Type to search

1ος ΟΜΙΛΟΣ Α.Ο. Μικρασιατικός Α’ ΕΠΣΑ Ήφαιστος Περιστερίου Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήφαιστος Περιστερίου – Α.Ο. Μικρασιατικός 0-1: Επαγγελματική νίκη

Share

Ήφαιστος και Μικρασιατικός τέθηκαν αντιμέτωποι στο Περιστέρι για την 13η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας των Αθηνών. Βροχερός και κρύος ο καιρός στη Δυτική όχθη, όπως μουντό ήταν και το θέαμα που παρακολουθήσαμε εντός αγωνιστικού χώρου. Άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν με σκοπό να πάρουν τη νίκη, όσο πιο εύκολα μπορούν και κυρίως χωρίς να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους. Και ακολούθησαν το πλάνο πολύ πιστά. Κύριος στόχος εξάλλου είναι η άνοδος και η ομάδα της Καισαριανής βρίσκετε επάξια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν ξανά πρόβλημα στο σκοράρισμα, μένοντας για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ. Σε γενικές γραμμές ένα κακό ματς, με ορισμένες στιγμές όμορφου ποδοσφαίρου. 

 

ΤΟ ΜΑΤΣ 

Αντίθετα με ότι περιμέναμε να δούμε, οι Περιστεριώτες μπήκαν πιο δυνατά και με ωραία κυκλοφορία της μπάλας ξεχύνονταν στην επίθεση, χωρίς όμως να απειλούν την εστία του Μιχελή. Ωστόσο, έλεγες ότι από λεπτό σε λεπτό θα έρθει το γκολ. Και όντως ήρθε, αλλά από τους φιλοξενούμενους. Κόντρα στη ροή, η ωραία συνεργασία στο 14’ του Tavares με τον Αμπντέλ θα φέρει τη μπάλα στον Σαπαλίδη, αυτός θα κάνει το σουτ, το οποίο θα κοντράρει στο χέρι του σέντερ μπακ του Ηφαίστου Κάρδαμη. Η αντίδραση του διαιτητή ήταν άμεση, πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Σαπαλίδης, που ευστόχησε και έγραψε το 0-1. Όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας ματς, το πάθος των παικτών του Περιστερίου – όχι μόνο δεν ευδοκίμησε- αλλά έφερε και τα αντίθετα αποτελέσματα. Σαφώς επηρεασμένοι απώλεσαν την υπεροχή τους στον αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με την κακή οργάνωση του άξονα τους έχασαν κάθε επαφή με το παιχνίδι. Βέβαια, ο Μικρασιατικός δεν εκμεταλλεύθηκε την ευκολία με την οποία έφτανε στην αντίπαλη περιοχή για περίπου 15 λεπτά και δε δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία. Μαζί με τη βροχή όμως, ήρθε ξανά και η έμπνευση για τους γηπεδούχους. Από το 30’ και μετά πήραν ξανά την κατοχή, αλλά μέχρι εκεί. Το πρόβλημα στην ανάπτυξη και την τελική προσπάθεια ήταν πιο έντονο απέναντι στη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.  

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε παρόμοια με το πρώτο. Στο 49’ ο δραστήριος και διακριθέντας Γονής θα περάσει έξοχα τη μπάλα στον Λάγγα, ο οποίος θα μοιράσει στον Κούστα, που θα κάνει τσαφ σχεδόν μπροστά στον τερματοφύλακα. Και στο επόμενο λεπτό ο Κούστας και πάλι θα κλέψει από τον αντίπαλο αμυντικό Κωνσταντινίδη, θα πασάρει στον Στάμο, αλλά το πλασέ του θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μιχελή. Δύο μεγάλες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν φέρει την ισοφάριση. Το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν όσο πρέπει, για να πάρουν το αποτέλεσμα. Από το 65’ μάλιστα θα ανεβάσουν τις γραμμές τους ( κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο πρώτο 45λεπτο ) και θα απειλήσουν στο 71’, όταν ο Αμπντέλ θα σεντράρει και ο Σμυρνάκης θα πεταχτεί στο πρώτο δοκάρι, με την προβολή του όμως να φεύγει άουτ. Τα τελευταία λεπτά πάντως αποτέλεσαν την ύστατη προσπάθεια του Ηφαίστου να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Και θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει με την κεφαλιά του Χίου στο 81ο λεπτό, ο Μιχελής όμως έπεσε και απόκρουσε με υπερένταση. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος. 

Ο Μικρασιατικός, όπως είπαμε κλείνει την αγωνιστική στην κορυφή  (ισοβαθμεί με το Χαϊδάρι) με 25 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Α.Ο. Καλαμακίου. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, παρέμειναν στην 8η με 13, θα παλέψουν για τη σωτηρία και το επόμενο σαββατοκύριακο έχουν ρεπό.  

 

 

Ήφαιστος Περιστερίου 4-3-3: Τσούλφας, Πλατέλας, Κουτούλιας, Αγοραστός, Κάρδαμης, Λιούκας (87’ Μπαξεβανάκης), Λάγγας, Γονής, Κούστας (68’ Χίος), Στάμος (58’ Kulloli), Agolli (87’ Μιχάλης). 

 

Α.Ο. Μικρασιατικός 4-3-3: Μιχελής, Σμυρνάκης, Κωνσταντινίδης, Κουτσογκίλας Π., Μαραγκουδάκης, Τζέλη (80’ Κάκος), Tavares (62’ Ψαραδέλης), Σάμιος, Σαπαλίδης, Αμπντέλ, Θεοδώρου (71’ Αλευρής). 

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ Κ. 

Α’ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΟΛΛΙΑΚΟΣ Α. 

Β’ ΒΟΗΘΟΣ: ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ Μ. 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *