Type to search

ΑΡΗΣ Κεντρική ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Το αργεντίνικο ταπεραμέντο έρχεται να «αναστατώσει» την σερβική πειθαρχία.

Share

Ξημερώματα Τετάρτης, έγινε γνωστή η οριστικοποίηση της συμφωνίας, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, για την μεταγραφή του Ντανιέλ Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έρχεται να λύσει τα προβλήματα των «πράσινων» μεσοεπιθετικά και να αποτελέσει άλλο ένα όπλο στην φαρέτρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Στην τέταρτή του σεζόν στην χώρα μας, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και οι φίλοι του Παναθηναϊκού, περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα από εκείνον. Το μοναδικό ερωτηματικό που υπάρχει, είναι το κατά πόσο θα καταφέρει να «κουμπώσει» το αργεντίνικο ταπεραμέντο του Μαντσίνι, στην σερβική πειθαρχία του προπονητή του «τριφυλλιού».

 

Πάντα παρών και το ίδιο κινητικός στις δυο «πτέρυγες».

Την φετινή χρονιά, έχει ξεκινήσει 16 φορές βασικός στο ελληνικό πρωτάθλημα,  όπου στις μισές εξ ‘αυτών τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης ενώ στις υπόλοιπες στο δεξί. Παράλληλα έχει μέσο όρο τα 79 λεπτά ανά παιχνίδι στο σύνολο 17 εμφανίσεων.

Λίγα αλλά σημαντικά γκολ, πάντα «εκεί» στα μεγάλα παιχνίδια.

Τα νούμερα του στα γκολ δεν είναι καμία χρονιά «αστρονομικά». Παρόλα αυτά, ο 26χρονος εξτρέμ, αποδεικνυόταν «λίρα εκατό» για τον Άρη στα σημαντικά παιχνίδια. Με σπουδαίες εμφανίσεις που συνδύαζε με γκολ απέναντι στις ομάδες του λεγόμενου «big-4». Φέτος μετρά 3 γκολ(το 1 στον Ολυμπιακό) με περίπου δυο σουτ ανά παιχνίδι.

Πετυχημένες μεταβιβάσεις που οδηγούν σε δημιουργία από τα πλάγια.

Εκτός από συνεχόμενη απειλή, ο Μαντσίνι, προσφέρει και δημιουργία από τα πλάγια. Φέτος, ήδη έχει «μοιράσει» έξι ασίστ και φιλοδοξεί να τις κάνει διψήφιες με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Με σχεδόν δυο «πάσες-κλειδί» ανά παιχνίδι θα δημιουργεί επιπλέον πονοκεφάλους στους αντιπάλους του «τριφυλλιού» ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Αξιόπιστες είναι γενικότερα οι μεταβιβάσεις του, με ποσοστό ευστοχίας 71%.

Το «κάτι παραπάνω» που θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός.

Με το ξεκίνημα του νέου έτους, ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίζει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που μας είχε συνηθίσει. Το «τριφύλλι», με τον τραυματισμό του Αϊτόρ και τις «χαμηλές πτήσεις» των Σπόραρ και Παλάσιος έχει ανάγκη το κάτι παραπάνω που έχει(και μπορεί) να δώσει ο Μαντσίνι. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, κερδίζει σχεδόν τις μισές από τις μονομαχίες του καθώς αγωνίζεται, όπως επίσης καταφέρνει μία στις δυο φορές να ντριμπλάρει τους αντιπάλους του.

Ακόμη επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει, ο Αργεντινός ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αλλά τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο Κορωπί σήμερα. Πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ξανά με τον Άρη και θα κληθεί να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό στην «μάχη» που δίνει για το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *