Type to search

ELITE LEAGUE MAROUSI BC TRITONAS Α2 Α2 Basket Α2 basket league αντρών ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ

Επεισοδιακή απόδραση του Αμαρουσίου απο το κλειστό του Τρίτωνα με 72-78

Share

Σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες το Μαρούσι πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα του πρωτοπόρου Τρίτωνα με 72-78 βάζοντας φωτιά στην κορυφή της Elite League .

Το περασμένο Σάββατο (21/1) στο κλειστό Γυμναστήριο του Στρέφη ο πρωτοπόρος της Elite League  Τρίτωνας υποδέχτηκε το τρίτο Μαρούσι στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής  . Οι φιλοξενούμενοι σε  έναν επεισοδιακό αγώνα επικράτησαν με σκορ 72-78 και απέχουν μόλις μία νίκη από την κορυφή. 

Ο Τρίτωνας πριν το τζάμπολ και ως πρωτοπόρος είχε τον τίτλο του φαβορί για την συγκεκριμένη αναμέτρηση αλλά από ότι φάνηκε η απουσία του Μιχάλη Πολυτάρχου στοίχισε στην ομάδα. Ο Πολυτάρχου ήταν ο πιο έμπειρος παίκτης του Τρίτωνα και παράλληλα ο πρώτος σκόρερ του ενώ  είχε προσφέρει  μεγάλη βοήθεια και στην άμυνα. Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ωστόσο ο πολύπειρος γκαρντ πήρε μεταγραφή για τα Μέγαρα και ο coach Μιχελάκος του Τρίτωνα κλήθηκε να βρει λύσεις προκειμένου να καλύψει το κενό.

Τελικά σε μια αναμέτρηση που κανείς δεν ξέφυγε με πάνω από 8 πόντους διαφορά , είχε σκληρά μαρκαρίσματα και εντυπωσιακές φάσεις η ομάδα του Αμαρουσίου του coach Σκαραφίγκα πήρε το διπλό πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση φτάνοντας έτσι στην 9η φετινή της νίκη σε 14 αγώνες αφήνοντας τον Τρίτωνα στις 10. . 

ΑΝΑΛΥΣΗ 

Η ιστορική ομάδα του Αμαρουσίου πήρε το σπουδαίο διπλό στην έδρα του Τρίτωνα .;

Οι παίκτες του προπονητή Σκαραφίγκα μπήκαν στο παρκέ εξαιρετικά διαβασμένοι. Γνώριζαν ότι αντιμετώπισαν την καλύτερη άμυνα της λίγκας και  για αυτό κάθε κατοχή είχε μεγάλη βαρύτητα. Το Μαρούσι έτσι κατάφερε να έχει ποσοστό ευστοχίας κοντά στο 42% στα εντός παιδιάς τη στιγμη που περιόρισε τον Τρίτωνα στο 36,7% ! 

Επίσης σημείο κλειδί ενδεικτικό της συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων ήταν τα 12 λάθη που έκαναν για 16 ασίστ . Αντίστοιχα , ο Τρίτωνας είχε πολύ κακό απολογισμό καθώς είχε 17 λάθη για 13 ασίστ!

Ο Τρίτωνας παρόλα αυτά είναι μια καλοδουλεμενη ομαδα και παρά την απώλεια του πρώτου σκόρερ της ο επι 12 χρόνια coach της ομάδας Μ.Μιχελάκος βρήκε λύσεις και διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι τέλους. Παρά τη χαμηλή  ευστοχία και την έλλειψη συγκέντρωσης στην κυκλοφορία ο Τρίτων διάβασε τις αδυναμίες του Αμαρουσίου και οδήγησε το παιχνίδι στην επαφή. Το Μαρούσι είναι από τις ομάδες με τα περισσότερα καταλογισμένα φάουλ φέτος στο πρωτάθλημα και αυτό ο coach Μιχελάκος το εκμεταλλεύτηκε και η ομάδα του εκτέλεσε 28 ελεύθερες βολές με τις 23 να είναι εύστοχες. 

Βάση των παραπάνω διαδραματίστηκε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και αυτοί που παρακολουθήσαμε  το παιχνίδι από κοντά ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί από πλευράς θεάματος και συγκινήσεων.. 

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε συνεχόμενη ανταλλαγή τριπόντων και προβαδίσματος και οι ομάδες φάνηκε ότι θα πάνε χέρι -χέρι μέχρι τέλους. Έτσι και έγινε. 

Το παιχνίδι δυστυχώς σημαδεύτηκε  από τον τραυματισμό του γκαρντ του Αμαρουσίου Παύλου Ξύδα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ο οποίος έμεινε στο πάγκο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.  

Ωστόσο , απόλυτος θετικός  πρωταγωνιστής του παρκέ ήταν ο MVP της 14ης Αγωνιστικής Νικος Καμαριανός ο οποίος με 27 πόντους , 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα 2 τάπες και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έκανε τα πάντα για να πάρει τη νίκη η ομάδα του. 

Παρόλα αυτά ,  σχεδόν τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα  ο Καμαριανός υπέπεσε σε δύο συνεχόμενα φάουλ , συμπλήρωσε τα 5 και η ομάδα του θα στερούνταν τις υπηρεσίες του για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. 

Λίγο πριν την αποβολή του ο Καμαριανός  είχε ισοφαρίσει σε 69-69 με εύστοχο τρίποντο και με βάση αυτούς τους τρεις πόντους του 25χρονου forward το Μαρούσι έκλεισε την αναμέτρηση με ένα σερί 3-12 υπέρ του. . 

Έτσι η ομάδα των βόρειων προαστίων  άντεξε , πάλεψε στα ίσα τον θηριώδη και πρώτο ριμπάουντερ της λίγκας Milovan Draskovic και με εξαιρετικό τον playmaker του Βασίλη Στασινό ειδικά στο τέλος της αναμέτρησης  πέρασε τελικά αλώβητο από τα εξάρχεια με σκορ 72-78. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ

: 21-20, 34-37, 55-57, 72-78

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 

Ζακεστίδης-Γεράνιος-Μαρτινάκος (Ντίνος)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)

Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου

Χαρίλαος Τρικούπης-Καβάλα

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Αίας Ευόσμου

Παπάγου-Μεγαρίδα

Μαρούσι-Πανερυθραϊκός

Αμύντας-Ψυχικό

Κόροιβος Αμαλιάδας-Αγρίνιο

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Τρίτων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

  1. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ                        10-4
  2. ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ                                         10-4
  3. ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                9-5
  4. ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ                     9-5
  5. ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ                                       8-6           
  6. ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ                                      8-6
  7. ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ                                   8-6
  8. ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ             8-6
  9. ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ                7-7
  10. ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ                7-7
  11. ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΕ                       9-5 *
  12. ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ                         5-9              
  13. ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                      5-9
  14. ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ                                        4-10
  15. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ                                    4-10
  16. ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ                                     1-13

*ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΕ/-3β. ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΕ με βάση την αποφ. 950/07-12-22_εκκρεμεί προθεσμία ΑΣΕΑΔ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  ΤΡΙΤΩΝ

ΒΟΛΕΣ

23 / 28

82.1%

ΕΝΤΟΣ ΠΕΔΙΑΣ

22 / 60

36.7%

ΡΙΜΠΆΟΥΝΤ 38

ΑΣΙΣΤ 13

ΛΑΘΗ 17

ΚΟΨΙΜΑΤΑ 2

ΚΛΕΨΊΜΑΤΑ 5

ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

ΒΟΛΕΣ 

14 / 19

73.7%

ΕΝΤΟΣ ΠΕΔΙΑΣ

27 / 64

42.2%

ΡΙΜΠΆΟΥΝΤ 31

ΑΣΙΣΤ 16

ΛΑΘΗ 12

ΚΟΨΙΜΑΤΑ 3

ΚΛΕΨΊΜΑΤΑ 8

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 10 (1), Κουφόπουλος 4, Ζαραϊδώνης 4, Πράπας 6, Τσουργιάννης 8, Προίσκος 15 (2), Καμπερίδης 14 (2), Ντράσκοβιτς 8, Τσάμης 3, Μπολδογλου.

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Παπαδημητρίου, Καψαλός 7 (1), Στασινός 14 (2), Θεοδώρου 2, Ξύδας 7 (1), Καμαριανός 27 (3), Παπαγεωργόπουλος 6, Μιχαλούτσος 4, Σταυρακούκας 11 (3).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Καμαριανος(Μαρούσι) : 

Είναι πολύ σημαντική η εκτός έδρας νίκη επι του Τρίτωνα, μια ομάδα πολύ καλή και ανταγωνιστική και μη ξεχνάμεπρώτη στη βαθμολογία. Παρόλα αυτά η ιστορία έχει δείξει ότι όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν και να χάσουν.

Αντέξαμε περισσότερο αμυντικά, ο τρίτωνας είχε κάποια κενά διαστήματα στην άμυνα και εκεί καταφέραμε να πετύχουμε κάποια εύκολα καλάθια, κάναμε μερικά φάουλ όταν ήταν  στο μπόνους ο τριτωνας και τους στείλαμε στις βολές χωρίς λόγο , ενώ ήμασταν μπροστά. Το σημαντικό δεν είναι ότι σκόραρα 27 πόντους αλλά ότι καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι του Τρίτωνα, χωρίς τον Παύλο Ξυδα, σημαντικό παίκτη για την ομάδα, ο οποίος τραυματίστηκε, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και τελικά κερδίσαμε τον αγώνα. Αυτό κρατάμε, την ομάδα να κερδίζει και ας βάζει κα καθένας όσους πόντους θέλει.

Έχει να κάνει με τη συγκέντρωση του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Παιχνίδι είναι, μπορεί λόγω παρορμητισμού να γίνει ένα κακό φάουλ. Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε πολλά και χαζά φάουλ αλλά περισσότερο σχετίζεται με τη συγκέντρωση. Για παράδειγμα σε μια επίθεση μπορεί να κάνουμε ένα χαζό φάουλ, άνευ λόγου και στα καπάκια να βγάλουμε μια πάρα πολύ καλή άμυνα και σε miss match. Είμαστε χαζοί όχι κακοί.

Θεωρώ ότι είναι όμορφο να υπάρχουν καλές ομάδες στην υψηλή κατηγορία και να είναι γεμάτα τα γήπεδα. Το Μαρούσι όντως έχει ιστορία, έδρα και κόσμο να στηρίζει την ομάδα. Θα ήταν όμορφο να ανέβουμε κατηγορία, όπως κάθε ομάδα που είναι σε αυτό το μοτίβο, με οπαδούς και στήριξη. Πάμε για το καλύτερο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Coach Σκαραφίγκας ( Μαρούσι):

Η ομάδα έχει βελτιωθεί παρα πολύ από την μέρα που αρχίσαμε να μαζευόμαστε. Τα Χριστούγεννα είμασταν 5-6-7 παίκτες και το πληρώσαμε Αγρίνιο. Ήταν πολλοί τραυματίες, άρρωστοι και απ’οταν επέστρεψαν έχουμε οργανωθεί. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ματς δεν το κέρδισε η επίθεση αλλά η άμυνα. Πέντε παιδιά, με τον ψηλότερο 1,95 κατάφεραν να εγκλωβίσουν τα ψηλά παιδιά του Τρίτωνα. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ομάδα έχει ταλέντο, με τους Στασινόπουλο- Σταυρακουκο μπροστά. Γίνονται παίκτες παίζοντας περισσότερους αγώνες, είτε κερδίζω είτε χάσουν. Το θετικό είναι ότι με τις νίκες ανεβαίνει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση μας. Τώρα έχουμε το μυαλό μας στον επόμενο αγώνα.

Δεν είναι μόνο το φάουλ που μας στέρησε τον Καμαριανο αλλά και ο τραυματισμός του πολύ καλού Ξύδα, στο 2ο ημίχρονο και ήταν ένα στοίχημα για την ομάδα αν θα αντέξει, με τον Ορφέα να παίζει 20’. Ο Νίκος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, πρώτα νοητικά και μετά σωματικά. Η τεχνική είναι ένας άλλο θέμα, ανάλογα με τη μέρα και τα σουτ. Σήμερα είχε πολύ καθαρό μυαλό και μεγάλη διάθεση να παίξει. Από εκεί και πέρα, ξαναλέω , όλοι μας, ακόμα και ο Σπύρος Καψάλος που είναι μόλις 10 μέρες μαζί μας, είναι κομμάτι της ομάδας μας και η ομάδα ήταν αυτή που κέρδισε τον παιχνίδι, κανένας παίκτης μεμονωμένα.

Το Μαρούσι κάνει αυτό που κάνει αρκετά χρόνια, η αξία των παικτών είναι δυσανάλογη με το μπατζετ. Ενώ έχουμε από τα μικρότερα μπατζετ και οι παίκτες δεν αμείβονται τόσο πολύ και γιαυτο είναι ευκαιρία να δείξουν τι μπορούνε. Πολλά παιδιά από πέρυσι και πρόπερσι, έφυγαν και πηγαν σε ομάδες που πληρώνουν καλύτερα, έκαναν το βήμα τους. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, έχουμε 4-5 παιδιά από πέρυσι, φτιάχνουμε τον κορμό, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Εμείς παίκτες και προπονητές, ότι και να λέει η διοίκηση, δεν έχουμε στόχο συγκεκριμένο, σημασία έχει η φερεγγυότητα, να πληρωνόμαστε κάθε 1η του μήνα για να βγάζει η ομάδα υγεία. Και όταν δεν παίζουμε καλά πάλι εδώ είμαστε. Στόχος είναι να βγούμε στους 8 ώστε αυτά τα παιχνίδια να μας κάνουν πιο αντρες.

Σήμερα, ειδικά στο 1ο ημίχρονα κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση και δώσαμε βολές. Στο 2ο ημίχρονο, η σωματική διαφορα ήταν τεράστια, υπερβάλλουμε εαυτών και δώσαμε και 2 φάουλ παραπάνω. Γενικά η αμυντική εικόνα της ομάδας, με το ταλέντο των παικτών- όπως είπε και χθες ο Μπαρτζωκας- είμαι πολύ περήφανος για ήταν αμυντική προσπάθεια αυτών των παικτών, τόσο για τη σωματοδομή όσο και για το ταλέντο και την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Μιχάλης Καμπερίδης (ΤΡΙΤΩΝΑΣ)

Ξέραμε ότι το Μαρούσι είναι μια σκληρή ομάδα, η οποία δεν σταματάει να παίζει 40’ πάνω κάτω , είναι πολύ καλή σε όλους τους τομείς και στα ριμπάουντ και στην άμυνα, όπως είπα είναι σκληρή ομάδα. Θεωρώ ότι το ματς κρίθηκε καθαρά στις λεπτομέρειες στο τέλος. Τα Μαρούσι όπως φάνηκε με τον Καμαριανό και το Θεοδώρου, που βγήκανε με 5 φάουλ, μπόρεσε να ανταπεξέλθει και βρήκανε λύσεις στην επίθεση χωρίς τους ψηλούς του. Νομίζω καθαρά κρίθηκε στις λεπτομέρεια, τα τελευταία 2’ λεπτά δεν καταφέραμε να πάρουμε την νίκη. Ίσως φταίει που δεν διαβάσαμε σωστά τον αντίπαλο ή που δεν είμασταν όσο επιθετικοί έπρεπε.

Σίγουρα επηρέασε η απουσία του Πολυταρχου. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι και το Μαρούσι μια πολύ καλή ομάδα. όταν λείπει ο Γκαρντ που παίρνει τις παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες στην ομάδα και από εκείνον περνάν οι περισσότερες μπάλες είναι μια αισθητή απουσία. Δεν μείναμε όμως εκεί, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις, όσοι μπήκαν να παίξουν, μπήκαν σκληρή και βοήθησε ο καθένας όσο μπορούσε, αλλά το Μαρούσι ήταν καλύτερο και κέρδισε.

Μπορούμε να κρατήσουμε την πρώτη θέση, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, με αυτόν τον ρυθμό,μείνουμε συγκεντρωμένοι και ο καθένας ξεχωριστά, με πρώτο εμένα, κάνει ένα step up. Όπως είπα και πριν, πολύ θα σπεύσουν να πουν ότι η απουσία του Πολυταρχου θα αποδυναμώσει την ομάδα, έχω να απαντήσω όμως ότι η δομή της ομάδας είναι τέτοια, με νεαρα παιδιά, που τρέχουν, σουτάρουν, παίζουν άμυνα, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι που παίξουμε από την αρχή της χρόνιας και θα τα πάμε όσο καλύτερα μπορούμε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *