Type to search

ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματίας Αλμλέιδα: Η εγγύηση που έψαχνε για την άκρη του πάγκου της η ΑΕΚ

Share

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο Ματίας Αλμέιδα επέκτεινε το συμβόλαιό του με την  ΑΕΚ έως το 2028. Ο Αλμέιδα ήρθε με στόχο να δημιουργήσει κάτι το οποίο θα αντέξει για χρόνια και να αφήσει το στίγμα του.

Τον Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζαμε όλοι λόγω της σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας που κουβαλάει. Λίγοι όμως τον γνώριζαν ως προπονητή. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε το ρίσκο να φέρει στην ΑΕΚ έναν προπονητή που δεν είχε δουλέψει ξανά στην  Ευρώπη. Η πίεση για τον Αργεντνό τεχνικό τεράστια από την αρχή. Ήρθε σε μία ομάδα που προερχόταν από μία πολύ κακή σεζόν και που άλλαζε με σχετική ευκολία τους προπονητές τα τελευταία χρόνια. Επίσης, γινόταν “ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο”. Έξτρα πίεση κι αυτή.

Στην αρχή δεν ήταν όλα ρόδινα. Μέχρι να βρει τα πατήματά του άλλαξε σχηματισμούς, πρόσωπα και έκανε ήττες (από Βόλο και Παναθηναϊκό). Όμως, δεν άλλαξε ποτέ τη φιλοσοφία του για το άθλημα την οποία κατάφερε να την περάσει στους παίκτες και να παίρνει το 100% των δυνατοτήτων τους σε κάθε αγώνα.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει σε 22 αγώνες, 17 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και παίζει κατά γενική ομολογία, το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στο μάτι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Πιέζει ψηλά τον αντίπαλο χωρίς να τον αφήνει να αλλάζει πολλές φορές τη μπάλα και να βγάλει κάποια οργανωμένη επίθεση, οι παίκτες της κινούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου γνωρίζοντας πολύ καλά τι θα κάνουν με τη μπάλα και πως θα τη φέρουν στην περιοχή του αντιπάλου.

Η Ένωση έχει αυτή τη στιγμή τη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 36 γκολ (32 έχει ο δεύτερος Ολυμπιακός), και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 8 γκολ παθητικό (ο πρώτος Παναθηναϊκός έχει 7). Δείχνει απόλυτο πλουραλισμό στην επίθεση με 10 διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ (26 και 21 έχει ο δεύτερος Ολυμπιακός).

Γενικά, είναι η ο ομάδα που κατέχει τις περισσότερες πρωτιές στις στατιστικές κατηγορίες της Superleague 1. Μέχρι στιγμής στη σεζόν, έχει δημιουργήσει 41 μεγάλες ευκαιρίες και είναι με διαφορά πρώτη στη σχετική λίστα (πέρσι στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε 40) και έχει πετύχει 29 απ’ τα 36 γκολ της σε open play παιχνίδι και είναι επίσης πρώτη στη σχετική κατηγορία.

Αν υπάρχει ένα στοιχείο στο παιχνίδι της που πρέπει να βελτιώσει αυτό ίσως να είναι οι τελικές που χρειάζεται για να βρει ένα γκολ, καθώς μέχρι τώρα η Ένωση σκοράρει ένα γκολ ανά 8 τελικές. Αυτό βέβαια είναι απόρροια του στυλ παιχνιδιού της, αφού η ΑΕΚ πατάει πολύ συχνά τη περιοχή του αντιπάλου και βγάζει πολλές τελικές.

Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ διεκδικεί το νταμπλ, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην  Ελλάδα, οι οπαδοί πίνουν νερό στο όνομα του Αλμέιδα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και γενικά όλοι στα Σπάτα αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια με τον ίδιο στο πάγκο. Και όλα αυτά μέσα σε λίγους μήνες.

Επιμέλεια: Στέλιος Βαρδάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *