Type to search

Λέστερ Ντιν Σμιθ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Λέστερ: Ο Ντιν Σμιθ ανέλαβε τη σωτηρία των «Αλεπούδων»

Share

Τον Ντιν Σμιθ επέλεξε η Λέστερ για τον πάγκο της, προκειμένου να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με τον Ντιν Σμιθ στο «τιμόνι» θα πορευθεί για τα υπόλοιπα 8 παιχνίδια της σεζόν η Λέστερ. Ο 52χρονος Άγγλος αντικατέστησε τον Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος βρισκόταν από το 2019 στην ομάδα, ωστόσο «πλήρωσε» την κάκιστη χρονιά που πραγματοποίει η Λέστερ φέτος. Ο Σμιθ στο παρελθόν έχει εργαστεί στις Νόριτς, Άστον Βίλα, Μπρέντφορντ και Γουόλσολ.

Στην προσπάθεια να βγει η Λέστερ από τη ζώνη του υποβιβασμού θα συνδράμουν δύο παλιοί γνώριμοι του Σμιθ. Ο Κρεγκ Σαίξπηρ, άλλοτε βοηθός του Νάιτζελ Πίρσον αλλά και του Κλαούντιο Ρανιέρι στις «Αλεπούδες», αλλά και βοηθός του Σμιθ στην Άστον Βίλα. Επίσης ο Σαίξπηρ ήταν αυτός που οδήγησε την Λέστερ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2017, όντας στην θέση του προπονητή στο 2-0 επί της Σεβίλλης. Μαζί τους στο τεχνικό επιτελείο θα είναι και ο Τζον Τέρι, με τον θρύλο της Τσέλσι να ξανά σμιγεί με τον Σμιθ μετά τη συνεργασία που είχαν οι δύο τους στην Άστον Βίλα.

Το ξεκίνημά τους μόνο εύκολο δεν αναμένεται, με τη Λέστερ να αντιμετωπίζει εκτός έδρα τη Μάντσεστερ Σίτι στις 15 Απριλίου. Σε δηλώσεις του ο Ντιν Σμιθ ανέφερε πως: «Η βασική μας δουλειά είναι να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση και την πίστη της η ομάδα. Ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες αυτήν την εβδομάδα. Το Σάββατο θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι το είδος της αναμέτρησης, που μας υπενθυμίζει τί σημαίνει να είσαι ένας σύλλογος που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ, στο υψηλότερο επίπεδο, απέναντι στους καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Επιμέλεια: Ορέστης Καδδάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *