Type to search

ΑΕΚ ΑΡΗΣ Βόλος ΝΠΣ Κεντρική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Super League: Καλή μεγάλη ποδοσφαιρική εβδομάδα

Share

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγωνιστική των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος και το «δράμα» συνεχίζεται. Πλήρης ανατροπή θα ήταν ο τίτλος για τη χθεσινή βραδιά. Η ΑΕΚ ήταν για δύο εβδομάδες στα σχοινιά, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και τα σύννεφα είχαν αρχίσει να πυκνώνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για την Ένωση, όμως, η άνοιξη μπήκε χθες και πέρα από τον Μάνταλο και τον Αραούχο, έβαλαν το χεράκι τους σε αυτό και οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές της. Όλα αυτά δύο ημέρες πριν την τρίτη πράξη της μάχης.  

Το απόγευμα ξεκίνησε με τους πρωτοπόρους πράσινους να αντιμετωπίζουν το Βόλο σε ένα εύκολο κατά τα φαινόμενα παιχνίδι. Τι κι αν όλοι στον Παναθηναϊκό έλεγαν το αντίθετο όλη τη βδομάδα; Οι παίκτες δεν πήραν το μήνυμα και ο Σπόραρ δεν πήρε τη δόξα, αφού αστόχησε στο 97’ σε πέναλτι ή μάλλον ο Κλέιμαν έκανε μια εξαιρετική απόκρουση. Γερό στραβοπάτημα για το Τριφύλλι στο πιο must win ματς της σειράς των playoffs. Για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την Τετάρτη και το αιώνιο ντέρμπι την Κυριακή στη Λεωφόρο. Το 2/2 ισοσκελίζει την κατάσταση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα δώσει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να ξεφύγει στην κούρσα.  

 Μια ΑΕΚ που πέρασε την εβδομάδα των Παθών νωρίτερα και βγήκε πεισμωμένη στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας ένα μεγάλο διπλό. Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν τρία γκολ, μέτρησε το ένα και πάλι καλά που κέρδισαν, διότι σήμερα πάλι δε θα μιλούσαμε για ποδόσφαιρο. Και δικαιολογημένα είναι η αλήθεια, καθώς ο Κουλμπάκοφ ακύρωσε γκολ του Άμραμπατ στο 6ο λεπτό, χωρίς να καταλάβει κανείς το λόγο. Ακόμα και ο ίδιος ο Λουτσέσκου το παραδέχθηκε στις δηλώσεις του. Ευτυχώς για το άθλημα, ο Μάνταλος στο 80’ έκανε μια φοβερή μπαλιά στον Αραούχο και ο Αργεντινός με τρομερό τελείωμα έδωσε το τρίποντο στην Ένωση. Για το σύνολο του Αλμέιδα έρχεται μια πιο ήρεμη εβδομάδα, αλλά αυτό είναι στο χέρι της, καθώς τόσο ο Βόλος (Βόλος-ΑΕΚ 5/4), όσο και ο Άρης (9/4) έδειξαν πως δεν έχουν διάθεση να γίνουν σάκος του μποξ. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, χωρίς τον προπονητή του, έχασε μεγάλο έδαφος και πηγαίνει στο Καραϊσκάκης σε ένα ματς ζωής και θανάτου και για τους δύο.  

 Κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην πάρει το τρίποντο στο χθεσινό ματς. Οι ερυθρόλευκοι, έχοντας μάθει τα νέα από τη Λεωφόρο, μπήκαν δυνατά στο αγώνα, έκαναν 20 ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν με τον Χουάνγκ και διπλασίασαν τα τέρματά τους με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου. Τι έγινε από εκεί και πέρα κανείς δεν έχει καταλάβει. Ο Μπα βγήκε αναγκαστικά αλλαγή, ο Ρέτσος τον αντικατέστησε και στο 70ο λεπτό έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιτούρμπε. Το ένα κακό φέρνει το άλλο κι έτσι δέκα λεπτά μετά οι κίτρινοι θα ισοφαρίσουν. Για τον Άρη είναι μια υπερπολύτιμη ισοπαλία, ειδικά μετά το βαθμό που πήρε ο Βόλος, για τους Πειραιώτες είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα έτσι όπως είχε πάει το παιχνίδι. Καλώς ή κακώς το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη μπορεί να βγάλει μια ομάδα εκτός μάχης, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να επισκεφθεί την Κυριακή και την έδρα του Παναθηναϊκού.  

Η εβδομάδα, που διανύουμε, ενδέχεται να μας κάνει σοφότερους για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αρκεί να μείνουμε στα πεπραγμένα εντός γηπέδου. Είναι κρίμα να μην ευχαριστηθούμε αυτή την εξαιρετική μάχη και είναι άσχημο να αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης και 4ης αγωνιστικής των playoffs:  

Τετάρτη 5/4 

Βόλος-ΑΕΚ 18:00 

Άρης-Παναθηναϊκός 19:30

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 21:00 

 

Κυριακή 9/4 

ΑΕΚ-Άρης 18:00 

ΠΑΟΚ-Βόλος 19:30 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 21:00 

 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *