Type to search

Arsenal Aubameyang Carabao Cup Europa League Fa Cup football Gabriel Jesus Liverpool FC Manchester City mikel arteta Premier League Premier league ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Ποδοσφαιορ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ποδοσφαιρο Πρεμιέρ Λίγκ

ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2022… « ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Share

Το 2022 ξεκινάει βρίσκοντας την Άρσεναλ σε προβληματισμό, τόσο για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της όσο και για το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός είχε μείνει εκτός πλάνων του Αρτέτα για περισσότερο από έναν μήνα, θέλοντας να περάσει και την δική του φιλοσοφία πειθαρχίας στο κλαμπ. Οι αρμόδιοι ήταν στην τσίτα, θέλοντας να γλυτώσουν από το υψηλό συμβόλαιο του. Εν τέλει την τελευταία ημέρα και πιο συγκεκριμένα τα τελευταία 10’ λεπτά, κατάφεραν να ξεφορτωθούν τον Ομπαμεγιάνγκ πουλώντας τον στην Μπαρτσελόνα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

   Ωστόσο ο Ιανουάριος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα ηττάται εντός έδρας, από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτυ, κάνοντας ίσως την καλύτερη της εμφάνιση. Ακολούθησε ένα κενό διάστημα 3 εβδομάδων στο πρωτάθλημα ώσπου η Άρσεναλ φιλοξένησε στο Έμιρεϊτς την Μπέρνλι. Παρά την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να κάνει τις ευκαιρίες τις γκολ, με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Μέσα σε αυτό το διάστημα των 3 εβδομάδων η Άρσεναλ ήρθε αντιμέτωπη δύο φορές για το Λιγκ Καπ με την Λίβερπουλ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με ήττα 2-0 εντός έδρας. Είχε προηγηθεί το 0-0 μέσα στον Άνφιλντ. Ο Ιανουάριος έκλεισε χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση επιθετικά, φέρνοντας τον Άρτετα και την διοίκηση αντιμέτωπους με την πίεση των φιλάθλων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

   Πρώτος σταθμός το Μολινό και η σκληροτράχηλη Γουλβς. Η Άρσεναλ προηγείται νωρίς στο 25ο’ λεπτό με τον Γκάμπριελ Μαγκαλάες και παρότι μένει με παίχτη λιγότερο, (Μαρτινέλι 69’) καταφέρνει να φύγει με το διπλό και τους 3 βαθμούς. Ακολουθεί ένα ματς πρόκληση. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ηττήθηκε από την Μπρέντφορντ με 2-0 χωρίς να δείξει την παραμικρή αντίσταση. Αυτήν την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι «κανονιέρηδες» ήταν η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι και με πειστική εμφάνιση και σκόρερ τους Εμίλ Σμιθ Ρόου και Μπουκάγιο Σάκα επικράτησαν με 2-1. Πέντε μέρες μετά και σε εξ αναβολής παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής αντιμετώπισε την Γουλβς ξανά, αυτήν την φορά στο Λονδίνο. Οι Λύκοι προήγηθηκαν στο 10ο’ λεπτό μετά από λάθος της άμυνας. Η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 82ο’ λεπτό με τον Πεπέ και πέτυχε την ανατροπή στο 95’  με τον Λακαζέτ.

ΜΑΡΤΙΟΣ

   Το Βίκαρεϊτζ Ρόουντ ήταν η πρώτη στάση για τον μήνα Μάρτιο, η Γουότφορντ φιλοξενεί την Άρσεναλ. Το 2-3 έρχεται πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει και οι 3 βαθμοί είναι γεγονός. Επόμενη στην σειρά η Λέστερ, ένα εξίσου εύκολο 2-0 βάζουν τους «κανονιέρηδες» σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, εδραιώνοντας την, στην 4η θέση.

Κι ενώ έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά από 5 συνεχόμενες νίκες. Έφτασε η ώρα της Λίβερπουλ.  Οι «κόκκινοι» είναι 2 ταχύτητες πάνω, επικρατώντας με 0-2 με γκολ του Ζότα και του Φιρμίνο. Ο Μάρτιος κλείνει με την Άρσεναλ να μην πτοείται από την ήττα και να βρίσκει εκ νέου θετικό αποτέλεσμα 3 μέρες μετά μέσα στην Άστον Βίλα με 0-1 και σκόρερ τον Μπουκάγιο Σάκα στο 30ο’ λεπτό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

   Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν ο Πατρίκ Βιεϊρά “πλήγωσε” την ομάδα με την οποία μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής καθώς η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε με 3-0 την Άρσεναλ που παρέμενε όμως σε τροχιά τετράδας. Σαν να μην έφτανε αυτή η ήττα, η Άρσεναλ στραβωπάτησε ξανά. Αυτή την φορά σε εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Μπράιτον. Ο Λεάνδρο Τροσάρντ έκανε το 0-1 για τους «γλάρους». Το 0-2 σημείωσε ο Ίνοκ Εμγουέπου, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Λονδρέζοι ήταν να μειώσουν με  μακρινό σουτ του Έντεγκαρντ.

Το κακό σερί όμως δεν σταμάτησε εκεί, η ‘Αρσεναλ φιλοξενήθηκε στο Σεντ Μέρις από την Σαουθάμπτον. Οι Αγίοι προηγήθηκαν λίγο πριν την λήξη του 1ου ημιχρόνου (44’) με τον Μπέτναρεκ. Η Άρσεναλ πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει το αποτέλεσμα. Η συνέχεια έμελλε δύσκολη, αλλά η Άρσεναλ δεν έδειχνε διατεθειμένη να παρατήσει το κυνήγι για την 4η θέση έτσι εύκολα και παρότι ακολουθούσαν τρεις πολύ δυνατές προκλήσεις, έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε και στις τρεις. Στην πρώτη, ταξίδεψε στο Στάμφορντ Μπριτζ. Επικράτησε με 2-4 σε ένα ματς ροντέο, μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έντι Ενκέτια που σκόραρε δύο φορές.

Επομένη στη σειρά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε μια εξαιρετική εμφάνιση οι «κανονιέρηδες» κατατρόπωσαν τους «μπέμπηδες» με 3-1 σκορ. Ο Μπρούνο Φερνάντες αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για το 2-2, κουνώντας μαζί και μαντήλι για κάθε προσπάθεια της Μάντσεστερ να βγεί στοΤσάμπιονς Λιγκ.

ΜΑΪΟΣ

   Η αντεπίθεση συνεχίστηκε και πέρασε νικηφόρα και από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με 1-2 σκορ στο τρίτο και τελευταίο ντέρμπι στην σειρά απέναντι στην Γούεστ Χαμ. Ο Ρομπ Χόλντινγκ άνοιξε λογαριασμό για πρώτη φόρα στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ, βλέποντας τον Μπόουεν να ισοφαρίζει λίγα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Την νίκη έδωσε για ακόμη μια φορά ο Γκάμπριελ Μαγκαλάες με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρτινέλι. Τέσσερις στροφές πριν την λήξη του πρωταθλήματος και η υποδέχτηκε την Λιντς. Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει πριν καν αρχίσει καθώς μόλις στο 10ο’ λεπτό ο Ενκέτια είχε ήδη δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους «κανονιέρηδες». Σα να μην έφτανε αυτό ο Έιλινκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 27ο’ λεπτό, κάνοντας το έργο των Λονδρέζων ευκολότερο. Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν… στην αγωνιστική που κρίνεται η 4η θέση του πρωταθλήματος, στο πιο μισητό ντέρμπι του Λονδίνου… Τότεναμ εναντίον Άρσεναλ 3-0. Σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο τα «σπιρούνια» σβήσανε κάθε όνειρο των φιλοξενουμένων να αγωνιστούν και πάλι στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κέιν άνοιξε το σκορ, πρώτα από το σημείο του πέναλτι στο 22ο’ λεπτό κι έπειτα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπεντακούρ έπιασε την κεφάλια στο πρώτο δοκάρι για να πεταχτεί ο Κέιν στο 2ο και με δική του κεφαλιά «ψαράκι» να γράψει το 2-0. Σα να μην έφτανε αυτό λίγα λεπτά πριν είχε αποβληθεί για λογαριασμό της Άρσεναλ, ο Ρομπ Χόλντινκ. Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Στην πρώτη κιόλας επίθεση ο Σον μετά από αδυναμία της άμυνας να διώξει την μπάλα, αυτή κατέληξε στα πόδια του Νοτιοκορεάτη κι αυτός την πλάσαρε στα δίχτυα κάνοντας το 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.  «Είμαι εδώ για να σας πω την δική μου εκδοχή για ό,τι συνέβη στο ματς, αλλά αν μιλήσω για τη διαιτησία θα τιμωρηθώ με έξι μήνες… Είναι ντροπή, καταστράφηκε ένα όμορφο παιχνίδι. Δεν θέλω και δεν μπορώ να σας πω για τη διαιτησία, μπορείτε να φωνάξετε τον ρέφερι και να εξηγήσει όσα πρέπει μπροστά στην κάμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κόουτς των «κανονιέρηδων».

Η Άρσεναλ μετά από αυτήν την οδυνηρή ήττα, υποχώρησε στην 5η θέση κι παρότι είχε ακόμη δύο αγωνιστικές, αυτήν την φορά δεν κρατούσε την τύχη στα χέρια της κι αυτό γιατί η 4η Τότεναμ είχε πιο εύκολα φαινομενικά παιχνίδια. Όπερ και εγένετο, η Τότεναμ κέρδισε την Μπέρνλι εντός έδρας με 1-0 και σε συνδιασμό με την ήττα της Άρσεναλ στην έδρα της Νιουκάστλ με 2-0 οι θέσεις της πρώτης τετράδας κλείδωσαν. 38η και τελευταία αγωνιστική ήρθε μια άνετη νίκη με 5-1 απέναντι στην Έβερτον. Η Άρσεναλ τερμάτισε 5η για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, σε μια σεζόν που έδειξε ότι με κάποιες προσθήκες στις σωστές θέσεις ίσως μπορέσει να διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω. Ήταν μια ομάδα που έψαχνε να βρει την ποδοσφαιρική της ταυτότητα, που της ασκήθηκε ατελείωτη κριτική, που έχασε τον αρχηγό της στην μέση της σεζόν παρόλα αυτά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της.

ΙΟΥΝΙΟΣ

 “Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ”

   Ξεκινώντας την νέα σεζόν ο Άρτετα ήταν σίγουρος για το ποιους ποδοσφαιριστές έχει πλέον στα πλάνα του.  Πρώτοι λοιπόν πέρασαν την πόρτα της εξόδου οι : Κωνσταντίνος Μαυροπάνος ο οποίος συνέχισε την καριέρα του στην Στουτγκάρδη στην οποία ήταν και δανεικός τις δύο τελευταίες σεζόν.  Ακολούθησε ο Νικολάς Πεπέ ο οποίος πήγε δανεικός στην Γαλλική Νις. Ο Ματέο Γκεντουζί βρισκόταν στην Μαρσέιγ ως δανεικός για ένα χρόνο την σεζόν που μας πέρασε και ολοκλήρωσε την μεταγραφή του 30 Ιουνίου. Στα «μπλε» της Μαρσέιγ συνέχισε την καριέρα του και ο Νούνο Ταβάρες με την μορφή δανεισμού. Ο Αλεξάντερ Λακαζέτ ήταν κι ο τελευταίος που αποχαιρέτησε τον σύλλογο τον Ιούνιο. Ο ένας εκ των αρχηγών της ομάδας στα 5 χρόνια που ήταν στο νησί φόρεσε την φανέλα των κανονιέρηδων για περισσότερες από 200 φορές πετυχένωντας 71 γκολ και μοιράζοντας 36 ασσίστ συνεχίζει την καριέρα του στην μεγάλη του αγάπη την Λυών.

ΙΟΥΛΙΟΣ

 “Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ”

   Με το καλημέρα του Ιουλίου, αμέσως αμέσως τρεις παίχτες περάσαν το κατώφλι του προπονητικού κέντρου (Κόλνι) της Άρσεναλ. Ο Μαρκίνιος, ο 19χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ αγοράστηκε στις 7 εκ. Λίρες από την Σάο Πάολο. Ματ Τέρνερ, ο τερματοφύλακας της Νιου Ίνγκλαντ  έναντι το ποσό των 5 εκ. Λιρών. Στα 25 εκ. Λίρες ο Πορτογάλος Φάμπιο Βιεϊρά αγοράστηκε από την Πόρτο. Στα 22 του χρόνια αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και θεωρείται για πολλούς ανερχόμενο αστέρι.

Ο επόμενος της λίστας, λίγες μέρες μετά ήταν και η ακριβότερη μεταγραφή της για το φετινό καλοκαίρι. Έφτασε τα 75 εκ. Λίρες και δεν ήταν άλλος από τον Γκάμπριεζ Ζεσούς. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτυ ως αντικαταστάτης του Λακαζέτ και του Ομπαμεγιάνγκ στην οποία σε 236 συμμετοχές μέτρησε 95 γκολ και 46 ασσίστ.

Ο Ζεσούς δεν ήταν όμως και ο μόνος που μετακόμισε στο Λονδίνο από τους “μπλε” του Μάντσεστερ. Ο Αλεξάντερ Ζιτσένκο ήταν αυτός που έκλεισε και τον κύκλο μεταγραφών των «κανονιέρηδων». Ο Ουκρανικής καταγωγής αριστερός αμυντικός αποκτήθηκε έναντι το πόσο των 25 εκ. Λιρών στα τέλη του Ιουλίου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

   Λίγο πριν την  έναρξη της νέας σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ 2022/23, οι «κανονιέρηδες» αποδέσμευσαν ακόμη δύο ποδοσφαιριστές, τον Λούκας Τορέιρα και τον Μπερντ Λένο. Ο μεν Τορέιρα συνέχισε την καριέρα του στην Γαλατασαράι, ο δε Λένο στην Φούλαμ.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν άριστοι στο μεγαλύτερο διάστημα της πρεμιέρας με την Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχουρστ Παρκ και επικράτησαν εύκολα με 2-0, κάνοντας «ποδαρικό» με το δεξί στη νέα αγωνιστική περίοδο. Με γκολ του Μαρτινέλι στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και αυτογκόλ του Γκουέχι προς το τέλος της αναμέτρησης, η Άρσεναλ έφυγε με ένα πάρα πολύ σημαντικό «τρίποντο» από την έδρα της Πάλας, πραγματοποιώντας παράλληλα και μια πάρα πολύ πειστική εμφάνιση.

2η αγωνιστική και για πρώτη φορά κάνουν το ντεμπούτο τους στο Έμιρεϊτς οι νεοαποκτηθέντες Ζιτσένκο και Ζεσούς. Για τον 2ο ήταν ένα ονειρικό βράδυ καθώς στα πρώτα 35’ λεπτά με δύο προσωπικά του γκολ οδηγούσε την ομάδα του σε μια εύκολη νίκη. Στην επανάληψη η Λέστερ μείωσε με αυτογκόλ του Σαλιμπά ωστόσο η Άρσεναλ ήταν δύο ταχύτητες πάνω. Τελικό σκορ 4-2.

Επόμενος σταθμός το Στάδιο Βαϊτάλιτι και η Μπόρνμουθ. Το 3 στα 3 είναι γεγονός με τον Μάρτιον Έντεγκαρντ να πετυχένει 2 γκολ στα πρώτα 10’ λεπτά και το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται από τον Γουίλιαμ Σαλιμπά που με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-3.

Επιστροφή στο Έμιρεϊτς και για πρώτη φορά την φετινή σεζόν η Άρσεναλ βρίσκεται πίσω στο σκορ από την εκπληκτική στις μέχρι τώρα αγωνιστικές Φούλαμ. Το 0-1 του Μίτροβιτς ισοφαρίστηκε από τον αρχηγό της ομάδος Έντεγκαρντ για να έρθει στο 86 λεπτό ο Μαγκαλάες και να φέρει την λύτρωση. Αγωνιστική ημέρα 5η και η Άρσεναλ υποδέχεται τους «χωριάτες», σε ένα ματς που το τελικό σκορ (2-1) δείχνει να αμφισβητεί την εμφάνιση των γηπεδούχων. Ένας φοβερός μήνας έκλεισε με την Άρσεναλ να κάνει το 5 στα 5 και να βρίσκεται μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

“ Έσπασε το σερί ”

   Στην πρώτη τους ήττα υπέπεσαν οι «κανονιέρηδες». Η Άρσεναλ φιλοξενήθηκε στο Ολντ Τράφορντ και την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ. Ο νεαρός Άγγλος διεθνής επιθετικός Μάρκους Ράσφορντ έδωσε την ασίστ στον Άντονι στο 35΄ κι ο τελευταίος έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κόκκινους διαβόλους» και σε διάστημα 15 λεπτών μετά την ισοφάριση των Λονδρέζων (60΄ Σάκα), βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (66΄, 75΄), δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα.

Δύο εβδομάδες μετά στον «κουτσό» Σεπτέμβριο (είχε μόνο 2 αγωνιστικές), πέτυχε την έκτη της νίκη σε επτά αναμετρήσεις, επικρατώντας εκτός έδρας της Μπρέντφορντ με 3-0, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ένα βαθμό παραπάνω από Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική. Νικηφόρα ήταν και η πρώτη της εμφάνιση μετά από έναν χρόνο απουσίας στο Γιουρόπα Λιγκ. Επικράτησε με 2-1 σκορ μέσα στην Ζυρίχη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 “ Ένας Οκτώβριος γεμάτος… ποδόσφαιρο. ”

   Στο πρώτο 20 ήμερο του Οκτωβρίου η Άρσεναλ πρόλαβε και αγωνίστηκε 6 φορές, τρεις για την Πρέμιερ Λιγκ και τρεις για το Γιουρόπα Λιγκ. Πήρε το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ με 3-1 συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία της.

Δεύτερη αγωνιστική και για τις Ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις. Νίκη και σε αυτήν, 3-0 εύκολα την Μπότο Γκλιμτ με το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα να παίρνει ξανά φόρα. Την κακή παράδοση που είχε απέναντι στη Λίβερπουλ κατάφερε να «σπάσει» η Άρσεναλ, με τη μεγάλη νίκη της στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Premier League, με 3-2 στο Έμιρεϊτς του Λονδίνου. Μετά από 5 ματς χωρίς «τρίποντο» απέναντι στους «κόκκινους», οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να πάρουν την 8η εφετινή τους νίκη σε 9 αγώνες, δεύτερη στα τελευταία 20 ματς με αντίπαλο την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και δεύτερη επί των ημερών του Γερμανού προπονητή στο Άνφιλντ σε 14 ματς που έχουν συναντηθεί οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι.

Ταξίδι στη Νορβηγία και στο Ασπμύρα Στάντιον για να αντιμετωπίσει για λογαριασμό της 4ης αγωνιστικής των ομίλων την Μπότο Γκλιμτ. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα προηγήθηκε νωρίς με τον Μπουκάγιο Σάκα στο 24ο’ λεπτό, ωστόσο έδειξε σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα ματς. Δέχτηκε πίεση, κράτησε όμως την νίκη και κλείδωσε την υπόθεση πρόκριση στους 32 του θεσμού.  Για την 11η στροφή της Πρέμιερ Λιγκ φιλοξενήθηκε στο Έλλαντ Ρόουντ. Με πρωταγωνιστές για τους μεν τον Σάκα(έκανε το 0-1) και για τους δε τον Μπαμφρόντ (έχασε πέναλτι) το παιχνίδι έληξε με την Άρσεναλ να πετυχαίνει ακόμη μια νίκη.

Το εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής για το Γιουρόπα Λιγκ δώσανε στις 20/10/22 Άρσεναλ και Αϊντχόφεν με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν σε ένα κλειστό παιχνίδι με 1-0. Σκόρερ του παιχνιδιού στο 70ο’ λεπτό ο Γκρανίτ Τσάκα με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή μετά από ασσίστ του Τομιγιάσου. Το 6/6 για τον μήνα Οκτώβριο ήταν γεγονός, όμως είχαν μείνει ακόμη τρία παιχνίδια στα οποία η Άρσεναλ «σκόνταψε» δύο φορές. Η πρώτη με αντίπαλο την Σαουθάμπτον όπου έμεινε στο 1-1 και έτσι έδωσε την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτυ να την πλησιάσει στους δύο βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα προηγήθηκε μάλιστα με τον Τσάκα (11′), οι «άγιοι» ισοφάρισαν, όμως, στο 65ο λεπτό με τον Άρμστρονγκ και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ, παρά τη σφοδρή πίεση της ομάδας του Λονδίνου στα τελευταία λεπτά. Η 2η φορά ήταν με ήττα. Για τα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των ομίλων, από την Αϊντχόφεν στο Στάδιο Φίλιπς. Οι ολλανδοί ήταν… ιπτάμενοι σε μια φανερά κουρασμένη Άρσεναλ κερδίζοντας την με 2-0. Με το εφτά στα εννιά όμως κι με μια επιβλητική 5 άρα έκλεισε αυτόν τον γεμάτο ποδόσφαιρο μήνα η Άρσεναλ. Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο’ λεπτό για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τέρματα των Τόμας Παρτέι, Μάρτιν Έντεγκαρντ και δις του νεαρού Ρις Νέλσον.

 

 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

   Το «τρένο» της Άρσεναλ συνεχίζει να μην σταματά πουθενά! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε με σκορ 1-0 της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Premier League. Ο Σάκα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους στο πρώτο δοκάρι, ο Μεντί υπολόγισε λάθος, ο Γκάμπριελ πετάχτηκε στην τροχιά της μπάλας και ανενόχλητος έβαλε μπροστά την Άρσεναλ.  Μια ακόμη νίκη στην φετινή Premier League για την Άρσεναλ που επικράτησε 2-0 στην έδρα της Γουλβς. Το μήνυμα της ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει την επιστροφή στην κορυφή της Premier League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2003-2004 έστειλε η Άρσεναλ. Επικράτησαν 2-0 της Γουλβς εκτός έδρας και πήρε την 12η νίκη της σε 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα όντας πλέον στο +5 (37 έναντι 32) από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτυ, η οποία γνώρισε ήττα σοκ στην έδρα της από την Μπρέντφορντ. Μεσοβδόμαδα υπέπεσε σε ήττα με 3-1 σκορ από την Μπράιτον και αποκλείστηκε από το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

   Κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου κυπέλλου η Άρσεναλ χωρίς τους διεθνείς της αλλά με πολλά νέα πρόσωπα, έδωσε 3 φιλικά παιχνίδια. Στα δύο από αυτά κέρδισε την Λυών και την Μίλαν, με 3-0 και 2-1 αντίστοιχα, ενώ στο 3ο ηττήθηκε από την Γιουβέντους με 2-0. Λήξη του Μουντιάλ και σαν να μην πέρασε μια μέρα! Στην επιστροφή του Βενγκέρ στο Έμιρεϊτς η Άρσεναλ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, καθώς επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Γουέστ Χαμ εξασφαλίζοντας πως το νέο έτος θα τη βρει στην κορυφή!  Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς φιλοξενήθηκε στο Στάδιο Φάλμερ της Μπράιτον. Ακόμη μια φορά φέτος ήταν καθηλωτική, κέρδισε 4-2 και σε συνδιασμό με την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτυ (1-1 με Έβερτον) πήρε διαφορά 7 βαθμών από τους «πολίτες». Τα γκολ της αναμέτρησης: Σάκα, Έντεγκαρντ, Ενκέτια Μαρτινέλι –  Μιτόμα, Φέργκισον.

Επιμέλεια Στέλιος Παπαδόπουλος.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *