Type to search

ELITE LEAGUE ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ Τρίτωνας Σεπολίων

Τρίτωνας- Ελευθερούπολη: 60-58 : Όταν η άμυνα επικράτησε της επίθεσης

Share

Ο Τρίτωνας υποδέχτηκε στο κατάμεστο κλειστό του Στρέφη την Ελευθερούπολη για τα playoff ανόδου της EliteLeague της οποίας και επιβλήθηκε με 60-58 σε ένα επεισοδιακό ματς.

Το πρώτο βήμα για την άνοδο στην Basket League έκανε ο Τρίτωνας ο οποίος επικράτησε της Ελευθερούπολης και έκανε  το 2-1 στην σειρά .  Οι σειρές κρίνονται στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει final 4 που θα στελεχώσουν οι ομάδες που θα προκριθούν από αυτή την φάση.  

 Στο κλειστό στην καρδιά των Εξαρχείων έλαβε χώρα μια αναμέτρηση ανάμεσα στην καλύτερη άμυνα της λίγκας και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με νικήτρια να αναδεικνύεται η πρώτη.  Όπως μαρτυρά και το τελικό 60-58 , στο παιχνίδι πρωταγωνίστησαν οι άμυνες κάτι που έκανε τους γηπεδούχους να παίζουν πιο άνετα και σε πιο γνώριμο για αυτούς ρυθμό. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έρχεται σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων περίπου ένα μήνα πριν πάλι στην Αθήνα  όπου πάλι είχε νικήσει ο Τρίτωνας αλλά εκείνη  τη φορά με σκορ και θέαμα καθώς τότε το τελικό σκορ ήταν το 95-84.

Από την αρχή του αγώνα οι δύο ‘’μονομάχοι’’ συμβάδιζαν στο σκορ . Σε κανένα σημείο του ματς  καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αποσπαστεί της αντιπάλου της με πάνω από τέσσερις πόντους διαφορά . Παράλληλα το προβάδισμα άλλαξε δεκάδες φορές κάτοχο και έτσι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος το παιχνίδι .

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ

Το παιχνίδι συνεχίστηκε ανταγωνιστικά . Όταν το ρολόι έφτασε  3:42΄΄πριν την λήξη του αγώνα το σκορ ήταν 53-50 υπέρ του Τρίτωνα. Ωστόσο στην επόμενη κατοχή, ο Διονύσης Σκουλίδας της Ελευθερούπολης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο με το οποίο ισοφάρισε εκ νέου το παιχνίδι διαμορφώνοντας το 53-53. Το τρίποντο αυτό  μάλιστα ήταν το 3ο προσωπικό του γκαρντ των φιλοξενούμενων ο οποίος  ήταν ο μοναδικός εύστοχος  παίκτης του αγώνα έξω από την γραμμή του τριπόντου.  Ακολούθησαν βολές εκατέρωθεν . Όταν πλέον ο φωτεινός πίνακας έδειχνε να απομένουν 1:24΄΄ για την λήξη ,με το σκορ  55-55 ο Σκουλίδας πέτυχε άλλο ένα τεράστιο τρίποντο, το 4ο προσωπικό του  δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενος με 55-58. Στη συνέχεια ο αρχηγός του Τρίτωνα, Μιχάλης Καμπερίδης κέρδισε φάουλ και εκτέλεσε εύστοχα δύο βολές κάνοντας το 57-58, 1:15΄΄ πριν το τέλος. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Titus Robinson της Ελευθερούπολης, στη προσπάθεια του να ποστάρει έκανε επιθετικό φάουλ στον Μιχάλη Καμπερίδη το οποίο ήταν και το 5ο προσωπικό του κάτι που ανάγκασε τον coach Παπαδόπουλο να τον αποσύρει. Στη συνέχεια Μανόιλοβιτς και Σοκ έκαναν λάθος αμφότεροι και ο Τρίτωνας , μισό λεπτό πριν τη λήξη κλήθηκε να επαναφέρει την μπάλα από την τελική γραμμή ,στο μισό της Ελευθερούπολης. Ο Νεμάνια Μανόιλοβιτς ανέλαβε να περάσει την μπάλα στο παρκέ. Πάσαρε στον Καμπερίδη ο οποίος με σουτ μέσης απόστασης από τα πλάγια , με  πιεστική άμυνα πάνω του ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 27 δευτερόλεπτα να απομένουν. Όλα αυτά σε ένα γήπεδο που είχε πάρει ‘’φωτιά’’ από τις φωνές των φίλων των γηπεδούχων.  Στα 13’’ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Σοκ των φιλοξενούμενων επιχείρησε ένα drive ωστόσο ο Τσάμης του Τρίτωνα τον σταμάτησε με κόψιμο. Ο Μανόιλοβιτς στη συνέχεια κέρδισε βολές ευστόχησε στη μία και η Ελευθερούπολη θα είχε κατοχή 9 δευτερολέπτων με το σκορ 60-58 υπερ του Τρίτωνα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την επαναφορά με το κλειστό του Στρέφη να ‘’φλέγεται’’ από τους υποστηρικτές του Τρίτωνα. Με δύο δευτερόλεπτα στο ρολόι ο Ναούμης της Ελευθερούπολης εκτέλεσε για τρείς αλλά αστόχησε. Στη συνέχεια ο Τσάμης πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και νομίζοντας ότι έληξε το παιχνίδι κλώτσησε την μπάλα για να πανηγυρίσει. Ωστόσο απέμεναν 1,8 δεύτερα   και οι διαιτητές καταλόγισαν τεχνική ποινή .Την βολή της τεχνικής ποινής ανέλαβε ο Σκουλίδας αλλά αστόχησε. Κατόπιν,η Ελευθερούπολη κλήθηκε να επαναφέρει τη μπάλα με 1,8 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη.Ο Σοκ επανέφερε , αλλά ο Myers ανέκοψε την πάσα και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 60-58 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών. 

Διαιτητές: Καρπάνος-Χριστινάκης-Μαρινάκης (Διμπινούδης)

Δεκάλεπτα: 15-14, 29-28, 45-42, 60-58

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 9 (1), Μανοΐλοβιτς 12 (1), Κουφόπουλος 7 (1), Ζαραϊδώνης 2, Πράπας 4 (1), Προίσκος 5 (1), Καμπερίδης 13 (1), Τσάμης 4, Μπολδόγλου 4.

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Γκάθραϊτ 11, Σοκ 2, Γράβας 11 (1), Ναούμης 5 (1), Σκουλίδας 12 (4), Ξύδης, Ρόμπινσον 2, Τουτζιαράκης 15

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς είναι το Σάββατο 13/5 στις 17:00 στην Ελευθερούπολη και θα το διαιτητεύσουν Λόρτος-Μπακάλης-Λουλουδιάδης

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

  • Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες έξω απο την γραμμή του τριπόντου . Είναι χαρακτηρισικό ότι και οι δύο είχαν το ίδιο ακριβώς ποσοστό , 22% (6/27) .
  • Επίσης ο Τρίτωνας περιόρισε την Ελευθερούπολη στους 58 πόντους ενώ η ομάδα του coach Ππαδόπουλου, ως καλύτερη επίθεση της Elite League στη κανονική διάρκεια σκόραρε περίπου 85 πόντους ανά παιχνίδι.
  • Τέλος, ξεχώρισαν τα 11 κλεψίματα που έκανα οι παίκτες του Τρίτωνα έναντι 3 της Ελευθερούπολης .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Coach Μιχελάκος (Τρίτωνας) :

Αναφορικά με τον αγώνα ο αρχιτέκτονας του Τριτωνα σχολίασε:

“Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι .Σίγουρα η αμυντική μας ταυτότητα ταιριάζει περισσότερο σε τέτοια παιχνίδια. Μέχρι ενός βαθμού ανταποκρίθηκε η Ελευθερουπολη σε αυτό στο τέμπο ωστόσο τελικά το πήγαμε εκεί που θέλαμε τον ρυθμό   . Ήταν ένα παιχνίδι λεπτομερειών και στο τέλος το ματς έγειρε προς το μέρος μας .”

Για το τι χρειάζεται να αλλάξει η ομάδα του επιθετικά εν όψει του επόμενου αγώνα:

“Σίγουρα στην επίθεση χρειαζόμαστε βελτίωση. Είναι βέβαια και θέμα μέρας. Τα νούμερα και των δύο ομάδων ήταν πολύ χαμηλά.Παρολα αυτά νικήσαμε και βγάλαμε μέταλο και χαρακτήρα. Είναι πολύ σημαντικό να νικάς ακόμα και τις μέρες που είσαι άστοχος.”

Τέλος, σχετικά με το πώς θα μπει η ομάδα του στο παρκέ της Ελευθερούπολης για τον δεύτερο αγώνα της σειράς

” Θα πάμε στην Ελευθερούπολη χωρίς αγχος εφόσον έχουμε το προβάδισμα. Το άγχος θα το έχουν οι αντίπαλοι. Εμείς με όπλο την φιλοδοξία και το κίνητρο των παικτών μας και το νεαρό της ηλικίας τους θα κοιτάξουμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε.”

Επιμέλεια/αποστολή: Φωτεινός Τριγαζης

Tags:

You Might also Like