Type to search

LUKA DONCIC ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ

Ελλάδα -Σλοβενία : Μια μπασκετική παράσταση με πολλούς πρωταγωνιστές .

Share

Στο κλειστό ‘’Νίκος Γκάλης’’ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων η Εθνική Ελλάδος υποδέχθηκε την Σλοβενία σε ένα φιλικό ιστορικών διαστάσεων που πρωταγωνίστησε ο Ντονσιτς, ο Μήτογλου, ο Τσάντσαρ και φυσικά ο ‘’Θεός’’ αυτοπροσώπως , ο Νίκος Γκάλης. 

Σε μια φιλική αναμέτρηση που το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, το απόγευμα της Παρασκευής , κοινό όλων των ηλικιών κατέκλεισε  το ΟΑΚΑ για να δει την  ‘’επίσημη αγαπημένη ‘’ ,τον απόλυτο σταρ των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόνσιτς αλλά και  την επίσημη βράβευση του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών , Νίκο Γκάλη , από την ομοσπονδία της χώρας μας. 

Τα πρώτα βλέμματα μάζεψε ο σταρ της Εθνικής Σλοβενίας  , από το ζέσταμα κιόλας , με το Ελληνικό κοινό να παρακολουθεί με θαυμασμό και προσήλωση κάθε μια από τις κινήσεις του . Ο Λούκα πιθανότατα είναι το μεγαλύτερο όνομα που τέθηκε στη διάθεση του Ελληνικού κοινού την τελευταία δεκαετία,και ο ενθουσιασμός ήταν παραπάνω από έκδηλος. Στο αγωνιστικό κομμάτι , ο ‘’Λούκα Μάτζικ’’ αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο , ύστερα από επιλογή του προπονητή του. Ωστόσο ακόμα και αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για τον αρχηγό των Σλοβένων προκειμένου να ξεδιπλώσει τις επιθετικές του αρετές. Απολογισμός : 18 πόντοι και πλούσιο θέαμα που σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν απο κοντά θα μείνει για  καιρό στη μνήμη τους. 

Αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Βλάτκο Τσάντσαρ. Ο Φόργουορντ της Σλοβενίας και πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Ντένβερ Νάγκετς ,μετά από σύγκρουση που είχε στο παρκέ , αποχώρησε τραυματίας και οι εξετάσεις που ακολούθησαν  έδειξαν δυστυχώς ότι υπέστη ρήξη χιαστών . Ωστόσο  , όταν αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο , σύσσωμο το κοινό του ΟΑΚΑ τον χειροκρότησε σε μια ένδειξη συμπαράστασης. 

Για λογαριασμό  της ‘’γαλανόλευκης’’ , στον αγώνα ξεχώρισε ο Ντίνος Μήτογλου. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, παρά την απουσία του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες για περίπου 1,5 χρόνο δείχνει να είναι σε δαιμονιώδη φόρμα. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα , μαζί με τον Ντόνσιτς, σκοράροντας 18 πόντους με υψηλά ποσοστά ευστοχίας ενώ ‘’μάζεψε ‘’ 14 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ .

 

Αλλά ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ένας . Και ακούει στο όνομα Νίκος Γκάλης. Περίπου 10 λεπτά πριν το τζάμπολ του αγώνα , τα φώτα του γηπέδου χαμήλωσαν, οι φακοί άναψαν και στο κέντρο του παρκέ ξεπρόβαλε ο εμβληματικός σπίκερ , Βασίλης Σκουντής.  Σε κλίμα συγκίνησης , προανήγγειλε την άφιξη και την βράβευση του θρύλου του Ελληνικού μπάσκετ. ο οποίος λίγα λεπτά μετά ,  έκανε την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο με ολόκληρο το ΟΑΚΑ να είναι στο πόδι. Δευτερόλεπτα ύστερα, η θρυλική φανέλα με το νούμερο 4 με το οποίο ο hall of famer Γκάλης διέπρεψε στην Εθνική άρχισε να ανεβαίνει στην οροφή του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο κορυφαίος γκαρντ ήταν αρκετά ψύχραιμος. Ωστόσο, όταν ολόκληρο στάδιο άρχισε να σείεται απο τις ιαχές του κοινού που τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομα του   , τότε μέχρι και ο Θεός του Ευρωπαϊκού μπάσκετ λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα παρασύροντας έτσι και τον κόσμο. 

Αναμφίβολα ήταν από τις πλέον ιστορικές στιγμές του Ελληνικού μπάσκετ. Ο Νίκος Γκάλης έλαβε την τιμή που του άξιζε, ο Λούκα Ντόντσιτς μάγεψε μικρούς και μεγάλους και η Εθνική Ελλάδος δείχνει να μπορεί να είναι παραπάνω από ανταγωνιστική ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου.

 

Επιμέλεια  : ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ .  

 

 

 

Tags:

You Might also Like