Type to search

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Μαντσίνι στα ‘Πράσινα’

Share

Στο πρόσωπο του Μαντσίνι βρίσκει τον ‘Σωτήρα’ του ο Παναθηναϊκός και δίνει 2.000.000€ στον Άρη.

Γρήγορη φαίνεται να είναι η αντίδραση της διοίκησης του Παναθηναϊκού μετά το διπλό στραπάτσο από τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα ( 0 – 3 ) και Κύπελλο ( 2 – 0 ). Ο Παναθηναϊκός κινείται άμεσα πλέον για να καλύψει τα κενά στο ρόστερ του και συγκεκριμένα στην θέση του εξτρέμ με την προσθήκη του, γνώριμου για τα ελληνικά δεδομένα, Ντάνιελ Μαντσίνι.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε με κάτω τα χέρια δύο συνεχόμενες φορές από τον ‘Δικέφαλο του Βορρά’ με συνολικό σκορ 5 – 0. Τα προβλήματα του ‘Τριφυλλιού’ ήταν πολλά και σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς την έλλειψη πάθους και συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών ή το λανθασμένο ‘κοουτσάρισμα’ από τον προπονητή. Το κυριότερο όμως πρόβλημα που ταλανίζει τον Παναθηναϊκό, από την αρχή της σεζόν, είναι η ανυπαρξία ποιοτικών αλλαγών από τον πάγκο της ομάδας. Ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ. Σίγουρα ο Βαγιαννίδης είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο που το έχει αποδείξει επανειλημμένα. Δεν είναι όμως ο Game Changer που χρειάζεται μία ομάδα όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Επιπλέον το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Λάζλο Κλάινχαϊσλερ δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο ελληνικό πρωτάθλημα ούτε στον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας. Ενώ μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθηναϊκή ομάδα έχει και έναν ντεφορμέ Βέρμπιτς που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο σε συνεχόμενες αρνητικές εμφανίσεις. Επομένως η προσθήκη ενός ποιοτικού εξτρέμ που θα μπορεί να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα και να επαναφέρει την ηρεμία στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού είναι άκρος αναγκαία.

Η επιλογή του Ντάνιελ Μανστίνι μπορεί να μην είναι η πλέον ταιριαστή για τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, είναι όμως μία μεταγραφή που θα μπορέσει να βοηθήσει και από αύριο ( που λέει ο λόγο ) την ομάδα του. Ο Μαντίσνι μπαίνει στον τέταρτο χρόνο διαμονής του στην Θεσσαλονίκη και είναι πλέον γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού και τις απαιτήσεις που θα έχει η ομάδα από αυτόν. Η προσαρμογή του Μαντσίνι θα είναι δεδομένα πιο γρήγορη από οποιονδήποτε παίκτη που θα αγωνίζεται σε ένα άλλο πρωτάθλημα, όσο καλή αγωνιστική κατάσταση και να έχει. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη διανύει φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν του στην χώρα μας με 3 γκολ και 6 ασίστ ενώ βρίσκεται μόλις στα 26 του χρόνια. Στην θεωρεία δείχνει μία μεταγραφή ( αν γίνει ) που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα του Παναθηναϊκού και θα τις δώσει μία ανανέωση που απεγνωσμένα έχει ανάγκη. Στην θεωρεία όμως.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό θα είναι μία έξυπνη προσθήκη ή μία κίνηση πανικού που θα στοιχίσει τουλάχιστον 2.000.000€. Αλλά ας μην προτρέχουμε, τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να ‘πέσουν οι υπογραφές’. Όσο περνάνε όμως οι μέρες και ο Παναθηναϊκός δεν καλύπτει τα κενά του τόσο θα αυξάνεται το άγχος και η γκρίνια του φίλαθλου κοινού του.

Άγγελος Κρεμαστός

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *