Type to search

SUPER LEAGUE INTERWETTEN ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Το «πράσινο οικοδόμημα» που φέρει την υπογραφή του.

Share

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετέτρεψε τον Παναθηναϊκό από ‘‘κομπάρσο’’ σε πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος έχοντας βάλει φαρδιά υπογραφή στο φετινό αγωνιστικό πλάνο των ‘‘πράσινων’’ και έδειξε χτες για ακόμη μία φορά πως έχει τον τρόπο να κρατήσει την ομάδα του στην κορυφή μέχρι το τέλος της κούρσας.

Ο φετινός Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τους ανταγωνιστές του είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη επιρροή από τον προπονητή του. Οι ‘‘πράσινοι’’ ακολουθούν πιστά σε κάθε αγώνα επί 90 λεπτά το πλάνο του Σέρβου τεχνικού, είτε το παιχνίδι πηγαίνει καλά είτε όχι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ορισμένες φορές μοιάζει μονοδιάστατος, χωρίς προσωπικές ενέργειες γεγονός που έχει πληρώσει σε ορισμένα ματς φέτος (Ιωνικός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος), όμως αυτό το πλάνο τον έχει οδηγήσει να είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στους αγώνες μεταξύ του Big-5. Ο Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να προσδώσει ποδοσφαιρική ταυτότητα στο τριφύλλι έχοντας ως μεγαλύτερο όπλο την ανασταλτική λειτουργία με τον Παναθηναϊκό να έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Το χτεσινό ντέρμπι ίσως να ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον Γιοβάνοβιτς στην έως τώρα θητεία του στον Παναθηναϊκό. Αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό, την μοναδική ομάδα που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την φετινή σεζόν, έναν Ολυμπιακό που μάλιστα προερχόταν από επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-1 και με ενδεχόμενη ήττα οι ‘‘πράσινοι’’ θα μένανε 3 βαθμούς μακριά από την κορυφή, με νέο συγκάτοικο στην 2η θέση τους ‘‘ερυθρόλευκους’’. Ο Γιοβάνοβιτς είχε εκτός από τα παραπάνω την πίεση των 2 προηγούμενων αναμετρήσεων που μπορεί να μην ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό όμως η ομάδα του ήταν φανερά κατώτερη αγωνιστικά. Χτες λοιπόν, παρέταξε μαεστρικά την ομάδα του για 90 λεπτά δοκιμάζοντας για πρώτη φορά σε ντέρμπι με τους Πειραιώτες την 3άδα Τσέριν,Κουρμπέλης,Πέρεθ στο κέντρο, άφησε μετά το παιχνίδι στο Βικελίδης τον Σάντσες στο δεξί άκρο της άμυνας, επανέφερε τον Σπόραρ στο αρχικό σχήμα, κατάφερε να αποσιωπήσει όλα τα όπλα του Ολυμπιακού και έτσι ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 χωρίς να νιώσει απειλή σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε λοιπόν μέσα σε 1,5 χρόνο να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε τροχιά πρωταθλητισμού και αποδεικνύει πως δεν πρέπει να υποτιμάει κανείς το έργο του. Οι πράσινοι λοιπόν παραμένουν πρώτοι 6 στροφές πριν το φινάλε έχουν ακόμη πολύ δρόμο με δύσκολους αγώνες μπροστά τους, όμως όσο ακολουθούν το Ivan’s way χωρίς παρεκκλίσεις θα φτάνουν όλο και πιο κοντά στην πηγή… Το πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ξένος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *