Type to search

Arsenal mikel arteta Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Το πανωφόρι που θα «οδηγεί», πάντα προς την κορυφή, την Άρσεναλ.

Share

Το κλείσιμο του 2022, βρήκε την Άρσεναλ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αφού επικράτησε με 2-4 στην έδρα της Μπράιτον και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι(1-1 με την Έβερτον), ανέβασε την διαφορά της στους εφτά βαθμούς από τους «πολίτες».

Κάποτε, ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ που φορούσε το γνωστό του μακρύ μπουφάν και οδηγούσε τους «κανονιέρηδες» στην κορυφή της Premier League. Σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του Αλσατού τεχνικού από το Bόρειο Λονδίνο, ο Μικέλ Αρτέτα, με το δικό του μοντέρνο πανωφόρι βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της κορυφής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Έχοντας την Άρσεναλ στην πρώτη θέση της Premier League με 43 βαθμούς, η ομάδα του Ισπανού τεχνικού έγινε μόλις η πέμπτη που το καταφέρνει αυτό σε 16 αγωνιστικές. Συγκομιδή που θα μπορούσε να είναι και ένα «σημάδι», καθώς οι προηγούμενες ομάδες που το πέτυχαν στέφθηκαν πρωταθλήτριες.

Παράλληλα, ο Αρτέτα, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο από νέους και «διψασμένους» παίκτες ικανούς να πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια. Σάκα, Μαρτινέλι, Έντεγκααρντ και Ζεσούς έχουν συνθέσει μια επιθετική τετράδα η οποία είναι και η μοναδική στο πρωτάθλημα αποτελούμενη από παίκτες με 5+ γκολ και ασίστ.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *