Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αθηναϊκός – Γ.Σ. Καισαριανής 0-1: Με δυσκολία παρέμεινε πρώτος ο Αθηναϊκός.

Share

Έρχεται καλοκαίρι και οι αγωνιστικές σιγά σιγά φτάνουν στο τέλος. Φωτιές μας ανάβει η ζέστη, φωτιές άναψε και ο Γ.Σ. Καισαριανής, ο οποίος δεν χάρισε εύκολα την πρώτη θέση στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Αθηνών στον Αθηναϊκό, ενώ κατάφερε να περάσει δεύτερη υποβιβάζοντας την Ανθούπολη.

Ο Αθηναϊκός ήρθε αντιμέτωπος σήμερα με τον Γ.Σ. Καισαριανής στο γήπεδο Βύρωνα Εργάνη (Δ. Νικολαΐδης) για την 6η αγωνιστική των αγώνων κατάταξης της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών. Έως τώρα ο Αθηναϊκός βρισκόταν στην πρώτη θέση, την οποία κατέκτησε μετ’ εμποδίων μετά τον σημερινό αγώνα, ενώ στη δεύτερη πέρασε ο Γ.Σ. Καισαριανής, υποβιβάζοντας την Ανθούπολη στην τρίτη θέση.

Και οι δυο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η ομάδα του Ανδρέα Μηλιά πάλευε για την παραμονή της στην Α’ ΕΠΣΑ. Ο Αθηναϊκός πίεζε πολύ στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου, ανέβαινε μαζικά και δημιούργησε αρκετές φάσεις χωρίς όμως να βρει η μπάλα τα δίχτυα. Στο 25’ απείλησε ο Κουτσιάς με ένα όμορφα εκτελεσμένο βολέ στην κάτω δεξιά γωνία της εστίας του Σανταμούρη, όμως ο δεύτερος έκανε μια εξαιρετική επέμβαση και απέκρουσε. Στο 27’ μια συνεργασία του Τραγουστή με τον Κουτσιά πήγε να απειλήσει για ακόμη μια φορά χωρίς αποτέλεσμα πάραυτα. Από την άλλη ο Γ.Σ. Καισαριανής είχε χτίσει μια δυνατή άμυνα, αλλά όταν ανέβαιναν στην επίθεση δεν υπήρχε συνεννόηση και επικοινωνία μεταξύ των παικτών. Στο 23’ απείλησε ο Κασάπης, όμως όντας μόνος του, κλείστηκε από τρεις και ήταν δύσκολο να τελειώσει τη φάση. Στο 29’ Νίκου και Καριτζαΐδης χτίζουν προς τα πάνω, αλλά ο δεύτερος τελικά κόβεται, ενώ στο 39’ ο Μιράκας θα απειλήσει εκ νέου, αλλά τελικά η επέμβαση του Ρούμπα του κόβει τη φόρα. Ο Γ.Σ. Καισαριανής προσπαθεί, αλλά ο Αθηναϊκός κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο λήγει χωρίς καθυστερήσεις.

Δεύτερο ημίχρονο και ο Γ.Σ. Καισαριανής μπαίνει πιο δυναμικά. Ήδη στο 47’ ο Μιράκας σουτάρει και η μπάλα βρίσκει δοκάρι, πολύ καλή ευκαιρία που δεν απέδωσε καρπούς. Στο 50’ ο Αναστασίου έρχεται τετ-α-τετ με τον Ρούμπο, όμως ο τερματοφύλακας του Αθηναϊκού δίνει και πάλι το παρών. Στο 53’ νέα απειλή από τον Μιράκα και ο Ρούμπος κάνει όλη τη δουλειά μόνος του. Ξαφνικά ο Αθηναϊκός έπεσε και η άμυνα δεν φαίνεται να μπορεί να αντιδράσει στις απανωτές αιφνίδιες επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Στο 61’ ο Τραγουστής θα βγει στην αντεπίθεση και θα προσπαθήσει να δώσει απάντηση αλλά και πάλι ουδέν αποτέλεσμα. Στο 65’ ο Αναστασίου παραλίγο να βάλει τον Γ.Σ. Καισαριανής μπροστά και είναι άξιο απορίας πως γίνεται να έχασε αυτή τη φάση με την άμυνα να βρίσκεται πολύ πιο πίσω και τον ίδιο να απέχει μόλις λίγα εκατοστά από το τέρμα. Στο 79’ ο Σούλκο θα κερδίσει κίτρινη εξαιτίας του επιθετικού μαρκαρίσματος στον Κουτσιά, ενώ μέχρι στιγμής και στα δυο ημίχρονα μόνο ο Γ.Σ. Καισαριανής έχει σημειώσει φάουλ, με πρωτάρη τον Μαρίνη, με τον Αθηναϊκό να παραμένει «καθαρός». Τελικά στο 74’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ από τον Κασάπη που απάντησε στην ομάδα του Αθηναϊκού με τον δικό του τρόπο. Το ματς συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και τελικά έληξε 0-1.

«Μετά από αυτή τη νίκη είμαστε χαρούμενοι που μείναμε και πάλι στην Α’ Αθηνών.»

Ο προπονητής της Γ.Σ. Καισαριανής Ανδρέας Μηλιάς δηλώνει περίτρανα χαρούμενος για τη σημερινή νίκη και αυτό φάνηκε άλλωστε από τις δηλώσεις του. «Μετά από αυτή τη νίκη νιώθουμε χαρούμενοι γιατί σωθήκαμε στη κατηγορία, μείναμε πάλι στην Α’ Αθηνών, λογικά, γιατί περιμένουμε και αλλά αποτελέσματα. Τα παιδιά προσπαθήσανε πολύ τη τελευταία χρονιά, είμαι ικανοποιημένος από το σημερινό αποτέλεσμα. Τώρα με το καλό θα πάμε να κάνουμε προπόνηση την Τρίτη και μετά καλές διακοπές σε όλους και ύστερα θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις. Ο Γ.Σ. Καισαριανής είναι μια ομάδα παραδοσιακή στην Α’ Αθηνών και θα δούμε τη συνέχεια.»

Πολύ ένταση, διαρκής και εναλλασσόμενη κίνηση της μπάλας και από τις δυο πλευρές, πάθος και σπιρτάδα. Σημαντικό να αναφερθεί ότι το γήπεδο ήταν κατάμεστο από οπαδούς και των δύο ομάδων και εντάσεις υπήρχαν στις κερκίδες, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια λόγω και της ενεργού αστυνόμευσης που υπήρχε στο γήπεδο.

Αθηναϊκός (Λεωνίδας Σμυρνής): Ρούμπος, Θανόπουλος (63’ Θεοδοσίου), Ζάχος (69’ Μπάρα), Παναγόπουλος, Μπαλίου, Μαυροματάκης, Τραγουστής, Κατσούλας (53’ Λημνιός), Κουτσίας, Τσοπανάκος, Λάιος

Γ.Σ. Καισαριανής (Ανδρέας Μηλιάς): Σανταμούρης, Σκόρδος (83’ Πεμάι), Μαρίνης (83’ Καλαντζής), Μπαριαμπάς, Γιαννουλάκης, Σούλκο, Νίκου (83’ Βούλγαρης), Καριτζαΐδης, Κασάπης, Αναστασίου, Μιράκα

Διαιτητής: Νικολάου Σπ.

Βοηθός διαιτητή Α’: Τζέλος Ν.

Βοηθός διαιτητή Β’: Ρούσσος Π.

Παρατηρητές: Χηνόπουλος Δ., Κούκουρας Α.

Επιμέλεια: Σουζάννα Μποντίνη

Tags:

You Might also Like