Type to search

Athens Kallithea FC Παναχαϊκή ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Athens Καλλιθέα – Παναχαϊκή 3-1: Επιστροφή στις νίκες με ασταμάτητο Λουκίνα

Share

Ο Λουκίνας δεν μπορεί να… σταματήσει να σκοράρει και με δύο δικά του γκολ (51’, 55’), έκανε την ανατροπή για την Athens Καλλιθέα, χαρίζοντας της την νίκη επί της Παναχαϊκής (3-1), που την φέρνει στο -2 από την κορυφή του νοτίου ομίλου της Super League 2!

Η Athens Καλλιθέα απέδειξε ότι η ήττα απ’ τον Ολυμπιακό Β’ (5-4, 29/04) ήταν μία κακή… παρένθεση και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής στο «Ελ Πάσο», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League 2, και επέστρεψε στο -2 από την πρωτοπόρο Κηφισιά, έστω και με ματς παραπάνω.

Τα δύο γκολ του Λουκίνα ανέτρεψαν το σκορ, αφού η ομάδα από την Πάτρα είχε προηγηθεί με τον Τοπάλ (45+1’), και η ομάδα του Γιώργου Σίμου πήρε την πολυπόθητη νίκη. Ο 30χρονος επιθετικός έφτασε, έτσι, τα 14 γκολ στη σεζόν και είναι στη δεύτερη θέση των πίνακα των σκόρερ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90+4′ ο Ναμπί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού ο Ουές τραυματίστηκε μόλις στο 9ο λεπτό στο γόνατο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η ομάδα του, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και απείλησε πρώτη στο 11’, με τη κεφαλιά του Κυνηγόπουλου να σταματάει στο δοκάρι.

Η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα και της Παναχαϊκής, με τον αρχηγό της, τον Στεργίδη, να γίνεται αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού (24’). Η Athens Καλλιθέα συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και, στο αμέσως επόμενο λεπτό, έχασε σπουδαία ευκαιρία, με τον Κολοβούρη να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Κυνηγόπουλου.

Η αγωνιστικής της υπεροχή ξεκάθαρη, το γκολ όμως δεν ήρθε ούτε απ’ το τρομερό σουτ του Σαντάνα, το οποίο σταμάτησε στην οριζόντια δοκό (39’), αλλά ούτε και απ’ το πλασέ του Ντεμετρίους (41’). Αντιθέτως, κόντρα στη ροή του μας, η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε την μπάλα στη περιοχή από τα δεξιά και το διαγώνιο σουτ του Τοπάλ κατέληξε στα δίκτυα.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος με την ομάδα του Γιώργου Σίμου να έχει την κατοχή της μπάλας και να επιχειρεί να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα των Πατρινών. Κατάφερε, όμως, να την διασπάσει δις και να κάνει την ανατροπή. Και τα δύο τέρματα τα σημείωσε ο Λουκίνας, μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από σέντρες του Κυνηγόπουλου (51’) και του Καινούργιου (55’).

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 77ο λεπτό για να καταγραφεί ξανά τελική προσπάθεια, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Νίκολα Καρακλάιτς, ο οποίος νικήθηκε από τον Βοσνιάδη σε τετ-α-τετ. Η Athens Καλλιθέα είχε και εκείνη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρίποντο, αλλά αρχικά το σουτ του Λουκίνα σταμάτησε στο δοκάρι και έπειτα το σουτ του Ντεμετρίους ανακόπηκε πάνω στη γραμμή.

Ο Λουκίνας έστειλε τη μπάλα και για τρίτη φορά στα δίκτυα (85’), ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο ίδιος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντεμετρίους τροφοδότησε υπέροχα τον Ναμπί και εκείνος πλάσαρε για το τελικό 3-1.

Athens Καλλιθέα (Γεώργιος Σίμος): Βοσνιάδης, Μπουλούλης (Μπάμπης 79’), Ματίγια, Κύργιας, Σαντάνα (Ναμπί 66’), Λουκίνας, Κυνηγόπουλος (Ιωαννίδης 79’), Ουές (Βασιλούδης 9’), Καινούργιος, Βλάχος, Ντεμετρίους.

Παναχαϊκή (Γιάννης Βογιατζής): Κολοβούρης, Τοπάλ, Κοντοχρήστος (Λιοφάγος 53’), Λαρέα, Ρουγκάλας, Σίλβα, Κωνσταντακόπουλος, Χαντί (Ντανιέλ 53’), Ζυγκερίδης (Στασινόπουλος 74’), Στεργίδης (Παπαχρονόπουλος 24’), Ν. Καρακλάιτς.

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like