το γκολ όταν ο Ράφαελ Λεάο ξεκίνησε μία κούρσα πίσω από το κέντρο και έφτασε απέναντι στον Μέρετ. Το αριστερό του πλασέ δεν ήταν καλό ωστόσο αυτή η ευκαιρία “ξύπνησε” τη Μίλαν που ξεκίνησε να πιέζει τους φιλοξενούμενους. Στο 40ο λεπτό ήρθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και ξεκίνησε και πάλι από ωραία αντεπίθεση για τους γηπεδούχους. Ο Ντίαζ με περίτεχνη ενέργεια ξεπέρασε δύο αντιπάλους και πάσαρε στο Λεάο, όπου γύρισε παράλληλα τη μπάλα στον Μπενασέρ και ο Αλγερινός με δυνατό σουτ νίκησε τον Μέρετ και “έγραψε” το 1-0 βάζοντας.. φωτιά στο Σαν Σίρο. Η ψυχολογία των παικτών του Πιόλι συνέχισε να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κιάερ με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Μπενασέρ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μέρετ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με την Μίλαν να πλησιάζει στο 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει και πίεσε αρκετά την άμυνα της Μίλαν. Στο 50′ ο Ελμάς επιχείρησε να νικήσει το Μενιάν με κεφαλιά ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι μετά από επέμβαση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η πίεση συνεχίστηκε και ο αρχηγός των Ναπολιτάνων (Ντι Λορέντζο) απείλησε εκ’ νέου με δυνατό σουτ που κόντραρε στον Κιάερ. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε και η Μίλαν ξεκίνησε μια ειδική διαχείρηση του αγώνα. Τα πολλά νεύρα των παικτών του Σπαλέττι είχαν ως αποτέλεσμα να δεχτούν αρκετές κάρτες και το αποκορύφωμά τους ήταν η αποβολή του Αγκισσά στο 74ο λεπτό. Ο Καμερουνέζος δέχτηκε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τεό Ερνάντεζ και πέντε λεπτά αργότερα νέο φάουλ στον ίδιο παίκτη κόστισε στον παίκτη της Νάπολι την συνέχεια στον αγώνα. Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο κεντρικός αμυντικός Κίμ δέχτηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και θα χάσει τον επαναληπτικό στο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα”. Ενώ το παιχνίδι έδειχν να έχει “κλείσει” η Νάπολι έχασε μία τεράστια διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντι Λορέντζο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέσης εντός της περιοχής της Μίλαν και σούταρε δυνατά στη γωνία του τέρματος. Ωστόσο ο Μενιάν ήταν και πάλι εκεί και απέκρουσε με το ένα χέρι χαρίζοντας μία ακόμη σπουδαία στιγμή στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια της φάσης ο Ολιβέιρα, που λίγο νωρίτερα αντικατέσθησε τον Κβαρατσχέλια, αστόχησε από καλή θέση με κεφαλιά. Το τελικό σφύριγμα της λήξης έδωσε στη Μίλαν την ευκαιρία να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που θα το κουβαλήσει μαζί της στον επαναληπτικό αγώνα. Μεγάλη νίκη για τη Μίλαν που φαίνεται πως στην Ευρώπη παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έχει στο πρωτάθλημα.

ΛΑΙΝΙΔΗΣ ΛΟΙΖΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *