Type to search

Α2 Α2 basket league αντρών Α2 ΑΝΔΡΩΝ Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΠΑΓΟΣ Τρίτωνας Σεπολίων

Άντεξε και πήρε το διπλό στην έδρα του Παπάγου ο Τρίτωνας

Share


Στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντινάν , ο δεύτερος  ΑΣ Παπάγου υποδέχθηκε τον πρωτοπόρο Τρίτωνα . Οι φιλοξενούμενοι ‘’απέδρασαν’’ με το διπλό απο το ‘’σαλούν’’ νικώντας με σκορ 67-77 και συνεχίζουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία.

Απόψε το απόγευμα (14/1) στο κλειστό του Παπάγου ,στα πλαίσια της 13ης Αγωνιστικής της Elite League- Ερρύκος Ντινάν ο ΑΣ Παπάγου είχε δύσκολο έργο υποδεχόμενος τον πρώτο της βαθμολογίας Τρίτωνα.  ΄Το ιστορικό ‘’σαλούν’’ ήταν κατάμεστο από τους φίλους των γηπεδούχων και με την δυνατή φωνή τους στήριξαν μέχρι το τελευταίο λεπτό τις προσπάθειες των ‘’στρατηγών’’. Η ομάδα του Παπάγου παρότι νεοφώτιστη και νεανική σε μεγάλο βαθμό έχει καταφέρει να αναρριχηθεί  στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και οι οπαδοί του ιστορικού συλλόγου των βόρειων προαστίων ονειρεύονται άνοδο στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας.  Απο την άλλη ο Τρίτωνας μαζί με   τον επι 12 χρόνια αρχιτέκτονα του, coach Μιχελάκο είναι εκ των φαβορί για την άνοδο , έχει την καλύτερη άμυνα στη λίγκα και συνεχίζει ακάθεκτος όντας προσηλωμένος στο στόχο του και στο αγωνιστικό του πλάνο .

ΑΝΑΛΥΣΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και σφιχτές άμυνες  και οι δύο αντίπαλοι άργησαν να βρουν επιθετικό ρυθμό. Σε αυτό συνέβαλαν τα αρκετά φάουλ στα οποία υπέπεσε ο Τρίτωνας με την ομάδα του Παπάγου ωστόσο να δυσκολεύεται πολύ να βρει στοχο απο την ‘’γραμμή της φιλανθρωπίας’’ Προς το τέλος ωστόσο του πρώτου δεκαλέπτου και με  κάποια μακρινά σουτ και απο τις δύο ομάδες η αναμέτρηση  απέκτησε πιο γρήγορο τέμπο . Με την άμυνα των γηπεδούχων πιο ευάλωτη στο τρανζίσιον στο τέλος της πρώτης περιόδου, ο Τρίτωνας έτρεξε ένα μίνι σερί 4-14. Με αυτό τον τρόπο, η κόρνα της λήξης της πρώτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 14-20.

Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε τον Τρίτωνα να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι. Εύστοχες επιθετικές επιλογές, συγκέντρωση στην κυκλοφορία και στην εκτέλεση  , ξεκάθαρη επικράτηση στη μάχη των ριμπάουντ και φυσικά η σκληρή άμυνα που τον χαρακτηρίζει. Αυτά ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Τρίτωνα σε ένα επιμέρους σκορ 10-31 υπέρ του με το σκορ να διαμορφώνεται 20-37.  Απο την άλλη, παρά τα συναπτά λάθη στην επίθεση, τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, τις άστοχες βολές  και την αποπροσανατολισμένη άμυνα των γηπεδούχων οι φίλοι τους δεν σταμάτησαν στιγμή να τους στηρίζουν με τη φωνή τους. Με όπλο αυτή την ώθηση και κάποιες παρεμβάσεις απο τον Coach Κουρή για τον Παπάγο η διαφορά ελαφρώς συρρικνώθηκε και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 31-45. 

Το δεύτερο ημίχρονο διαδραματίστηκε ένα διαφορετικό παιχνίδι από αρκετές απόψεις. Ο coach Κουρής του Παπάγου  ανακάτεψε καλά την τράπουλα και άλλαξε 4 απο τους 5 βασικους του κρατώντας σταθερό μόνο τον Αμερικανό πρώτο σκόρερ της ομάδας Tyler Peterson. Κατά το τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έτρεξαν ‘ενα δικό τους σερί 32-17. Στα μέσα αυτού του σερί , ο Τρίτωνας δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα. Ο 39χονος φυσικός αρχηγός του και πρώτος σκόρερ φέτος της ομάδας Μιχάλης Πολυτάρχου , (πρώην παίκτης ΑΕΚ και Περιστερίου) έκατσε στον πάγκο στα μέσα περίπου της τρίτης περιόδου και η ομάδα του στερήθηκε των υπηρεσιών του για το υπόλοιπο του αγώνα. Η απουσία του από το παρκέ και η αντικατάσταση του από τον Αμερικάνο Marcus Myers έδειξε να επηρεάζει τους φιλοξενούμενους οι οποίοι άρχισαν να κάνουν λάθος μεταβιβάσεις , να εκδηλώνουν μονοδιάστατες επιθέσεις και στην άμυνα να μην αποδίδουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Με αυτό τον  τρόπο σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή τους μαχητικότητα , τις εμπνεύσεις από τον πάγκο αλλά και τον  εντυπωσιακό  Petersοn οι γηπεδούχοι έριξαν τη διαφορά στο καλάθι και το σκορ διαμορφώθηκε προσωρινά 52-54. Ωστόσο στο κλείσιμο του δεκάλεπτου ο Coach Μιχελακος του Τρίτωνα έκανε κάποιες παρεμβάσεις στην σκακιέρα ου αγώνα  και με κάποια εύστοχα σουτ η τρίτη  περίοδος έκλεισε με σκορ 52-60. 

Το τέταρτο δεκάλεπτο μας πρόσφερε πολύ όμορφες εικόνες από τις κερκίδες του γηπέδου καθώς οι περίπου 800 φιλοι των γηπεδούχων έδωσαν ότι είχαν προκειμένου να ωθήσουν την ομάδα τους στη νίκη.  Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν εξαιρετικά ισορροπημένες και καμία απο τις δύο δεν κατάφερε να  κυριαρχήσει στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού. Όσο όμως και εάν ο Peterson έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο, όσο και αν ο Παπάγος προσπάθησε να αμυνθεί σκληρά και να μαζέψει ριμπάουντ τελικά ο Τρίτωνας διατήρησε την υπέρ του διαφορά με καταλυτικό στο τελευταίο δεκάλεπτο τον 28χρονο Μιχάλη Καμπερίδη (πρώην ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) . Τελικό αποτέλεσμα 67-77.

Με αυτή τη νίκη ο Τρίτωνας πέτυχε την 10η του σε 13 αγώνες που τον διατηρεί μόνο πρώτο.  Απο την άλλη ο Παπάγος που κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις έφτασε το ρεκόρ του στο 8-5 και συνεχίζει αξιοπρεπέστατα την πορεία του στη φετινή Elite League – Ερρίκος Ντυνάν. 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 

ΠΑΠΑΓΟΥ                                                                                                                  ΤΡΙΤΩΝ

11/24 (46%)                                                       ΒΟΛΕΣ                                                18/22 (82%)

19/29 (66%)                                                      ΔΙΠΟΝΤΑ                                             16/26 (62%)

 6/20 (30%)                                                      ΤΡΙΠΟΝΤΑ                                              9/17 (53%)

25/49 (51%)                                                 ΕΝΤΟΣ ΠΕΔΙΑΣ                                        25/43 (58%)

17                                                                   ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ                                                    28

21                                                                        ΦΑΟΥΛ                                                        21

8                                                               ΣΕΡΙ ΠΟΝΤΟΙ                                                         8

2:36                                            ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ                           31:51

4                                                           ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ                                           19

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

Διαιτητές: Κάρδαρης-Ζιώγας-Τσιμπούρης (Ζώης)

Δεκάλεπτα: 14-20, 31-45, 52-60, 67-77

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης 6, Γεωργοπαπαδάκος 11 (3), Σανδραμάνης 5 (1), Καρούζος 4 (1), Μαράκης 2, Σολωμός, Μπέλη 6, Τζουγκαράκης 5, Καρακώστας 2, Μπαλός 2, Παυλίδης, Πίτερσον 24 (1).

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 4, Κουφόπουλος 11, Ζαραϊδώνης 4, Πολυτάρχου 11 (3), Πράπας 14 (3), Τσουργιάννης 8, Προίσκος, Καμπερίδης 14 (2), Ντράσκοβιτς 9 (1), Τσάμης 2.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 13ης αγωνιστικης

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Πανερυθραϊκός 80-96

Ελευθερούπολη-Μεγαρίδα 100-64

Ερμής Σχηματαρίου-Αίας Ευόσμου 70-69

Χαρίλαος Τρικούπης-Κόροιβος Αμαλιάδας 79-64

Παπάγου-Τρίτων 67-77

Ηρακλής-Αγρίνιο 88-59 (κεκλεισμένων των θυρών)

Αμύντας-Καβάλα 83-74

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  

                                        ΝΙΚΕΣ  ΗΤΤΕΣ   ΥΠΕΡ  ΚΑΤΑ

1 ΤΡΙΤΩΝΑΣ                      10          3           977   793

2 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ           9          4           1089    1001

3 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ         8            5           1089 1008

4 ΠΑΠΑΓΟΥ                         8            5           1049 1032

5 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  7           6            1006 1006

6 ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ   6            7           964 1080

7 ΗΡΑΚΛΗΣ*                        9             4           1061 945

8 ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ                 7            5             910    928

9 ΨΥΧΙΚΟ                             7             5            1023   930

10 ΜΑΡΟΥΣΙ                         7             5             916    846

11 ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ    6           6            847     867

12 ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ                5            8             963 971

13 ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ                       4            9           952 1041

14 ΑΜΥΝΤΑΣ                          4             9           944 983

15 ΑΓΡΙΝΙΟ                             4             9           965 1026

16 ΚΑΒΑΛΑ                             1           12           854   1085

*Στον Ηρακλή έχει επιβληθεί αφαίρεση τριών βαθμών

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Coach ΜΙχελάκος(Τρίτωνας)

Αρχικά ο coach του Τρίτωνα κλήθηκε να σχολιάσει το σπουδαίο διπλό της ομάδας του μέσα στη καυτή έδρα του Παπάγου και αυτό μάλιστα χωρίς έναν εκ των συμαντικότερων παιχτών του, τον Πολυτάρχου για ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού και εαν θεωρεί ότι είναι διπλό πρωτιάς:
‘Πρώτα απολα θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά και στην ομάδα του Παπαγου. Το ”σαλούν” για μας τους ρομαντικούς του μπάσκετ που είμαστε χρόνια στον χώρο, είναι από τα πιο ιστορικά γήπεδα. Το να κερδίζεις εδώ πέρα, σε αυτό το τάιμινγκ με την ομάδα του παπαγου με εξαιρετική ψυχολογία και με εξαιρετικό μπάσκετ για εμάς λέει πολλά. Δεν θα χαρακτηρίσω καμία νίκη άνοδο, είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα, δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι. Είμαστε αρκετά άπειροι και παρόλα αυτά τα παιδιά αυτά γαλουχούνται με πρωταθλητισμό και βγάζουν και το κίνητρο τους παράλληλα για να πάνε ένα βήμα παρακάτω και προσωπικά και σαν ομάδα. Ένα από τα σημεία που μπορούμε να το δούμε αυτό είναι το σημερινό παιχνίδι, σε μια καυτή έδρα. Καταφέραμε αντέξαμε, πηγαμε βάση πλάνου, καταφέραμε και  περιορίσουμε τον αντίπαλο. Η ομάδα του Παπαγου είναι μια ομάδα που σκοράρει 83 Μ.Ο και τους ρίξαμε στους 67, άρα τηρήθηκε το πλάνο μας. Όπως αναφέρατε και εσείς, παρότι χάσαμε τον Μιχάλη Πολιτάρχου ενδιάμεσα της 3ης περιόδου γιατί ένιωσε ζάλη, σκοτοδίνη, κατάφεραν τα παιδιά και έπαιξαν και γι αυτόν και μπορέσαμε και πήραμε αυτή τη σπουδαία νίκη.
Κατόπιν ο επί 12 χρόνια τεχνικός της ομάδας του Τρίτωνα ερωτήθηκε για το πως βιώνει σε προσωπικό επίπεδο την εξαιρετική πορεία της ομάδας στην οποία έχει αφιερώσει τα τελευταία  12 χρόνια της ζώης του.
”Σίγουρα κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Τη συγκεκριμένη χρόνια ξεκινήσαμε από το μηδέν. Διαλέξαμε παιδιά που είχαν διάθεση, κίνητρο, διαλέξαμε έμπειρα παιδιά, για μένα είναι ακόμα ένα challenge, μια αποστολή που έχω με αυτή την ομάδα και είμαι χαρούμενος που τα παιδιά ανταποκρίνονται, τηρούνε τις αρχές και το πλάνο που βάζουμε και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό συνδυάζεται και με το αποτέλεσμα που είναι παρα πολυ σημαντικό, το καταλαβαίνουν όλοι. Από εκεί και πέρα, όπως είπα κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, ένα παρα δύσκολο παιχνίδι με το Μαρούσι.”
Τέλος ο coach ερωτήθηκε για το σημείο όπου το παιχνίδι έφτασε το 52-54 με μια φοβερή αντεπίθεση του παπάγου και  για το τι τελικά ήταν αυτό που έκανε  τον Τρίτωνα να πάρει το παιχνίδι ;
‘Ήταν φυσιολογική αυτή η αντεπίθεση  του παπαγου αλλά έγινε πολύ νωρίς και σε ιδιαίτερο σημείο, στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου. Ήταν ένα σοκ για μας επειδή συνδυάστηκε με την αποχώρηση του Πολιτάρχου από το γήπεδο. Παρόλα αυτά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα όπως είπα και στην αρχή και παρότι γυρίσαμε το παιχνίδι καταφέραμε να οικοδομήσουμε μέσα από τις αρχές μας, στην άμυνα και στην επίθεση ώστε να πάρουμε μια νίκη με αυτή την διαφορα που τελείωσε.”
Τέλος , τον ρωτήσαμε αν περίμενε  κάτι παραπάνω από τον Μαιερς :
”Όχι, αυτή τη στιγμή είναι ένας εκ των 2 ξένων παικτών που έχουμε διαλέξει, βρίσκεται σε μια ομάδα πρωτοπόρο στην κατηγορία αυτή τη στιγμή, άρα δεν έχω τίποτα να σχολιάσω. Είναι πολυ καλό χαρακτήρας και πολύ καλός παίκτης, τηρεί κατά γράμμα αυτό που θέλει η ομάδα. Δεν διαλέξαμε Αμερικανό παίκτη για να μας πάρει από το χέρι αλλά για να μπει στη λογική μας και στην γραμμή μας και γιαυτο τον λόγο είναι εδώ.”

Coach Κουρής (Παπάγος)

Ρωτήσαμε τον coach Κουρή  του Παπάγου που αποδίδει την αποψινή ήττα της ομάδας του :

΄΄Αν δούμε τη στατιστική, εχουμε 11 στις 23 βολες και ο Τρίτωνας επίσης  έχει κερδίσει κατα κρατος τη μάχη των ριμπάουντ . Ήταν ένα κομμάτι που το είχαμε επισημάνει στους παιχτες μας . Πρεπει να καταλάβουμε όλοι , ότι ενθουσιάζεται ο κόσμος μεν αλλα πρεπει να μεινουμε συγκεντρωμενοι δε . Δεν ειμαστε μια ομαδα που πρεπει να βρισκεται τόσο ψηλά. Ειμαστε μια ομαδα που προσπαθει να σωθει οσο πιο γρηγορα μπορεί και προσπαθουμε να αποφύγουμε τα playout. O  Τριτωνας εχει πιο εμπειρα παιδια , παλεψανε και λογικο ειναι αν  αν αμφισβητήσεις   εναν  τόσο δυνατό αντίπαλο αυτός να σε τιμωρήσει. Εκείνοι ήρθαν πολύ καλά προετοιμασμένοι και παρα πολυ συγκεντρωμενοι. Εμεις παρόλα αυτά δεν ημασταν τοσο συγκεντρωμενοι,. Παρουσιαστηκαμε πολυ αγχωμένοι θα έλεγα αν και γενικοτερα δεν έχω παραπονο απο τα παιδιά. Παρά την προσήλωση που δείχνουμε πάντα στη προπόνηση και ειδικότερα στο κομμάτι του σουτ σήμερα ήμασταν άστοχοι. Παίξαμε βέβαια και με την καλύτερη άμυνα της λίγκας. Προχωράμε όμως . Κάνουμε μια ήττα. Στάθηκα στο ότι δεν  πρέπει να χάνουμε εντός έδρας παιχνίδια  αλλά θα συμβούν και αυτά. ‘’

Κατόπιν ο coach ρωτήθηκε για το ποιο είναι το ταβάνι της φετινής ομάδας δεδομένης της ιστορικότητας του συλλόγου, την καλή αρχή αλλά και το γεγονός ότι δεν παύει να πρόκειται για νεανική και νεοφώτιστη ομάδα:

”Κάναμε μια πορεία πρωταθλητισμού πέρυσι και ανεβήκαμε. Ο κόσμος δεν κταλαβαλινει συχνά ότι θα ελρθει και η κακή μας μέρα ακόμα και μέσα στο σαλουν . Είναι όμως ο 6ος μας παιχτης. Το πρωτάθλημα πάντως είναι μιας ταχύτητας για μένα. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ομάδες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε εκπλήξεις΄. Αν δεν είσαι συγκεντρωμενος και σοβαρός, όλα μπορούν γίνουν. Μπορεί να χάσεις απο τον οποιοδηποτε ακόμα και μέσα στο γήπεδο σου . Ειδαμε την προηγουμενη εβδοαμδα την Καβαλα να νικαει τον Ηρακλη . Δυο ομάδες με διαφορετικούς στόχους . Η μια παει για ανοδο  και η αλλη κοιτάει να αποφύγει τον υποβιβασμό.Δεν παιζουν οι ιστοριες μας μπάσκετ . Ήταν βέβαια ενα ωραιο ματς γιατι ο Παπάγος εχει μια ιστορικη ομαδα οπως και ο Τριτωνας αλλα το θεμα ειναι οτι καθε εβδομαδα πρεπει να προσπαθεις .Εμεις εχουμε μια προσθηκη τωρα του Τζουγκαράκη(Πανιώνιος) και  προσπαθουμε να τον βάλουμε στην ομαδα γιατι οπως βλεπετε τα τελευταια ματς αλλά  και σημερα  ο Τριτωνας διαθετει ψηλους που δεν διαθετουμε εμεις . Τον Σάββα συνεπώς  τον πηραμε για να μας γεμισει λιγο την ρακέτα και για τα ριμπάουντ .Στόχος είναι όπως λέω και στα παιδιά κάθε Σάββατο να δίνουμε το 100% και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει. Θεωρώ  φέτος θα κάνουμε μια καλή πορεία. Πάντα κρατάω μικρό καλάθι γιατί δεν θέλω να φουσκώνουν τα μυαλά και θέλω να είμαστε προσγειωμένοι.” 

Στην συνέχεια ρωτησάμε τον coach πως προέκυψε η απόφαση του  να αλλάξει τα 4/5 της  αρχικής του 5αδας στο ξεκίνημα  του 2ου ημιχρόνου κρατώντας μέσα μόνο τον Peterson απο τους αρχικούς 5:

”Μακάρι να είχα 5-6 σαν τον Peterson. Για αυτο τον φεραμε . Να μας βοηθήσει και το κανει. Ανακατεύω την τραπουλα διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι διαφορετικα τα κορμια κάθε εβδομάδα  δηλαδή  και ο Τριτωνας άμα  τον δεις τωρα ειναι μια ψηλοτερη ομαδα απο εμας. Εχει υλικο . Ειναι καλη ομαδα . Καθε ματς, καθε σαββατο, προσπαθουμε να προσαρμοστούμε με το τι βαζουν και οι αντίπαλοι μας μέσα στο παρκέ.  Ειδατε σημερα έπαιξαν όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Πολυτάρχου . Προσαρμοζόμαστε. Έχουμε ένα ρόστερ 12 παικτών . Δεν έχουμε κάποιον στον οποίο βασιζόμαστε αποκλειστικά. Απλώς ο Peterson είναι ένας άνθρωπος που τον χρειαζόμαστε και αυτό κάνει διότι είναι Αμερικάνος και πήραμε έναν . Δεν είχαμε την δυνατότητα να παρουμε δύο . Από εκεί και πέρα ψάχνω κάθε εβδομάδα γιατί έχουμε και άπειρα παιδιά . Ενδεικτικά ,ξεκίνησα σήμερα σε ντέρμπι τον Καρακώστα ένα παιδί 19 χρονών με διπλό δελτίο. Ο οποίος πέρυσι έπαιζε  Β’ ΈΣΚΑ. Δηλαδή δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε με τους τραυματισμούς. Και με τα μεγάλα παιδιά που θέλω να τα προστατεύσω και με τον χρόνο συμμετοχής. Επίσης είναι λογικό σήμερα ο Σάββας ο Τζουγκαράκης να παίξει παραπάνω γιατί στον Τρίτωνα έχουν τον Draskovic που είναι 2.13 και εμείς παίζαμε με τον Σολωμό τόσο καιρό. Την άλλη εβδομάδα , η Ερυθραία πάλι θα είναι μια ψηλή ομάδα. Καθε εβδομάδα βλεποντας και κάνοντας  αλλά και βαση πως πανε οι προπονήσεις και τι δείχνεις στον προπονητή σου προκειμένου να σου δώσει χρόνο συμμετοχής. ”

Αναφορικά με τον Peterson που έκανε και ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Παπάγου απόψε φτάνοντας τους 24 ο coach Κουρής σχολίασε : 

‘’Είναι καταπληκτικός χαρακτηρας. Έχει έρθει με μια νοοτροπια απιστευτη. Ειναι καλο αυτο να το βλέπουν και οι πιο  μικροί παίκτες . Τους πιο μεγάλους τους ξερω., το εκαναν οταν επαιζαν και αυτοι. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει φύγει από τη χώρα του και θέλει να παίζει και αυτό φαίνεται. Το βλέπεις από την προπόνηση κιόλας. Ξυπνάει κάθε πρωί να σουτάρει και ότι δίνει το 100% σε΄κάθε φάση . Πολλές φορές τον βάζω να μιλήσει και στα άλλα παιδιά αναφορικά με την διαφορετική του νοοτροπια και μόνο καλό μας κάνει. Δεν είναι ένας άνθρωπος που λεει δωστε μου την μπάλα να σκοράρω. Βάζει πάνω απ όλα την ομάδα. Πρεσβεύει την ιδανική μπασκετική νοοτροπία. Μάλιστα μια φορά έκανα στην ομάδα μια προπόνηση πολύ εντατική και σκληρή  μετά την ήττα μας στο Μαρούσι και κατόπιν του ζήτησα να πει στα παιδιά πως του φάνηκε του ίδιου. Η απάντηση του ήταν πως ήταν μια απλή κανονική προπόνηση.  Όταν  μάλιστα ρώτησα τον ίδιο μου είπε πως έτσι πρέπει να είναι η προπονήσεις.Τέτοια σχόλια και παραστάσεις βοηθουν τους νεότερους  παίκτες να αντιληφθούν  τι τους περιμένει εκεί έξω αν μια μέρα θελήσουν  να πάνε στην Αμερική και γενικά να προχωρήσουν επαγγελματικά. Εχει παντως μια νοοτροπια που δυσκολα την καταλαβαινεις αν δεν πας στην Αμερική . Παρόλα αυτά προσπαθούμε για το καλύτερο. ”

Ρωτήσαμε επίσης τον Coach αν θα άλλαζε κάτι στη προπόνηση της ομάδας του σε αυτό τη σημείο. :

’ Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή . Μόνο να προσπαθούμε περισσότερο. Αυτό το μπάσκετ  που παίζουμε μπορούμε , το λίγο πιο σύγχρονο. Σύγχρονο μπάσκετ θελω και εγω  και ο βοηθος μου ο Μαρίνος ο Κωσταντής. Μονο αυτο. Όπως έχω πει εδω δεν φτιαχνουμε την ομαδα την χτιζουμε. Την χτιζουμε απο περυσι που κρατησαμε καποια παιδια γιατι δυστυχως δεν εχουμε καθε χρονο το τεραστιο μπατζετ αλλα μονο μεσα απο τη σκληρη δουλεια μπορουμε να τα καταφέρουμε . Ακομα και ο τριτωνας που περυσι εριξε πολλα λεφτα , φετος ειναι πρωτος με λιγοτερα λεφτα και ειναι και η καλυτερη αμυνα στην Α2 . Δεν ειναι ευκολο για μας. Βλέπετε  πολλες ομαδες αλλαζουν προσωπα καθε καλοκαιρι. εγω προσπαθω να δουλευω και να περνω παιδια στη δικια μας νοοτροπία , να παλευουμε πισω να εχουμε μια κινηση μπροστα ωστε να μπορουμε να κερδιζουμε τα παιχνίδια, δεν θα αλλαζα κατι. Δεν ειμαστε απογοητευμενοι , δε εχουμε απλα τους σουπερ σαρς και μονο μεσω της δουλειας θα πετυχουμε .’’

Τελος του ζητηθηκε ένα σχόλιο για τον κόσμο του Παπάγου: 

‘’Τους υπέρ ευχαριστούμε. Την προηγούμενη εβδομάδα στοπ Ψυχικό μας έκαναν να νιώθουμε ότι είμαστε σε ματς  εντός. Και δεν απογοητεύονται. Μου λένε σήμερα δεν πειράζει coach πάμε για το επόμενο. Τους θέλουμε στο ‘’σαλούν ‘’ και να βλέπεις αυτό το γήπεδο γεμάτο σου ξυπνάει μνήμες από τα παλιά.’’

TYLER PETERSON 

Αρχικά ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ του Παπάγου κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η ομάδα του έχασε την ευκαιρία σήμερα με νίκη να φτάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παρά τους 24 πόντους που πέτυχε ο ίδιος :

”Θεωρώ μέχρι στιγμής πως έχουμε υπερβεί τις προσδοκίες μας και θα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε απο τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Αρχίζοντας το παιχνίδι σήμερα, θεωρώ πως  κάναμε καλό επιθετικό transition απέναντι  στην πολύ καλή άμυνα του Τρίτωνα. Θεωρώ επίσης οτι έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στις λεπτομέρειες: να μην κάνουμε λάθη, να εκτελούμε καλυτερες επαναφορές, να είμαστε πιο εύστοχοι στις  ελεύθερες βολές. Μόλις καταφέρουμε να τα βελτιώσουμε αυτά, θα έχουμε και πιθανότητες να διεκδικήσουμε την άνοδο.”
Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει  την εξαιρετική του ατομική  απόδοση. Σκόραρε 24 πόντους, 10 πόντους πάνω από τον ΜΟ του ,απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος  ,οι  οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί για να φέρουν τη νίκη:
”Οι πόντοι που πέτυχα είναι προϊον ομαδικής προσπάθειας . Με εμπιστεύτηκαν οι συμπαίκτες μου,σχεδιάστηκαν συστήματα με βάση εμένα, μου έδωσαν πάσες, έκαναν σκριν, συνεπώς  έγινε 100% σωστή ομαδική δουλειά προκειμένου να μπορέσω να σκοράρω απόψε.  Τελικά όμως μας κόστισαν   οι  χαμένες βολές και τα λάθη. Προσπαθήσαμε παράλληλα να υπερκαλύψουμε με άλλους τρόπους  τις πολλές  κατοχές που χάσαμε απο τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε απόψε ο αντίπαλος καθώς είχε πολύ ψηλότερα κορμιά απο ότι εμείς . Αν καταφέρουμε να βρούμε ισορροπία θεωρώ πως στο τέλος την σεζόν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.”

Τέλος ρωτήθηκε ο κ. Peterson για τους στόχους της φετινής σεζόν:

”Στόχος μου εννοείται είναι να μπούμε στα play offs. Υπάρχουν προσδοκίες απο πέρυσι όπου η ομάδα ανέβηκε απο την Β εθνική. Φέτος έχουν έρθει 6 νέοι παίκτες. Με την άφιξη μου  εδώ νικήσαμε κάποια παιχνίδια στη σειρά και προκριθήκαμε και στο κύπελλο. Νομίζω τα play offs θα είναι ο πιο σημαντικός στόχος για τον σύλλογο. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε αυτό . Προς το παρόν όμως πρέπει να βρούμε λύση για τις λεπτομέρειες που μας κρατάνε πίσω.”

ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *