Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη τετράδας για το Φάληρο

Share

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Β εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, για τον δεύτερο όμιλο, το Παλαιό Φάληρο υποδέχθηκε την ΑΕΝ Κηφισιάς, επικρατώντας με 80-72.

Πολλές εναλλαγές σκορ στο ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο τον πλουραλισμό στην επίθεση, προηγήθηκαν 16-9 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε εκείνο το διάστημα σκόραραν όλα τα μέλη της πεντάδας τους. Η Κηφισιά αντέδρασε άμεσα, και μετά το τάιμ άουτ του κ. Λαδίκου, έτρεξε ένα σερί 9-2 και ισορρόπησε την κατάσταση. Με τον Μανούσο να είναι ασταμάτητος, κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 22-26.

Κανονιές και ανατροπή σκηνικού για το Φάληρο

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έχοντας το μομέντουμ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Η second unit τους, με μπροστάρη τον Μοσχοβίτη κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στους 8 πόντους. Εκεί έκανε την εμφάνιση του ο Κανονίδης ο οποίος πήρε από το χέρι την ομάδα του και με 10 πόντους σε αυτό το διάστημα άλλαξε ολοκληρωτικά το παιχνίδι και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Καλιανιώτη και με την άμυνα της ομάδας να βελτιώνεται αισθητά σε σχέση με το ξεκίνημα του αγώνα, το Παλαιό Φάληρο έχτισε μια διαφορά έξι πόντων και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 47-41.

 

Χέρι-χέρι στο τρίτο δεκάλεπτο

Η τρίτη περίοδος ήταν συναρπαστική, με τους δύο μονομάχους να παίζουν όμορφο μπάσκετ. Η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε αρκετές φορές σε απόσταση βολής με τον Ιωάννου να ξεχωρίζει επιθετικά. Ωστόσο οι παίκτες του κ. Μάνου με ηγέτες τους Καλιανιώτη και Κανονίδη, οι οποίοι πέτυχαν 25 και 18 πόντους αντίστοιχα, έβρισκαν συνεχώς τις λύσεις για να διατηρούνται σε απόσταση δύο κατοχών. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 18-18, και όλα έδειχναν ότι οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο.

Έριξε το τέμπο, κέρδισε το παιχνίδι

Στην τέταρτη περίοδο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, κυρίως με πρωτοβουλία των γηπεδούχων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το «24ρι», και «έσφιξαν» αρκετά την άμυνα τους. Παρά ταύτα, η αστοχία τους επιθετικά κράτησε την Κηφισιά στο παιχνίδι με τη διαφορά να κυμαίνεται συνεχώς μεταξύ έξι και οκτώ πόντων, όμως και οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους έχασαν αρκετά ελεύθερα σουτ και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη. Η χαριστική βολή, ήρθε 1:30 πριν τη λήξη όταν η συνεργασία των Σκόρδου και Κανονίδη έκανε το 80-72, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Με αυτή τη νίκη το Φάληρο εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα με ρεκόρ 10-4, ενώ η Κηφισιά έπεσε στο 7-8 και παρέμεινε στην έκτη θέση.

Παλαιό Φάληρο (Μάνος, Καμαριώτης): Σκόρδος 6 (1), Δρίτσας 5 (1), Μαχαίρας 2, Μπολάτογλου 10 (2), Καλιανιώτης 25, Κανονίδης 18 (1), Οικονομόπουλος 7 (2), Μαγιντόμπε 7

ΑΕΝ Κηφισιάς (Λαδικός, Λαγοπόδης, Κοκκινίδης): Ιωάννου 19 (1), Μοσχοβίτης 15, Στεργίου 3 (1), Πετροδημόπουλος 6 (1), Μανούσος 21, Χατζηνικόλας 6, Κασιούμης 2, Μοίρας, Καρακώστας

Δεκάλεπτα: 22-26, 47-41, 65-59, 80-72

Διαιτητές: Αποστολίδης, Αργυρούδης, Σιδέρης

 

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *