Type to search

ΕΠΣΑ Ήφαιστος Περιστερίου Κεντρική ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 2-0: Βαθμολογική ανάσα

Share

Ο Ήφαιστος πήρε το πολύτιμο τρίποντο για την παραμονή του και βαδίζει χωρίς πίεση στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αγοραστός (58’) και Γονής (74’) τα γκολ για τους γηπεδούχους.  

 

Ήφαιστος Περιστερίου και Νέα Ιωνία τέθηκαν αντιμέτωπες στη Δυτική όχθη για την 18η αγωνιστική της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας των Αθηνών. Το ηλιόλουστο μεσημέρι βοήθησε τις ομάδες να βρουν γρήγορα ρυθμό και να ψάξουν το γκολ, που θα τους βοηθούσε να κλειδώσουν τη σωτηρία τους. Ωραία ατμόσφαιρα για ποδόσφαιρο, αρκετός κόσμος και ένα χορταστικό δεύτερο ημίχρονο ήταν το σκηνικό του παιχνιδιού.  

 

ΤΟ ΜΑΤΣ 

 

Τα πρώτα δέκα λεπτά προμήνυαν, ότι θα δούμε έναν φοβερό αγώνα, αφού οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με περίσσεια διάθεση. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, φάσεις βέβαια δεν είχαμε, αλλά ο κόσμος ήταν ευχαριστημένος. Στο 13’ οι φιλοξενούμενοι, με τρομερό σουτ του Τζαμαΐ, θα φτάσουν κοντά στο 1-0, αλλά ο Τσούλφας θα διώξει σε κόρνερ με υπερένταση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όλα άλλαξαν. Οι δύο ομάδες έγιναν πιο προσεκτικές και το παιχνίδι αρκετά σκληρό. Τα μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου έδιναν και έπαιρναν, με τον κ. Σύψα να βγάζει από το τσεπάκι του αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα. Ο ρυθμός χάθηκε, ευκαιρίες δεν είδαμε και οι φίλαθλοι προτιμούσαν να επισκέπτονται το κυλικείο για κανένα σάντουιτς. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και τα αρκετά λάθη, περισσότερα από τους γηπεδούχους, αφού η Ιωνία είχε τουλάχιστον την κατοχή και αναπτυσσόταν ορθότερα. Τελικό αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου 0-0.  

Το δεύτερο μέρος ήταν άκρως αντίθετο. Και πάλι τα πρώτα λεπτά είχαν εξαιρετικό τέμπο, όμως αυτή τη φορά θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν το σύστημά τους σε 4-3-3 και ο Ήφαιστος μπήκε πιο αποφασισμένος, είχε την υπεροχή και στο 58’ αυτή απέδωσε καρπούς. Ο Ζέρβας θα αλλάξει με τον Λάγγα, ο οποίος με μια κάθετη διαγώνια πάσα θα βγάλει τον Αγοραστό φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο στόπερ των κόκκινων δε θα αστοχήσει και με ωραίο πλασέ στην αριστερή γωνία θα γράψει το 1-0.  

Η Ιωνία επηρεάστηκε εμφανώς από το γκολ και σχεδόν εξαφανίστηκε από το γήπεδο, αν και στο 66’ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως η κεφαλιά του Koudou μέσα στην περιοχή προσγειώθηκε στα σώματα των αμυντικών. Οι Περιστεριώτες, βγάζοντας την πίεση από πάνω τους, έφταναν με άνεση στην αντίπαλη περιοχή και κυνηγούσαν και το δεύτερο τέρμα τους. Κάτι, που θα πραγματοποιήσουν στο 74ο λεπτό. Ο Σταύρου θα εκτελέσει το πλάγιο, η μπάλα θα στρωθεί στον Γονή και αυτός με ένα τρομερό βολέ θα διπλασιάσει το προβάδισμα για την ομάδα του. Το 2-0 θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα. Οι αλλαγές του προπονητή της Ιωνίας δε βοήθησαν, πέρα από την τοποθέτηση του Koudou στα χαφ από τη θέση του στόπερ. Ο Ιβοριανός μέσος ήταν ο μόνος διακριθέντας για τους Βόρειους, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν μειώσει στο τελευταίο λεπτό, αλλά ο Παπανδρέου σημάδεψε το δεξί δοκάρι από την μικρή περιοχή.  

Το επόμενο σαββατοκύριακο ο Ήφαιστος, ο οποίος ανέβηκε στην 6η θέση αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Γ.Σ. Καισαριανής και η Νέα Ιωνία (8η με 19βαθμούς) τον ουραγό ΑΟ Καλαμακίου εντός. 

 

 

Ήφαιστος Περιστερίου, 4-3-3: Τσούλφας, Πλατέλας (83’ Κουτούλιας), Σταύρου, Αγοραστός, Κάρδαμης, Λιούκας (83’ Κρεμίτσας), Agolli (30’ Γκολφινόπουλος), Γονής, Ζέρβας ( 77’ Κούστας), Λάγγας (77’ Μπαξεβανάκης), Ζελέκου.  

 

Νέα Ιωνία, 3-4-3: Λευκόπουλος, Χρονόπουλος (88’ Μουρατάι), Τζαμαΐ, Μπάστας, Πέτρας, Koudou, Αγγελής (75’ Τσαΐνης), Σταθόπουλος (88’ Πανταζόπουλος), Μακρής, Παπανδρέου, Καραμάνος (46’ Αντωνόπουλος).  

 

Διαιτητής: Σύψας Ι. 

Α’ Βοηθός: Μαραθωνίτης Μ. 

Β’ Βοηθός: Γκούντας Κ.  

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *