Type to search

Γ΄ Εθνική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορυφή με τριάρα κόντρα στον Πανηλειακό για τον Πανιώνιο

Share

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-0 του Πανηλειακού στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Ρόδο και τον Αιολικό.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα από την Νέα Σμύρνη, μετά από την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Περικλή Παπαπαναγή. Παράλληλα αυτό ήταν το 6ο συνεχόμενο παιχνίδι που οι ‘Κυανέρυθροι’ διατήρησαν το 0 στην άμυνά τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από νωρίς, εκμεταλλευόμενοι και την στήριξη από τους χιλιάδες φίλους τους, που βρέθηκαν στις εξέδρες για να στηρίξουν την ομάδα τους. Μόλις στο 3ο λεπτό έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία σε διαγώνιο σουτ του Μπρέγκου που κατέληξε κόρνερ. Ο Πανηλειακός απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση με τον Μπάλλα στο 18′. Πρώτη τεράστια ευκαιρία ήταν μία κεφαλιά του Μούντριχα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πανηλειακού.

Το σκορ άνοιξε στο 32′, όταν ο Μπρέγκου βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, ύστερα από ωραία συνεργασία Πίσπα και Μούντριχα. Ο ‘Ιστορικός’ πρόλαβε να διπλασιάσει τα τέρματά του πριν το ημίχρονο, αφού στο 45+2′, ο Πίσπας πήρε μία κόντρα μπήκε στην περιοχή, επέλεξε να ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα, Καρακίτσο και έκανε το 2-0 σε άδεια εστία.

Στο 2ο μέρος, ο Πανιώνιος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έβαλε γρήγορα και τρίτο γκολ, ξανά με τον Πίσπα σε τετ α τετ εκτέλεση, με την μπάλα να περνά πάνω από τον γκολκίπερ, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Γκίνο. Το παιχνίδι είχε και άλλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, για να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους, με πιο χαρακτηριστική ένα χαμένο τετ α τετ του Γροντή που είχε περάσει ως αλλαγή, για να ολοκληρωθεί με τελικό σκορ 3-0.

Με αυτή την νίκη ο Πανιώνιος σκαρφαλώνει στην κορυφή της κατάταξης στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με 43 πόντους, σε ισοβαθμία μαζί με Ρόδο και Αιολικό. Ακολουθεί η Μύκονος που έχασε βαθμούς με το Πυλί με 42. Ο  Πανηλειακός βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού με 17 βαθμούς, 9 κάτω από τη γραμμή της σωτηρίας και όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Πανιωνίου, κ. Παπαπαναγής στάθηκε στην συγκέντρωση που θα παρουσίαζαν οι παίκτες του, που ήταν το μόνο που τον προβλημάτιζε για το παιχνίδι. Ανέφερε πως ήταν μία πολύ δίκαιη νίκη για την ομάδα του, απέναντι σε έναν αρκετά υποδεέστερο αντίπαλο, με το σκορ να μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν δεν σπαταλούσαν τόσες ευκαιρίες.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προκάτοχό του, κ. Κούστα για την στελέχωση του ρόστερ και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, καθώς είναι μία ομάδα με τακτική και σωστά προπονημένη. Τόνισε πως δίνει τεράστια σημασία στην διαδικασία συνολικά που γίνεται όλη την εβδομάδα και πως τα παιχνίδια είναι αποτελέσματα αυτής ακριβώς της διαδικασίας. Οι νίκες που κάνει ο ‘Ιστορικός’ δημιουργούν καλή ψυχολογία, όμως προτιμά να εστιάζει στην απόδοση για να αυξάνονται οι πιθανότητες για θετικά αποτελέσματα, αφού κύριο μέλημά του είναι η συνολική βελτίωση.

Ακόμη είπε πως δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κατάσταση και τα αποτελέσματα που κάνουν οι άμεσοι ανταγωνιστές του, αφού τον ενδιαφέρει η διαδικασία που ακολουθείται στον σύλλογο.

Αρχικές Συνθέσεις

Πανιώνιος (Παπαπαναγής): Αντωνόπουλος, Καρδάμης, Λίμα, Ξυγκόρος (45′ Πριονάς), Μίχος, Μπρέγκου, Πίσπας (55′ Τσίπρας), Μούντριχας (72′ Γκέτσι), Γκίνο, Γκότοβος (C)(72′ Μερτύρης), Τσιμπόκας (55′ Γροντής).

Πανηλειακός (Τρυφωνόπουλος): Καρακίτσος, Γαλανόπουλος, Διαμαντόπουλος (87′ Αράπι), Μάρκου, Δ. Τσιγκρήλας, Δημάκης, Μπάλλας, Καλομοίρης (78′ Ντοματάς), Π. Τσιγκρήλας (87′ Θεοδωρακόπουλος), Λούσκος (78′ Smara Yasine), Onwusonye (55′ Al Bassam).

Κείμενο-Ρεπορτάζ: Γιώργος Κουρτέσης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *