Type to search

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγία Παρασκευή – Φωστήρας 0-1: Απόδραση από τη ”Santa” και επιστροφή στη μάχη της ανόδου

Share

Με διπλό ”απόδρασης” (0-1) έφυγε ο Φωστήρας το μεσημέρι του Σαββάτου (04/02) από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, απέναντι στην ομόνυμη ομάδα, για την 12η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πέτυχε ο Κρητικός στο 26′. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Αγία Παρασκευή, μετά την αποβολή του Λαμπρίδη στο 90+3′. Αξιοσημείωτο γεγονός, η παρουσία πολλών φιλάθλων και των δύο ομάδων στο γήπεδο της ”Santa”.


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση από την ίδια αφετερία. Ισοβαθμούσαν στον βαθμολογικό πίνακα με 16 βαθμούς και αναζήτησαν το αποτέλεσμα όπου θα τους διευκόλυνε ως προς την επίτευξη των στόχων τους. Η Αγία Παρασκευή αν κέρδιζε θα έφτανε στην 3η σερί νίκη της και θα γινόταν ”φαβορί” ως προς την παραμονή. Ο δε ιστορικός Φωστήρας ήθελε την νίκη, πρώτον για να μπει ξανά στην διεκδίκηση της ανόδου και δεύτερον να διακόψει το αρνητικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό ο κ. Κωνσταντακόπουλος (Αγ. Παρασκευή) επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 5-2-3, ενώ ο κ. Αρναούτης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1.

Ανώτερος και πιο επικίνδυνος ο Φωστήρας στο πρώτο ημίχρονο
 Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιχειρούν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ”ρήγματα” στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων από τα πλάγια. Έτσι, οι γηπεδούχοι συμβιβάστηκαν και επέλεξαν να προσπαθήσουν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και κυρίως με βαθιές μπαλιές από την άμυνα στα άκρα. Η κατοχή της μπάλας έφερε τον Φωστήρα να ελέγχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έτσι στο 8′ βρήκε την πρώτη του τελική. Ο Θεωδορίδης βρέθηκε έξω από την περιοχή της ”Santa” με χώρο, έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Αραμπατζή να απλώσει το σώμα του, χαμηλά στη δεξιά του γωνία για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Φωστήρας έφτασε και σε δεύτερη τελική. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Χριστόπουλο, ο Κρητικός πήρε την κεφαλιά, με τον Αραμπατζή να αποκρούει ξανά, στέλνονας την μπάλα και πάλι κόρνερ. Στο 11ο λεπτό η Αγία Παρασκευή βρήκε κι εκείνη με τη σειρά της την πρώτη της τελική στο παιχνίδι. Μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο Αραμπατζής μάζεψε τη μπάλα και έπαιξε γρήγορα με βολέ, βρίσκοντας τον Κραψίτη στην κίνηση, ο οποίος έφτασε από πλάγια θέση απέναντι στον Φυλακτό, όμως το σουτ του πέρασε χαμηλά άουτ. Στο 23ο λεπτό ο Κρητικός ”προειδοποιήσε” την άμυνα των γηπεδούχων, όταν προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά την εστία του Αραμπατζή, αλλά η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε κόρνερ. Ο Φωστήρας συνέχισε να απειλεί την Αγία, και αφού δεν βρήκε δίχτυα στο 24ο λεπτό, όταν ο Λαζαρίδης εκτέλεσε από το ύψος της περιοχής πάνω στον Αραμπατζή, ο Κρητικός δύο λεπτά αργότερα ήταν εύστοχος. Μετά από ωραία κάθετη του Θεωδορίδη, ο Κρητικός εκτέλεσε με πολύ δυνατό σουτ τον Αραμπατζή, με την μπάλα να καταλήγει στον ουταρό των διχτυών, κάνοντας το 0-1 στο 26ο λεπτό για τον Φωστήρα. Από αυτό το σημεί και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ο Φωστήρας έκανε διαχείρηση του προβαδίσματος του. Η Αγία από την άλλη προσπάθησε να πιέσει ώστε να φέρει και πάλι το ματς στην ισοπαλία, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 30ο λεπτό, ο Κραψίτης επιχείρησε ένα σουτ που πέρασε απελπιστικά άουτ. Στο 36ο και στο 39ο λεπτό, οι παίκτες της Αγίας με πρωταγωνιστή τον Κραψίτη, αφού αντάλλαξαν γρήγορα την μπάλα κέρδισαν δύο κόρνερ, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα ”καρέ” τους. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ στο 39ο λεπτό, η Αγία έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Γιαννόπουλου έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φυλακτού. Η Αγία, ήταν η ομάδα που έκλεισε την λίστα με τις τελικές για το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Κόλλιας προσπάθησε να νικήσει το Φυλακτό, από μεγάλη απόσταση, με το σουτ να περνά πολύ μακριά από την εστία του τελευταίου.

Μάχες, αλλαγές, νεύρα και αγωνία στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η αναμέτρηση είχε πολλές μάχες και πολλές διεκδικήσεις της μπάλας στο χώρο του κέντρου από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, υπήρχαν και μερικές φάσεις όπου θα μπορούσαν να αλλάξουν την έκβαση του παιχνιδιού. Όπως η φάση του 47ου λεπτού, όταν μετά από λάθος μεταβίβαση των παικτών της Αγίας, ο Παρασκευόπουλος δοκίμασε να ”κρεμάσει” τον Αραμπατζή, με τον τερματοφύλακα της Αγίας να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 50ο λεπτό, ο Λόλος βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κρητικό, ο οποίος πάτησε περιοχή αλλά κόπηκε από τον Κοντοέ πριν εκτελέσει. Στο 51ο λεπτό, ο Κραψίτης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά της περιοχής, με την μπάλα να περνά επικίνδυνα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φυλακτού. Στο 54ο λεπτό, ο Παρασκευόπουλος έκλισε προς τα μέσα από τα αριστερά, εκτέλεσε αλλά το σουτ μπλοκαρίστηκε από τον Ριτσοτάκη. Στο 58ο λεπτό, ο Κατσέρης δοκίμασε ένα ανάποδο ψαλίδι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Φυλακτό. Στο 66ο λεπτό, ο Κραψίτης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Μπερδεύτηκαν οι αμυντικοί του Φωστήρα, η μπάλα πέρασε μέσα στην περιοχή όπου ο Κραψίτης έγινε αποδέκτης, βρέθηκε απέναντι από τον Φυλακτό, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει στο τετ – α – τετ, κι έτσι το σκορ παρέμεινε 0-1. Στο 77ο λεπτό, ο Κοντοές αστόχησε σε κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Δακτυλίδης. Στο 80ο λεπτό, ο Φωστήρας απείλησε μετά από ώρα, όταν από μπαλιά του Λόλου, ο Παρασκευόπουλος έκανε την σέντρα, με τον Χριστόπουλο να αστοχεί. Στο 84ο λεπτό, δυνατό σουτ του Θεοφωρίδη πέρασε άουτ. Τα επόμενα λεπτά για την συμπλήρωση των 90′ λεπτών και των 3′ λεπτών των καθυστερήσεων, δεν είχαν κάτι αξιοσημείωτο όσων αφορά τις τελικές, είχαν μάχες, φάουλ και κάρτες. Σε ένα από αυτά τα φάουλ στο 90+3′, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών όπου ο Λαμπρίδης αποβλήθηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά. Το φάουλ εκτελέστηκε, η μπάλα απομακρύνθηκε και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης. Τελικό σκορ 0-1.

Ενδεκάδες
Αγία Παρασκευή (Κωνσταντακόπουλος): 1. Αραμπατζής, 2. Κόλλιας, 3. Χατζίου, 4. Μπότος ( 56′ 18. Λαμπρίδης), 5. Ριτσοτάκης, 6. Κοντοές, 7. Δακτυλίδης, 8. Γιαννόπουλος ( 81′ 17. Κασνέτση), 9. Κωστάκης ( 81′ 20. Μούσος), 10. Σταμούλης ( 56′ 19. Κατσέρης), 11. Κραψίτης
Φωστήρας (Αρναούτης): 1. Φυλακτός, 2. Τσουβαλτσίδης, 3. Τζιάτζιος ( 64′ 17. Ντρούλια), 4. Ανδριόπουλος,  5. Πεχλιβανίδης, 6. Λόλος, 7. Χριστόπουλος ( 87′ 12. Φέκκας), 8. Θεωδορίδης, 9. Κρητικός, 10. Λαζαρίδης ( 67′ 18. Πινιώτης), 11. Παρασκευόπουλος ( 87′ 16. Μανολάς)
Σκόρερ: Κρητικός 26′
Κάρτες: Θεωδορίδης 56′, Χατζίου 60′, Τσουβαλτσίδης 72′, Λόλος 76′, Λαμπρίδης 83′ 90’+3′.
Διαιτητές: Ζαχαρόπουλος Αθανάσιος
Α’ Βοηθός: Γκούβας Χρήστος
Β’ Βοηθός: Αλεξοπούλου Αλεξία

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *