Type to search

AEK ΑΡΗΣ Κεντρική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ…

Share

Το Παγκόσμιο κύπελλο τελείωσε. Το αν σας άρεσε είναι υποκειμενικό, το αν είναι η καλύτερη στιγμή του ποδοσφαίρου είναι αντικειμενικό δεδομένο. Από την άλλη, το ότι επιστρέφουμε στις εγχώριες διοργανώσεις δε ξέρω, πως σας φαίνεται. 

 Όπως και να έχει την Τετάρτη επανεκκινεί η Super league και μαζί της η σκληρή πραγματικότητα. Μια δόση την πήραμε πάντως από την προηγούμενη βδομάδα με τα ματς του κυπέλλου. Ας δούμε, όμως, το πρόγραμμα της 14η αγωνιστικής και ας θυμηθούμε σε ποιο σημείο είχαμε αφήσει το πρωτάθλημά μας.  

Η πρώτη σέντρα θα γίνει αύριο στις 15:00 με τον Λεβαδειακό να υποδέχεται τον Άρη ( NOVA Sports 2 ). Στις 17:00 ΑΕΚ και Λαμία τίθενται αντιμέτωποι στην Αγιά Σοφιά ( Cosmote 1 ) και την ίδια ώρα στην Τρίπολη ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον εξαιρετικό Βόλο ( NOVA Sports Prime ). Το βράδυ μπαίνουν στη μάχη οι αιώνιοι, πρώτα οι πρωταθλητές στα Γιάννενα ( ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 20:00, NOVA Sports Prime ) και αργότερα ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Νεάπολη ( Ιωνικός – Παναθηναϊκός 21:00, COSMOTE 1 ). Η αγωνιστική κλείνει την Πέμπτη με δύο ακόμα παιχνίδια. Όφη και Ατρόμητος παίζουν στις 17:00  στο Γεντί Κουλέ ( Cosmote 2 ) και στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στις 19:30 ( Cosmote 1 ).  

Στη βαθμολογία, τώρα, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 37 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 29, την τρίτη θέση μοιράζονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός με 25 και την πρώτη εξάδα κλείνει ο Βόλος ( 5ος, 24π. ) και ο Άρης ( 6ος, 21π. ). Στην ουρά Ιωνικός και Λεβαδειακός είναι τελευταίοι με 7 μόλις βαθμούς και ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία και ΟΦΗ βυθίζονται μέχρι στιγμής μαζί τους.  

Το πρωτάθλημα ξεκινά, όπως και να έχει με τεράστιο ενδιαφέρον. Θα καταφέρουν οι Πράσινοι να μείνουν στην κορυφή;  θα μπορέσουν οι κιτρινόμαυροι να κάνουν τη διαφορά; Πως θα εμφανιστούν οι Πειραιώτες μετά τη διακοπή ; Στα μεταγραφικά δεν είχαμε πολλά πράγματα, άλλωστε η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει. Αλλά στα ρόστερ υπάρχουν αλλαγές. Ο Δικέφαλος έχει και θα έχει πολλές απουσίες για ένα διάστημα, το τριφύλλι δεν έχει καταφέρει να διευρύνει το ροτέισον και ο Ολυμπιακός προσθέτει κόσμο. Φορτούνης, Μαρσέλο, Κασάμι και Ροντινέι έρχονται να δώσουν νέα πνοή. Τέλος στον πλανήτη ΠΑΟΚ δε φαίνεται να κινείται κάτι, σε μια δύσκολη χρονιά έτσι κι αλλιώς. Δύο μεγάλα ερωτηματικά αποτελούν όμως και ο Βόλος με τον Άρη. Οι Θεσσαλοί έχασαν τον Φερνάντες και μπορεί να αποδυναμωθούν, ο Άρης οφείλει να δείξει καλύτερο πρόσωπο και νομίζω, πως θα το κάνει. Τώρα για το αν μπορεί να αλλάξει η πρώτη εξάδα, κατάλληλοι για να μας απαντήσουν είναι ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης. Αυτοί φαίνεται, πως θα διεκδικήσουν μια θέση στα play off και ταυτόχρονα δε θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό. Αυτός που μάλλον θα κινδυνέψει πάντως είναι ο Ιωνικός, ο οποίος έγινε ροντέο στην προετοιμασία. Πρώτα έχασε 7-0 σε φιλικό με τον ΟΦΗ και στη συνέχεια η ηγεσία δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σπανού, που συνεχίζει κανονικά στον πάγκο. 

Και θα κλείσουμε με ορισμένα στοιχεία, που μπορεί παίξουν ρόλο στην κούρσα του πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με πέντε εκτός έδρας αναμετρήσεις στις πρώτες επτά αγωνιστικές ( και με δύο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ). Αν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς καταφέρει να μη χάσει βαθμούς τον επόμενο ένα περίπου μήνα, τότε γίνεται ακόμα μεγαλύτερο φαβορί. Το ίδιο ισχύει και για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι αν θέλουν να μπουν στη διεκδίκηση, οφείλουν να τρέξουν ένα μεγάλο σερί στο δεύτερο γύρο, αρχής γενομένης από αύριο. Στην κόντρα των αιωνίων, όμως, μπορεί να βγει νικήτρια η ΑΕΚ. Αρκεί να διατηρήσει το κάστρο της και να εμφανιστεί όπως πρέπει στα ντέρμπι ( κάτι που έκανε με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ). Και οι τρείς έχουν από ένα πλεονέκτημα πάντως, οι Πράσινοι έχουν αέρα 12 βαθμών, ο Δικέφαλος έχει το νέο του σπίτι και οι Πειραιώτες διαθέτουν το καλύτερο ρόστερ. Το θέμα είναι ποιο από όλα αυτά θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες.  

Το καλύτερο πρωτάθλημα για εμάς ξεκινά, οπότε προσδεθείτε και απολαύστε.  

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *