Type to search

2ος ΟΜΙΛΟΣ Γ΄ Εθνική Γ.Σ Κορωπί Γ' Εθνική Μπάσκετ Ανδρών Μπάσκετ

Πορφύρας-Κορωπί 98-67: Σε τροχιά play-off οι Πειραιώτες

Share

  Για την 15η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ο ΑΟΦ Πορφύρας κατάφερε να «υποτάξει» το σύνολο του Γ.Σ Κορωπίου στο κλειστό  μπάσκετ «Παναγιώτης Σαλπέας » .

  Οι δύο ομάδες προερχόμενες από ήττα-απ’ την Ηλιούπολη ο Πορφύρας, από Πανναξιακό το Κορωπί- έψαχναν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να παραμείνουν στο «σύννεφο» των play off ανόδου (αγωνίζονται οι πρώτοι 4 και είναι 5 οι) και οι δε φιλοξενούμενοι παλεύουν για να παραμείνουν στην κατηγορία αφού οι μισές ομάδες πέφτουν και είναι προτελευταίοι.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα…

  Δυναμικά μπήκαν στο παρκέ οι δύο ομάδες με τον Πηλιούνη να οδηγεί τους Πειραιώτες στο +5 (13-8) με 7 δικούς του πόντους μέχρι το πρώτο τάιμ άουτ στο 4.25.Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο παρκέ πιο συγκεντρωμένοι και μέχρι να φύγει το πρώτο δεκάλεπτο είχαν καταφέρει να μειώσουν στο καλάθι για το 20-18.

  Στη δεύτερη περίοδο, το σκληρό αμυντικό πρόσωπο που επέδειξαν οι γηπεδούχοι χάλασε το μυαλό των αντιπάλων τους, αφού βρέθηκαν να προηγούνται 31-24 ύστερα από καλάθι- φάουλ του εξαιρετικού Γεωργούλη στα μέσα του δεκαλέπτου. Τα εύκολα καλάθια που βρήκε στο ανοιχτό γήπεδο σε συνδυασμό με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ οδήγησε τον Πορφύρα στο +15 1.28 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Απέναντι του βρήκε μόνο το Μπελίτση ο οποίος, μαζί με το buzzer beater, του Ανδρακάκου μείωσε στους 10 για το 46-36.

Σκορ Ημιχρόνου Πορφύρας-Κορωπί

Κρίθηκε στην επανάληψη…

  Οι Κορωπιώτες είχαν σφυγμό και παρά τα 4 φάουλ που συμπλήρωσε ο –μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωταγωνιστής τους- Γιώργος Μπελίτσης πέρασαν στην αντεπίθεση με πιο ψύχραιμη ανάπτυξη και σοφότερες επιλογές. Το -10 συρρικνώθηκε σε -7 με ατομικές ενέργειες του Μαρκομιχάλη οι οποίες βρήκαν απάντηση με το 4ποντο του Ταγάρη και την διαφορά να παίρνει διψήφια μορφή εκ νέου.

Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε… πληρωμένη αφού έτρεξαν ένα σερί 7-0 το οποίο διαμόρφωσε ο Ανδρακάκος ύστερα από δικό κλέψιμο και λέι-απ. Ο Πορφύρας όμως είχε… Γεωργούλη και με ένα έμμεσο τρίποντο ξεκόλλησε την ομάδα του με το ταμπλό να γράφει 64-55 στο τέλος της 3 ης περιόδου.

  Η συνέχεια του ματς ήταν αποκαρδιωτική για τους φιλοξενούμενους ενώ είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Το ασφυκτικό πρέσινγκ στην άμυνα και οι τάχιστες επιθέσεις στις οποίες επιδόθηκαν οι Πειραιώτες αποδιοργάνωσαν το μυαλό των αντιπάλων τους τρέχοντας σερί 14-0 μέχρι το 4 ο λεπτό της περιόδου (78-55) . Από κει κ έπειτα η διαφορά έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη μέχρι και τους 34 πόντους ενώ μοναδικό δυσάρεστο για τον Πορφύρα αποτέλεσε ο τραυματισμός του Πηλιούνη όταν στραβοπάτησε στην προσγείωση ενός λέι-απ και έγινε αλλαγή.

Τελικό Σκορ Πορφύρας-Κορωπί

Τα δεκάλεπτα: 20-18,46-36,64-55,98-67

ΑΟΦ Πορφύρας (Λειβάδης Γιώργος) : Μπελίτσης, Μαρκομιχάλης, Παπαϊωάννου, Αγγελίδης, Τσολάκης, Ανδρακάκος, Μαντζούκας, Γκίκας, Τίλη, Μιχάλης, Μουζουράκης, Σακελλαρόπουλος

Γ.Σ Κορωπί (Δρακόπουλος Ανδρέας) : Γεωργούλης, Πηλιούνης, Συμεωνίδης, Τσούτσος, Ταγάρης, Κυριακόπουλος, Γκαϊτάσοφ, Σιδέρης, Παπαδόπουλος, Γουρδομιχάλης, Μαυρομιχάλης

επιμέλεια: Σαράφογλου Μαρία

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *