Type to search

Milwaukee bucks NBA Γιάννης Αντετοκούμπο Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαρωτικός ο Γιάννης κόντρα σε Embiid και Sixers

Share

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο υποδέχτηκαν την  Φιλαδέλφεια στο Μιλγουόκι της οποίας και επιβλήθηκαν  με 117-104 με τον Έλληνα φόργουορντ να πρωταγωνιστεί και να χαρίζει κατά πάσα πιθανότατα την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας στην ομάδα του. Πρώτη θέση  η οποία εξασφαλίζει και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoff.

Ο ‘’Greak freak ‘’ σε μια βραδιά που η στατιστική του έγραψε 33 πόντους, 14 ριμπάουντ , 6 ασίστ ,3 τάπες και ποσοστό ευστοχίας 76,5 % στα εντός παιδιάς (!) έδειξε για μια ακόμα φορά πως απέναντι και στους κορυφαίους της λίγκας δεν μπορεί να σταματηθεί. 

Παράλληλα η ομάδα του Μιλγουόκι  πέρασε σαφές μήνυμα στους συνδιεκδικητές του τίτλου αναφορικά με το πόσο ικανή και προετοιμασμένη είναι για  να ανταπεξέλθει ψυχικά και πνευματικά κακών αποτελεσμάτων καθώς λίγα 24ωρα πριν είχαν υποστεί συντριβή εντός έδρας απο τους Boston Celtics(140-99) .

Σε έναν αγώνα που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός λόγω ποινής που δέχτηκε από την λίγκα  εξαιτίας του διαπληκτισμού  του με τον Blake Griffin στον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στους Σέλτικς, τα ελάφια επικράτησαν στο σχεδόν κατάμεστο Fiserv Forum των Philadelphia 76ers με 117-104 . Χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.  Σε ένα σημείο της αναμέτρησης μάλιστα έφτασαν τη διαφορά και στους 22 πόντους ωστόσο με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί προς το τέλος της αναμέτρησης χαλάρωσαν και έκλεισε η διαφορά στους 13. 

Στον απόηχο του αγώνα  ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπούντενχόλζερ σχολίασε πως ο Γιάννης αξίζει να κερδίσει και το φετινό MVP. Ο διεθνής σταρ ωστόσο σε συνέχεια των δηλώσεων του προπονητή του ανέφερε πως το μόνο που σκέφτεται αυτή τη στιγμή είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

 Αναφορικά με τα υπόλοιπα πρόσωπα της αναμέτρησης , ο  Brook Lopez σημείωσε 21 πόντους, ο Khris Middleton είχε 19 και ο Jrue Holiday και ο Bobby Portis πρόσθεσαν ο καθένας από 18. Ο Μίντλετον είχε και εννέα ασίστ.

Για τους Σίξερς , ο  Tyrese Maxey είχε 29 πόντους και o συνδιεκδικητής του φετινού βραβείου MVP , Joel  Embiid είχε 28.

Το Μιλγουόκι ήταν εύστοχο στα πρώτα του οκτώ σουτ και στα 12 από τα πρώτα 13. Οι Μπακς προηγήθηκαν έως και 20 στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο σούταραν με  67,4%.

Οι 76ers μείωσαν στους 4 στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά οι Μπακς απέκτησαν σύντομα διψήφιο προβάδισμα  και κατόπιν  με ένα σερί 16-2 υπέρ τους  επί της ουσίας κλείδωσαν την υπόθεση νίκη. 

Το μόνο ‘’μελανό ‘’ σημείο για τους Μπακς ο τραυματισμός του Γκρέισον Άλεν  ο οποίος έφυγε στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με διάστρεμμα στον δεξί αστράγαλο.

 Επόμενος αντίπαλος του Μιλγουόκι οι Γουίζαρντς τους οποίους θα επισκεπτούν στην Ουάσινγκτον τα ξημερώματα τη Τετάρτης (5/4)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Επιμέλεια: ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *