Type to search

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Τέσσερις σερί νίκες με Μασούρα και τώρα Κύπελλο και μεταγραφές !

Share

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη με το χρυσό γκολ του Γιώργου Μασούρα, συνέχισε το σερί του και τώρα ετοιμάζεται για τον πρώτο προημιτελικό με τους Θεσσαλονικείς, ενώ συνεχίζονται παράλληλα οι συζητήσεις για την απόκτηση εξτρέμ και αριστερού μπακ.

Φτάσαμε 15 Ιανουαρίου για να κερδίσει ο Ολυμπιακός ένα ντέρμπι μέσα στη σεζόν. Κάλιο αργά παρά ποτέ για τους ερυθρόλευκους που με αυτό το τρίποντο έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες και στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα καταθέσει τα όπλα και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Το χθεσινό ματς με τον Άρη δεν είχε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός μέσα στο 2023 και τα καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς, κυρίως χάρις στην εξαιρετική παρουσία των κεντρικών του χαφ, περιόρισε την δημιουργία των Χάμες , Μπιέλ και Φορτούνη, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να μην έχουν μεγάλη ευκαιρία και να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Κουέστα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παίκτες του Μίτσελ είχαν μόλις δύο ενέργειες μέσα στην περιοχή στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ότι έπρεπε να δώσει μεγαλύτερο πλάτος στην ομάδα του περνώντας στην θέση του απενεργοποιημένου Φορτούνη τον Μασούρα και αυτός χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό στο ματς για να τον δικαιώσει έπειτα από φοβερή σέντρα του Χάμες. Ένα γκολ που χρειαζόταν ο Έλληνας κυνηγός για να ανεβάσει την ψυχολογία του, σε ένα χρονικό σημείο που έχει χάσει την θέση του στην εντεκάδα και βλέπει τον Μίτσελ να έχει καθιερώσει το σύστημα με τα τρία δεκάρια, παίζοντας ουσιαστικά χωρίς ακραίους. Σίγουρα στο πρώτο μεγάλο τεστ για αυτόν τον σχηματισμό, η ομάδα δεν έδειξε να ανταπεξέρχεται στο επίπεδο των προηγούμενων αγώνων, ενώ αντιμετώπισε και προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον με τους παίκτες του Άρη να φτάνουν εύκολα στο πρώτο ημίχρονο έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη. Ο Μίτσελ  έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι αλλαγές θα προχωρήσει στο ματς του Κυπέλλου και το κατά πόσο θα φρεσκάρει την εντεκάδα ή θα προτιμήσει να πάει με τους ιδίους για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης, σε ένα θεσμό που φέτος οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία, με την εξέλιξη που έχει πάρει το πρωτάθλημα.

Στα μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ψάξιμο για την απόκτηση αριστερού μπακ, με τον Λάτο να παραμένει πάντα πρώτος στόχος και την Βαλένθια μέχρι στιγμής να μπλοκάρει την μεταγραφή, καθώς θέλει πρώτα να πάρει παίκτη στη θέση του, πριν τον παραχωρήσει. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να προχωρήσει και η μεταγραφή του Ρέαμπτσιουκ, με τους ερυθρόλευκους να έχουν δεχτεί προτάσεις για τον Μολδαβό τόσο από την Μπολόνια, όσο και από την Σαλερνιτάνα, η οποία έχει μπει δυνατά στο κόλπο της απόκτησης του. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δουλεύει και την περίπτωση ενός εξτρέμ που θα έρθει να κάνει την διαφορά στα άκρα της ομάδας, με πληροφορίες από το εξωτερικό να μιλούν για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον Καμπράλ, που οι ερυθρόλευκοι ενδιαφέρθηκαν και το περασμένο καλοκαίρι. Να τονίσουμε οτι αυτή τη στιγμή φαίνεται  η περίπτωση του Μαντσίνι να  έχει μπει οριστικά στον πάγο για τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να αποκλείεται το οτιδήποτε όσο ο παίκτης δεν κλείνει πουθενά.

Επιμέλεια : Χαράλαμπος Συνατσάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up