Type to search

Super League 2 Καλλιθέα Κηφισια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Athens Καλλιθέα – Κηφισιά 3-3: Δύο γκολ στο τέλος κρατάνε τους γηπεδούχους… ζωντανούς στην υπόθεση άνοδος

Share

Η Καλλιθέα κατάφερε να διατηρήσει τις ελπίδες της για την άνοδο, αφού σκόραρε δύο φορές στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού (87, 90+3′) και ισοφάρισε στο τελικό 3-3, με την Κηφισιά όμως, να διατηρείται στη κορυφή της βαθμολογίας.

Δεν τα παράτησε η Καλλιθέα και κατόρθωσε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας, παραμένοντας στο κόλπο της πρόκρισης. Στο ματς του Ελ Πάσο, για την 19η αγωνιστική της Super League 2, η Κηφισιά προηγήθηκε στο σκορ, με πέναλτι του Κουϊρουκίδη (8’), που έφτασε τα 10 γκολ φέτος, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 37’ με κεφαλιά του Σαντάνα. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων στο σκορ (51’ Πρίτσας, 66’ Τεττέη), αλλά το τελικό 3-3 διαμορφώθηκε με γκολ των Ουές (87′) και Ντεμέτριους (90+3′).

Η Κηφισιά έψαξε από νωρίς γκολ στο ματς και το βρήκε στο 8ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Κολτσίδα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουϊρουκίδης, ο οποίος ξεγέλασε τον Βοσνιάδη και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 17’, αλλά το σουτ του Πρίτσα, από το ύψος της περιοχής, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Συνέχισε να απειλεί η Κηφισιά και στο 31ο λεπτό ο Βοσνιάδης πραγματοποίησε ωραία επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη. Η Athens Καλλιθέα, όμως, άρχισε να πιέζει με περισσότερη ένταση στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος και κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης στο 37’. Από την εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια, ο Σαντάνα πήδηξε υψηλότερα απ’ όλους και πήρε τη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ άμεσα, αλλά ο Αναγνωστόπουλος σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε, μέσα από τη περιοχή, ο Κυνηγόπουλος (40’). Η εικόνα των δύο ομάδων παρέμεινε η ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, και η Κηφισιά σκόραρε στο 51’. Από τη μπαλιά του Γκίνη, ο Κύργιας δεν κατάφερε να διώξει και ο Πρίτσας πήρε τη μπάλα και πλάσαρε τον Βοσνιάδη για το 1-2.

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της μομέντουμ και στο 67’ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Πέιος πέταξε τη μπάλα στον κενό χώρο για τον Τεττέη, ο οποίος έκανε μια φοβερή κούρσα και αφού απέφυγε τον Βλάχο, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Βοσνιάδη.

Η Athens Καλλιθέα έχασε μία τεράστια ευκαιρία να πετύχει γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά το πλασέ του Κυνηγόπουλου πέρασε λίγο άουτ. Το καλό, όμως, η ομάδα του Γιώργου Σίμου, το άφησε για το… τέλος. Σε φάση διαρκείας στο 87ο λεπτό, ο Ουές εκμεταλλεύτηκε τη κόντρα και πλάσαρε στη γωνία για να μειώσει σε 2-3.

Συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε με ήρωα τον Ντεμέτριους. Από σέντρα από τα αριστερά του Καινούργιου, εκείνος πήρε τη κεφαλιά και νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για να διαμορφώσει το τελικό 3-3.

Η Κηφισιά παραμένει στη κορυφή της βαθμολογίας, έξι βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης και επτά από την τρίτη Athens Καλλιθέα, η οποία όμως, έχει και ένα ματς λιγότερο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαβιέ Ματίγια (Παίκτης Athens Καλλιθέας): «Νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι σήμερα. Μπήκαμε δυνατά στο ματς νοητικά, αλλά φάγαμε το γκολ στην αρχή. Έπειτα, παίξαμε πολύ καλύτερα από την Κηφισιά και ισοφαρίσαμε. Στο δεύτερο μέρος δεχθήκαμε ξανά τέρμα στην αρχή και αυτό μας ανάγκασε να πάρουμε περισσότερα ρίσκα, έτσι ήρθε και το τρίτο γκολ. Ήμασταν, όμως, γενναίοι, πιστέψαμε στους εαυτούς μας και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Αν είχαμε λίγο χρόνο ακόμα, ίσως να παίρναμε και τη νίκη.»

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Athens Καλλιθέα (Γιώργος Σίμος): Βοσνιάδης, Βλάχος, Κύργιας, Κολτσίδας (Ρέντζας 28’), Καινούργιος, Ματίγια, Σαντάνα, Μπουλούλης (Ντεμέτριους 64’), Ουές, Ναμπί (Λουκίνας 75’), Κυνηγόπουλος.

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Σωτηράκος, Βαφέας, Μαζουλουξής, Να, Παπασάββας (Ταλάλ 83’) , Γκίνη, Πρίτσας (Πέιος 60’), Προβυδάκης, Κουϊρουκίδης, Τεττέη (Αντερέγκεν 73’).

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *