Type to search

Uefa Conference League Άλκμααρ Γουέστ Χαμ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γουέστ Χαμ – Άλκμααρ 2-1: Της ήταν αρκετά 10 λεπτά για την ανατροπή κόντρα στην ομάδα των Χατζηδιάκου και Παυλίδη

Share

Χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά η Γουέστ Χαμ για να γυρίσει το παιχνίδι… τούμπα και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό επί της Άλκμααρ. Τα γκολ οι Μπενράχμα, με πέναλτι, και ο Αντόνιο για τους Λονδρέζους, ενώ το τέρμα για την ομάδα των Χατζηδιάκου και Παυλίδη πέτυχε στο πρώτο μέρος ο Ράιντερς.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις και με έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον διαιτητή, η Γουέστ Χαμ πήρε προβάδισμα επί της Άλκμααρ, για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες άφησε τη μπάλα στους φιλοξενούμενους, αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στην αναμέτρηση.

Ο επαναληπτικός έπεται την ερχόμενη Πέμπτη (18/05), για μία θέση στον τελικό απέναντι στον νικητή του Φιορεντίνα – Βασιλεία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, είχε ωστόσο πολλά παράπονα από μεριάς γηπεδούχων, προς το πρόσωπο του Τούρκου διαιτητή. Η μοναδική τους καλή στιγμή ήταν στο 13ο λεπτό, αλλά ο Ράιαν απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Μπενράχμα.

Στο 41ο λεπτό η Άλκμααρ προηγήθηκε στο σκορ, με τον Ράιντερς να επιχειρεί το μακρινό σουτ και τον Αρεολά να μην καταφέρνει να διώξει τη μπάλα. Με την αρχή του δευτέρου μέρους έψαξε «απάντηση» η Γουέστ Χαμ και παρότι δεν την βρήκε με το σουτ του Μπόουεν στο 61’, τα κατάφερε μερικά λεπτά αργότερα.

Ο Ράιαν έκανε κακή έξοδο και χτύπησε στο πρόσωπο τον Άγγλο επιθετικό, ο Μπενράχμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έφερε το παιχνίδι στα ίδια στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης. Μέσα σε ένα 10λεπτο οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Αντόνιο (76’), καθώς ενώ ο Σουγκαβάρα έδιωξε πάνω στη γραμμή τη κεφαλιά του Αγκέρντ, ο σέντερ φορ των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα στην επαναφορά.

Οι προσπάθειες του Μπενράχμα προς το τέλος του ματς δεν απείλησαν ιδαίτερα την εστία του Ράιαν, με το 2-1 να παραμένει μέχρι και την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και την Γουέστ Χαμ να έχει στα χέρια της ένα σημαντικό προβάδισμα, ενόψει του τελικού της διοργάνωσης στις 7 Ιουνίου στη Πράγα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γουέστ Χαμ (Ν. Μόγιες): Αρεολά, Κρέσγουελ, Αγκέρντ, Ράις, Ζουμά, Κέρερ, Πακετά, Μπενράχμα (Φορνάλς 90′), Σούτσεκ, Αντόνιο (Ινγκς 79’), Μπόουεν.

Άλκμααρ (Π.Γιάνσεν): Ράιαν, Ντε Βιτ, Χατζιδιάκος, Μπεουκέμα, Σουγκαβάρα, Μάινανς, Κλάσι, Ράιντερς, Φαν Μπρεντερόντε (Μιχαίλοβιτς 79’), Έντγκαρντ (Λάχντο 68’), Παυλίδης.

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like