Type to search

Διεθνή ΔΙΕΘΝΗ ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ρεάλ Μαδρίτης

Μπενζεμά: Ο υποτιμημένος ζωντανός «θρύλος» των 300 τερμάτων με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Share

Τα 300 τέρματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε χθες βράδυ (8/1) ο Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος σκόραρε δις στη νίκη επί της Βαλένθια, όντας πλέον ο 4ος σκόρερ στην ιστορία των «μερένχες».

Με  «χρυσά» γράμματα συνεχίζει να γράφει το όνομα του στα βιβλία της ιστορίας για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός που αριθμούσε μέχρι πρότινος 299 γκολ με τους Μαδριλένους, σκόραρε εις διπλούν στη νίκη απέναντι στη Βαλένθια για το πρωτάθλημα (4-1), φτάνοντας τα 301 και καταφέρνοντας ένα τεράστιο επίτευγμα. Μια διάκριση που ελάχιστοι έχουν καταφέρει φορώντας τη συγκεκριμένη φανέλα, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

 

Προσωρινά 4ος και ο Ρονάλντο που… δύσκολα «κοντράρεται»

Ο 34χρονος Γάλλος επιθετικός βρίσκεται πλέον στη 4η θέση στη λίστα των σκόρερ για τη Ρεάλ Μαδρίτης μετρώντας 301 γκολ. Ωστόσο τα δεδομένα και οι επιδόσεις του δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να ανέβει κι άλλο στη συγκεκριμένη κατάταξη, με το σενάριο να βρεθεί στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα του να είναι πέρα για πέρα εφικτό. Ο ίδιος πλέον χρειάζεται 7 τέρματα για να φτάσει στον Αλφρέντο Ντι Στέφανο στη 3η θέση ενώ με 22 γκολ θα «πιάσει» τη δεύτερη θέση που έως τώρα κατέχει ο Ραούλ.

 

Η πρωτιά δύσκολα θα μπορεί να επέλθει καθώς στη «κορυφή» αυτής βρίσκεται «καρφωμένη» η πορτογαλική σημαία από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρώην «σούπερ σταρ» της Ρεάλ στα 9 χρόνια παρουσίας την ισπανική πρωτεύουσα σημείωσε το ασύλληπτο νούμερο των 450 τερμάτων. Επίδοση που δύσκολα ο Γάλλος -με Αλγερινή καταγωγή- στράικερ θα καταφέρει να φτάσει, «βαδίζοντας» πλέον στο 35ο έτος της ηλικίας του, και με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου να κάνουν λόγο για προσπάθεια του Φλορεντίνο Πέρεθ να «προσγειώσει» στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου τον Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Ο πίνακας των σκόρερ:

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο: 450 γκολ
  2. Ραούλ: 323 γκολ
  3. Αλφρέντο Ντι Στέφανο: 308 γκολ
  4. Καρίμ Μπενζεμά: 301 γκολ

Η καλύτερη σεζόν του

Με τα χθεσινά του τέρματα έφτασε τα 22 σε όλες τις διοργανώσεις την εφετινή σεζόν, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα έχοντας βρει δίχτυα 17 φορές. Μια -ήδη- εκπληκτική επίδοση, ιδιαίτερα αν προσμετρήσουμε στον εν λόγω συλλογισμό πως το ημερολόγιο «γράφει» 9 Ιανουαρίου, με τη Ρεάλ να βρίσκεται εντός όλων των στόχων και αρκετά παιχνίδια να απομένουν.

Δεν πρόκειται όμως για γεγονός που ξαφνιάζει, με τον Καρίμ Μπενζεμά -ιδιαίτερα- μετά τη φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, να πραγματοποιεί εξαιρετικές σεζόν, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις πορείες της Ρεάλ σε Ισπανία και Ευρώπη. Αδιαμφισβήτητα η φυγή του Πορτογάλου, εκτίναξε τον άλλοτε νεαρό επιθετικό της Λυών, ο οποίος τη φετινή περίοδο φαίνεται πως διανύει τη καλύτερη χρονιά του από τις 9 Ιουλίου του 2009, όταν και αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης για 35 εκατομμύρια ευρώ.

  • Σεζόν 2018/19: 53 συμμετοχές, 30 γκολ, 13 ασίστ
  • Σεζόν 2019/20: 48 συμμετοχές, 27 γκολ, 12 ασίστ
  • Σεζόν 2020/21: 46 συμμετοχές 30 γκολ, 12 ασίστ
  • Σεζόν 2021/22 (έως τώρα): 25 συμμετοχές, 22 γκολ, 12 ασίστ

Με τη σεζόν να έχει πολύ… «ψωμί» ακόμη, μένει να δούμε που θα σταματήσει το «κοντέρ» για τον χαρισματικό αυτόν σκόρερ, ο οποίος κατάφερε να κληθεί ξανά και στην εθνική ομάδα της Γαλλίας για πρώτη φορά από το 2015!

 

Η εδραίωση ενός «αντι-τηλεοπτικού θρύλου»

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες αυτή τη στιγμή στον κόσμο του ποδοσφαίρου αλλά και ευρύτερα του αθλητισμού. Στα 12 συναπτά έτη που βρίσκεται στη Μαδρίτη, είδε πληθώρα μεγάλων ονομάτων να περνάν, αλλά και να φεύγουν. Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Ικέρ Κασίγιας, Κακά, Οζίλ καθώς και πολλοί ακόμη.

Ήταν και είναι όμως ο παίκτης που η στάση και η προσήλωση του στον μεγάλο αυτό σύλλογο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Στην Ρονάλντο εποχή παραμέρισε εύκολα τον εαυτό του, έως που φτάσαμε στη περίοδο που πλέον ο πεντάκις νικητής της Χρυσής Μπάλας αποτελούσε τον στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ουδέποτε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, ακόμα και αν έδωσε τη θέση του στην ενδεκάδα σε παίκτες όπως οι Μαριάνο Ντίαζ και… Γιόβιτς.

Στάση αθλητή που τον οδήγησε στο να σκοράρει πριν από 24 ώρες το γκολ νούμερο 301 με τη φανέλα των «μερένχες». Δύσκολα κάποιος μπορεί να το κατανοήσει, όμως ο Μπενζεμά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Παίκτης ομάδας, με τους στόχους του να ταυτίζονται απόλυτα με αυτούς της ομάδας, καταφέρνοντας να κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Βίντεο της Ρεάλ Μαδρίτης για τα 300 τέρματα του Καρίμ Μπενζεμά

 

Με 301 τέρματα και 152 ασίστ σε 584 εμφάνισης με τη Ρεάλ, αποτελεί έναν θρύλο του κλάμπ, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί πως ποτέ δεν έχει αντικρίσει τη κόκκινη κάρτα. Δεν απασχόλησε με τα λόγια η τις δηλώσεις του, ενώ μόνο ως σούπερ σταρ δε μπορεί να θεωρηθεί. Πολλές φορές λέγεται πως οι αριθμοί συγχρόνως λένε πολλά άλλα και τίποτα συγχρόνως. Στη δικιά του περίπτωση «φωτογραφίζουν» τον αθόρυβο εκτελεστή που ύστερα από αρκετά χρόνια λαμβάνει της αναγνώρισης που πανάξια δικαιούται.

 

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *