Type to search

Βαλένθια ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 85-92: Να ‘χα χίλια μάτια

Share

Ο Ολυμπιακός, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, πέρασε και από τη Βαλένθια και έφτασε στο 18-7, ατενίζοντας τις υπόλοιπες 17 ομάδες από την κορυφή. Εκεί που αξίζει να είναι.  

Τι κι αν βρέθηκαν στο -15, τι κι αν είχαν έντεκα λάθη στα πρώτα είκοσι λεπτά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έδειξαν για ακόμη μια φορά μέταλλο νικητή. Για ένα ημίχρονο και λίγο από την τρίτη περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχαν εισέλθει στη Λα Φοντέτα και οι Ισπανοί έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Μέχρι εκεί όμως. Οι Πειραιώτες κλείδωσαν τα play off και πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, για να μην πάρουν και το πλεονέκτημα έδρας. Ενώ, αυτό ήταν το έβδομο διπλό σε ισάριθμα ματς στην έδρα της Βαλένθια.  

 

Μείναμε στα μπουζούκια 

Ψυχολογικό άδειασμα είναι ο τίτλος των πρώτων στιγμών του παιχνιδιού. Απολύτως φυσιολογικό για μια ομάδα, που έκανε πλάκα στο Final-8 και κατέκτησε δια περιπάτου τον τίτλο. Η σφαλιάρα στην αρχή ήταν απαραίτητη για να προσγειωθεί ο Ολυμπιακός στην δύσκολη κατάσταση της Ευρωλίγκα. Και είναι να μην τους νευριάσεις του πεινασμένους λύκους ( ο Γουόκαπ το ‘χει πει αυτό). Πριν από το ξέσπασμα, οι ερυθρόλευκοι είχαν έντεκα λιγότερες εκτελέσεις από τις νυχτερίδες (εξαιτίας των φτηνών λαθών), τέσσερα λιγότερα κλεψίματα, δύο λιγότερες ασίστ, σχεδόν διπλάσια λάθη και μόνο ένα παραπάνω ριμπάουντ, με τους Ισπανούς να πετυχαίνουν εννέα τρίποντα. Γυρνάει αυτό το ματς;  

 

Μπήκε, νίκησε, έφυγε 

 Ναι, Σακ ΜαΚκίσικ, Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου. Αυτοί ήταν οι τρείς πυλώνες της μεγάλης ανατροπής. Ο Τεξανός γκαρντ στο 3ο δεκάλεπτο, με το σκορ στο 48-35 και τον ίδιο να έχει 0/4 τρίποντα, πετυχαίνει 13π. και δίνει το έναυσμα. Οι λύκοι διαλύουν τη Βαλένθια και τρέχουν σερί 38-6 με όπλο την άμυνα, που τόσο έλειψε μέχρι εκείνο το σημείο. Έπαιξαν με το μυαλό των αντιπάλων τους, οι οποίοι σούταραν μετά μανίας από τα 6κ75, εκτός συστήματος. Όταν το πράγμα πήγε να στραβώσει ξανά, ανέλαβε ο Βεζένκοφ, με τον Σλούκα να μπαίνει στο γήπεδο και να χειρίζεται έξοχα την κατάσταση για ακόμη μια φορά. Τώρα, όσον αφορά τον Παπανικολάου, πρώτο σκόρερ του αγώνα, τι να πω; Ο αρχηγός έχει ξυπνήσει στο 2013 μάλλον. 

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει το ρεκόρ του στις εκτός έδρας νίκες σε μια σεζόν (9) και για πρώτη φορά στην ιστορία μένει αήττητος σε τέσσερα ματς στην Ισπανία ( Μπαρτσελόνα- Ρεάλ-Μπασκόνια-Βαλένθια). Μάλιστα, έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα στα χρονικά, που κάνει τέσσερα διπλά στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου μετά τις ΤΣΣΚΑ, Φενερμπαχτσέ και Εφές. Ο coach Μπαρτζώκας δήλωσε μετά το τέλος, πως ήταν η σημαντικότερη νίκη της χρονιάς και θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Αυτή η ομάδα θα σπάσει κάθε ρεκόρ, παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, είναι αήττητη απο τις 10 Ιανουαρίου και οδεύει προς το Final-4 και την κατάκτηση του τροπαίου. Υγεία να έχει μόνο.  

Υ.Γ. Στο Κάουνας πάτε με τρένο από το Βίλνιους, για όσους ενδιαφέρεστε.  

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *