Type to search

Arsenal Aubameyang EUROPA LEAGUE Europa League Gabriel Jesus Manchester City Marseille mikel arteta Villarreal FC Zinchenko ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

We’ve got super Mikel Arteta

Share

Η Άρσεναλ έχει επιστρέψει για τα καλά. Αφήνει πίσω τις άσχημες πορείες των τελευταίων χρόνων και οι ένδοξες μέρες του παρελθόντος δεν μοιάζουν πια μια όμορφη ανάμνηση. Η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ δικαιωματικά αυτήν την στιγμή της ανήκει και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο προπονητής της Μικέλ Αρτέτα.

Ο Αρτέτα ανέλαβε την  τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων» στις 22 Δεκεμβρίου του 2019. Στα 28 παιχνίδια που ήταν στον πάγκο για το υπόλοιπο της σεζόν είχε ρεκόρ 16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 6 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Τερμάτισε 8ος παίρνοντας όμως το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Την 2η σεζόν η νοοτροπία του, αρχίζει να εμφανίζεται δειλά-δειλά. Φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και δέχεται τον αποκλεισμό από την εκπληκτική Βιγιαρεάλ. Τρίτη και φαρμακερή, η διοίκηση του δείχνει εμπιστοσύνη και συνεχίζουν μαζί και την επόμενη χρονιά παρότι η Άρσεναλ δεν κατάφερε να βγει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Αυτό κάπως βοήθησε τον Αρτέτα καθώς του έδωσε την πολυτέλεια των λιγότερων παιχνιδιών, έτσι θα μπορούσε να κάνει μια καλύτερη πορεία εγχώρια. Η χρονιά ξεκίνησε με το αρνητικότερο ρεκόρ της χαμηλότερης συγκομιδής βαθμών σε έναρξη πρωταθλήματος στην ιστορία της, είχε μηδέν μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια έχοντας 0 γκολ ενεργητικό και 9 παθητικό. Ακόμη μια φορά όμως πήρε την πίστωση χρόνου που χρειαζόταν. Η ομάδα ανέκαμψε και ανέβασε ρυθμούς παίζοντας ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Το θέμα όμως που προέκυψε με τον αρχηγό της ομάδας Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, έδειξε σε όλους τι ποιόν ανθρώπου είναι ο Αρτέτα και με τι σκοπό είχε έρθει στην Άρσεναλ. Ο Ομπαμεγιάνγκ υπέπεσε όχι σε ένα αλλά σε δύο πειθαρχικά παραπτώματα. Το 1ο ήταν, όταν πριν την καθιερωμένη συγκέντρωση της ομάδας για το παιχνίδι με την Τότεναμ, άργησε να παρευρεθεί στο σημείο συνάντησης με αποτέλεσμα να τον αφήσει εκτός 11άδας. Στο 2ο καθυστέρησε την επιστροφή του, από την ολιγοήμερη άδεια που είχε πάρει. “Περιμένουμε από όλους τους παίκτες μας, ειδικά από τους αρχηγούς, να δουλεύουν με βάση τους κανόνες και τα πρότυπα που έχουμε συμφωνήσει”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο λονδρέζικος σύλλογος, προσθέτοντας ότι ο 32χρονος Γκαμπονέζος φορ δεν υπολογίζεται για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Γουέστ Χαμ. Ο Ισπανός προπονητής τον τιμώρησε αφήνοντας τον εκτός ομαδικών προπονήσεων και εκτός αποστολής, χωρίς να έχει δώσει ημερομηνία επιστροφής, δίνοντας του ουσιαστικά την εντύπωση ότι πια δεν υπολογίζεται. Παρότι η χρονιά εξελίχθηκε σε ρόλερ κόστερ με τα πάνω και τα κάτω στην απόδοση της, τερμάτισε 5η χάνοντας ουσιαστικά την 4άδα μέσα από τα χέρια της στις τελευταίες αγωνιστικές. Επανήλθε όμως στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το καλοκαίρι δεν άργησε να έρθει, η ομάδα ενισχύθηκε. Αποκτήθηκαν οι Γκάμπριελ Ζεζούς και Αλεξάντερ Ζιτσένκο από την Μάντσεστερ Σίτι, ο Φάμπιο Βιείρα από την Πόρτο, ο Ματ Τέρνερ από την Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον και επέστρεψε κι ο Σαλιμπά από τον δανεισμό του στην Μαρσέιγ.

Οι δύο πρώτοι  φέρανε την στόφα του πρωταθλητή. Από τα πρώτα φιλικά παιχνιδιά προετοιμασίας, ο Ζεζούς έδωσε επιθετικά στην Άρσεναλ την ποιότητα και την νοοτροπία νικητή που της έλειπε. Ο Ζιτσένκο αμυντική σταθερότητα αλλά και τα ανεβάσματα που λείπουν από τον Τίρνεϊ και οι Βιείρα και Τέρνερ πρόσθεσαν «βάθος» στον πάγκο.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν ξεκινήσει την φετινή χρονιά με 15 νίκες σε 18 παιχνίδια βρίσκονται μόνοι πρώτοι με 47 βαθμούς. Κάτι που αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία της. Οι 8 βαθμοί διαφορά από την 2η Μάντσεστερ Σίτι την καθιστούν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

 

  Οι οπαδοί της ομάδας μάλιστα έχουν γράψει και ένα σύνθημα για τον Μικέλ Αρτέτα…

We’ve got super Mik Arteta!

He knows exactly what we need,

Kieran at the back,

Gabi in attack,

Arsenal on the way to champions league!!!

 

Επιμέλεια: Στέλιος Παπαδόπουλος.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *