Type to search

SUPER LEAGUE 2 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Β’ 1-0: Με ήττα συνδυάστηκε η επιστροφή Ιμπαγάσα στο πάγκο του Ολυμπιακού Β’

Share

Για την 19η αγωνιστική της Super League 2 η Ηλιούπολη υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό Β’ στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τη τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και έκαναν σημαντικό βήμα παραμονής στη κατηγορία, ενώ η δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού αν και ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην επιστροφή του Άριελ Ιμπαγάσα στο πάγκο της. Το γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 41′ από τον Χουάν Μουριέλ, με τον αμυντικό της Ηλιούπολης να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ στη σαιζόν.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το ματς είχε από το ξεκίνημά του γρήγορο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό Β’  να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί μόλις στο 7ο λεπτό τη πρώτη καλή στιγμή. Ο Σαπουντζής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπαγκαλιάνης μπήκε στη πορεία της μπάλας και προσπάθησε να σκοράρει με το στήθος, ο Περιστερίδης όμως μπλόκαρε σταθερά. Ο επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο 32′ ο Μαρίνος βρήκε ωραία τον Αποστολόπουλο μέσα στη περιοχή, αυτός πλάσαρε αλλά ο Περιστερίδης αντέδρασε αποτελεσματικά και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του. Στο 38ο λεπτό, πάλι ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική απόκρουση, αυτή τη φορά σε πλασέ του Μαρίνου. Στο 41′ η ομάδα του Νίκου Παντέλη κόντρα στη ροή του αγώνα, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Δημητριάδης εκτέλεσε κόρνερ στη καρδιά της περιοχής, ο Μουριέλ έκανε ωραία κίνηση και με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Στουρνάρα και έκανε το 1-0. Στο 44ο λεπτό, ο Βασιλείου μπήκε στη περιοχή, πλάσαρε ωραία, αλλά ο Στουρνάρας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53′ δημιούργησαν μια πολύ καλή φάση. Ο Φρίμπονγκ μπήκε από τα αριστερά στη περιοχή, έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι, ο Μουριέλ σούταρε δυνατά με τον Στουρνάρα να κάνει ασταθή απόκρουση και στην επαναφορά ο Βοσνακίδης σούταρε με τον τερματοφύλακα των <<Ερυθρολεύκων>> να αποκρούει ξανά. Στο 62ο λεπτό, ο Περιστερίδης έκανε ακόμα μία πολύ σημαντική απόκρουση, όταν ο Αλγκασίμ Μπα τσίμπησε τη μπάλα από τον Βοσνακίδη, μπήκε στη περιοχή, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 70’ο Δημητριάδης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Έμπερτ έκανε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Η τελευταία και μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση του Ολυμπιακού Β΄ ήρθε στο 77ο λεπτό. Ο Αργυρίου εκτέλεσε κόρνερ, ο Χρυσόπουλος έκανε τη προβολή μέσα στη μικρή περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη. Από αυτό το σημείο έως και τη λήξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ για να πετύχουν κάποιο γκολ όμως δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη φάση με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι στο σκορ του αγώνα.

Η Ηλιούπολη κάνοντας το 2/2 απέναντι στον Ολυμπιακό Β στο φετινό πρωτάθλημα, πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη παραμονή της στη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός ,από την άλλη, γνώρισε την 9η ήττα της σαιζόν και παρέμεινε στην 13η θέση. Βέβαια, να θυμίσουμε πως οι Β΄ ομάδες δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο αφού δεν μπορούν να υποβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης, 4-2-3-1): Περιστερίδης, Τσαφταρίδης, Βοσνακίδης(84′ Ανδρέου), Βάρκας, Γκοτσούλιας, Μπαξεβάνος, Δημητριάδης(75′ Άντο), Βασιλείου(75′ Κρέτση), Φρίμπονγκ, Μπαστακός(58′ Έμπερτ)

Ολυμπιακός Β'(Άριελ Ιμπαγάσα, 4-3-3): Στουρνάρας, Αποστολόπουλος(77′ Κεραμίδας), Μπαγκαλιάνης, Χρυσόπουλος Νίκολιτς, Λιάτσος, Μαυρουδής(66′ Ιάγο Ιμπαγάσα), Σαπουντζής(90′ Συρμής), Μαρίνος(66′ Αργυρίου), Πινακάς(90′ Τσέλιος), Μπα

Διαιτητής; Mιχάλης Ματσούκας/ Βοηθοί: Νικόλαος Σάββας, Παντελής Σπυρόπουλος

Δηλώσεις του προπονητή της Ηλιούπολης, Νίκου Παντέλη;

Κόουτς καλησπέρα. Δυο λόγια για τι παιχνίδι, που πιστεύεις ότι κρίθηκε; <<Θεωρώ ότι το βαθμολογικό κίνητρο είναι αυτό που έκρινε το παιχνίδι γιατί όπως ξέρουμε όλοι ο Ολυμπιακός Β’ δεν μπορεί να πέσει κατηγορία. Για μένα είναι πολύ σημαντική νίκη, ίσως η πιο σημαντική της φετινής περιόδου γιατί πλέον κάναμε το 3/3, κάτι πολύ δύσκολο στο ποδόσφαιρο, και πλέον βαθμολογικά παρότι είναι νωρίς ακόμα πατάμε καλά στο πόδια μας. Πήραμε τον αγώνα γιατί τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής, είχαμε και το ταξίδι στη Κρήτη που ταλαιπωρηθήκαμε, γυρίσαμε με το καράβι κι όλα αυτά. Αλλά παρ’ όλα αυτά έπαιξαν πολύ καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια>>

Αν και πολύ νωρίς, φαίνεται να είναι κοντά ο στόχος της παραμονής στη κατηγορία. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της ομάδας μέσα στη σαιζόν; <<Κατ’ αρχάς να πω ότι σήμερα κερδίσαμε γιατί παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Όσο το δυνατόν νωρίτερα τελειώσουμε με τη παραμονή, εξυπακούεται πως θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και πιο νέα παιδιά για να δούμε σε ποιους μπορούμε να βασιστούμε και για τη νέα χρονιά. Αλλά γενικότερα πιστεύω πως θα παίξουμε χωρίς άγχος και θα καταφέρουμε να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο. Αλλά πάνω από όλα είναι να μαζέψουμε νωρίς βαθμούς, αυτός είναι ο στόχος>>

Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *