Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Προσγείωσε… απότομα τη ΘΕΤΙΔΑ ο ψυχωμένος ΑΡΗΣ

Share

 Στο γήπεδο Γεώργιος Γεννηματάς αναμετρήθηκαν, για την Α1 γυναικών, η Θέτις Βούλας με τον ΑΡΗ. Πολύ σημαντικό παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, όμως η αντεπίθεση της Θέτιδας οδήγησε το παιχνίδι σε πέμπτο σετ. Εκεί οι αθλήτριες του ΑΡΗ ήταν πιο ψύχραιμες και πήραν την πολυπόθητη νίκη. Βαθμοί “χρυσάφι” για τους Θεσσαλονικείς, όπου ερχόντουσαν από 7 συνεχόμενες ήττες. Αντίθετα, η ομάδα της Βούλας “έτρεχε” σερί 4 νικών.

Ο Αγώνας

1ο Σετ

Με βασικότερο όπλο το αμυντικό μπλόκ και εκμεταλευόμενοι τα λάθη του αντιπάλου, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση. Το μικρό σερί των φιλοξενούμενων(1-4) είχε άμεση απάντηση και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν κοντά, μέχρι το 12-12. Σε αυτό το σημείο οι παίκτριες του ΑΡΗ “πάτησαν γκάζι” και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 7 πόντους (12-19). Τα δύο τάϊμ-άουτ του προπονητή της Βούλας, Γιώργου Ρούση, δεν στάθηκαν αρκετά για να σταματήσουν το σερί και έτσι οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν να προηγούνται με 23-15. Με δύο εύκολα καρφώματα ο ΑΡΗΣ πήρε το πρώτο σετ, με σκόρ 25-18.

2ο Σετ

Στο δεύτερο σετ αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με τις παίκτριες της Βούλας να ξεκινάνε με ορμή. Το 4-0 μετατράπηκε γρήγορα σε 8-5, με τους Θεσσαλονικείς να ανεβάζουν ρυθμό και τελικά να φτάνουν τη διαφορά στον πόντο (16-15). Συνεχόμενα λάθη, στο σερβίς, ανέβασαν το δείκτη του σκόρ στο 18-18. Οι “κιτρινόμαυρες” σκλήρυναν στην άμυνα και με καλές επιθέσεις κατάφεραν να προηγηθούν με 21-20. Σε αυτό το σημείο και οι δύο επιθέσεις έβρισκαν στόχο, με το σκορ να φτάνει στο 24-23, υπέρ του ΑΡΗ. Και πάλι με σωστή επιλογή, στην επίθεση, ο “θεός του πολέμου” έκανε το 2-0, με τελικό σκόρ 25-23.

3ο Σετ

Από το τρίτο σετ ξεκίνησε η αντεπίθεση της Θέτιδας, που όμως ακολούθησε αυτή του ΑΡΗ. Όπως και στο προηγούμενο, έτσι και τώρα, το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο, με την ομάδα του Γιάννη Τσαϊρέλη, να παίρνει το πρώτο μεγάλο προβάδισμα, μετά το 9-9. Επτά πόντοι, που προήλθαν από καλές επιλογές στην επίθεση δεν είχαν ιδιαίτερη απάντηση και το σκόρ έγινε 12-17. Ήταν η ώρα να πάρει τα πάνω της η Θέτις. Με έξι συνεχόμενους πόντους και σαφή βελτίωση στο αμυντικό μπλόκ, οι παίκτριες της Βούλας πέρασαν μπροστά (18-17). Από το 20-20 και μετά οι πόντοι μοιράστηκαν, με τις γηπεδούχους τελικά να επικρατούν με 25-23.

4ο Σετ

Με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα, η Θέτιδα ισοφάρισε σε 2-2. Η γενικά ισορροπημένη εικόνα του αγώνα επιβεβαιώθηκε και σε αυτό το σετ. Από την πρώτη, κι όλας, επίθεση οι πόντοι ισομοιράστηκαν και στο 13-13 ξεκίνησαν να υπάρχουν οι πρώτες σημαντικές διαφορές. Το 16-13 της Θέτιδας έγινε εύκολα 17-17. Ακολούθησαν χαμένα σερβίς και το 20-20 σήμανε την τελική αντεπίθεση της γηπεδούχου ομάδας. Το 25-23 “έστειλε” τις ομάδες στο 5ο σέτ, των 15 πόντων.

5o Σετ TIE BREAK

Ένα παιχνίδι με τόσες ανατροπές και αλλαγές στο σκόρ δεν θα μπορούσε να μην έχει και σπουδαίο τέλος. Ακολουθώντας το “μότο” του αγώνα οι ομάδες αντάλλαζαν πόντους και έφτασαν στο μισό του σετ, στο 8-6 υπέρ της Θέτιδας. Ο ΑΡΗΣ έβγαλε αντίδραση και “πήρε κεφάλι” στο σκόρ. Μετά από έναν συγκλονιστικό πόντο οι φιλεξενούμενοι έφτασαν στο 13-11. Η γηπεδούχοι αντέδρασαν, προσωρινά, ωστόσο λύγισαν και με 2 μεγάλους προσωπικούς πόντους της Τσούμπα οι “κιτρινόμαυροι” έφυγαν νικητές από ένα σπουδαίο παιχνίδι.

ΤΑ ΣΕΤ

2-3 (18-25,23-25,25-23,25-23,12-15)

Ξεχώρισαν

Για τους νικητές σπουδαία εμφάνιση έκανε η Σάρον Τσούμπα. Η διαγώνιος, με καταγωγή από την Κένυα, σταμάτησε στους 28 πόντους έχοντας 28 στις 80 προσπάθειες. Συμπαραστάτριες της στάθηκαν οι Μπετσέβα, Απλαδά και Καϊσέδο με 16 ,11 και 9 πόντους αντίστοιχα. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Σίλβα, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους.

Για τη Θέτιδα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Λέα Χάρντεμαν. Η Αμερικανίδα ακραία ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους, με 22 στις 60 προσπάθειες. Ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι από την MVP της προηγούμενης αγωνιστικής. Μεγάλη επίδραση στον αγώνα, επιθετικά, είχαν η Σιρίνινα, Οικονομίδου και Χέϊντεν με 21 ,9 και 13 πόντους.

Συνθέσεις

Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ : Οικονομίδου(9), Χέϊντεν (13), Πολιτάνσκα (4), Σιρίνινα (21), Χάρντεμαν (24), Παπαγεωργίου (8), Μανιατογιάννη (Λίμπερο), Φλιάκου, Παυλοπούλου, Λουκά

Α.Σ ΑΡΗΣ: Τάνη (6), Απλαδά (11), Τσούμπα (28), Σίλβα (10), Καϊσέδο (9), Μπέτσεβα (16), Κακουράτου(Λίμπερο), Κεραμιτσοπούλου, Σαλαγκούδη

Οι δηλώσεις των προπονητών

Γιώργος Ρούσης (προπονητής Θέτιδας): «Σήμερα ήμασταν τυχεροί που πήραμε και τον έναν βαθμό. Δεν κάναμε καλή εμφάνιση ενώ ξέραμε ότι ο Άρης είναι μεταμορφωμένος μετά τις αλλαγές που έχει κάνει. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και φάνηκε με τα σημερινά αποτελέσματα, αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Γιάννης Τσαϊρέλης (προπονητής Άρη): «Σήμερα πήραμε τη νίκη, αλλά με όλο τον σεβασμό στη Θέτιδα που είναι μια πολύ καλή ομάδα, πιστεύω ότι χάσαμε έναν βαθμό. Δείχνουμε ότι έχουμε ένα βρει έναν καλό ρυθμό, θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη και είναι σημαντικό ότι την πήραμε έστω και έτσι… Οι νίκες φέρνουν ψυχολογία καθώς έχουμε μπροστά μας κι ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενους αγώνες».

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, στα δύο ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-3 και η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-2. Ο Ηλυσιακός νίκησε με 3-0 τον Ζ.Α.Ο.Ν, η Θύρα κέδρισε με 3-0 τη Λαμία, ενώ το Αιγάλεω πήρε σημαντική νίκη με 3-1 κόντρα στο Μαρκόπουλο.

Επόμενη αγωνιστική για τις δύο ομάδες

Στην επόμενη αγωνιστική, για το πρωτάθλημα, η Θέτις θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετοπίσει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ενώ ο ΑΡΗΣ υποδέχεται το Αιγάλεω.

Επιμέλεια: ΛΑΙΝΙΔΗΣ ΛΟΙΖΟΣ

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *