Type to search

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πορφύρας- Άμιλλα: Μία παθιασμένη παρά(σ)ταση

Share

Θέαμα και πάθος στον αγώνα Πορφύρας- Άμιλλα, ο οποίος κρίθηκε στην παράταση με το 57-58 υπέρ των Περιστεριωτών 

Με τα άσπρα ο Πορφύρας, με τα κόκκινα η Άμιλλα.

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες της φετινής Α2 γυναικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (4/12) ανάμεσα στον οικοδεσπότη Πορφύρα και την Άμιλλα Περιστερίου. Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες αναμετρήθηκαν στα πλαίσια της όγδοης αγωνιστικής στο κλειστό του Πειραιά “Παναγιώτης Σαλπέας” με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν 57-58 αντί των γηπεδούχων. 

Στιγμιότυπο από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Με όρεξη η Άμιλλα, “μουδιασμένο” ξεκίνημα ο Πορφύρας

Από νωρίς η Άμιλλα έδειξε τις διαθέσεις της, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, οθώντας συχνά την αντίπαλη ομάδα σε λάθη, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μία διαφορά έξι πόντων την οποία κράτησε και διεύρυνε, ακόμα και όταν οι παίκτριες του Πορφύρα άρχισαν να πιέζουν σε όλο το μήκος του γηπέδου. Σχεδόν σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο οι πόντοι των γηπεδούχων ήρθαν από την Κοντραφούρη η οποία είχε συνολικά τους έξι από τους οκτώ της ομάδας της. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 8-17 υπέρ των φιλοξενούμενων. Η αρχή της δεύτερης περιόδου ήταν παρόμοια με αυτή της πρώτης αλλά η συνεχής πίεση από πλευράς Πορφύρα απέδωσε “καρπούς”. Η Πειραιώτικη ομάδα κατάφερε να μειώσει την διαφορά ξανά στους έξι πόντους. Έπειτα από τάιμ άουτ της προπονήτριας Γουναρά, η Άμιλλα κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 20-28.

Σκορ στο ημίχρονο

Συνέχεια στην “μάχη” εντός παρκέ με πολύ πάθος.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου καταγράφηκε η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, όταν η Άμιλλα προηγήθηκε 35-23 (12 πόντους) ενώ έμεινε σταθερά μπροστά με 11 μέχρι και το τέλος της περιόδου όπου το επιμέρους σκορ ήταν 29-40. Στην τελευταία περίοδο της κανονικής διάρκειας οι παίκτριες της γηπεδούχου ομάδας ήταν αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για την νίκη. Με ένα σερί πόντων της Κοντραφούρη, ο Πορφύρας έφτασε σε απόσταση τριών πόντων. Μπορεί η αποβολή της Μπαλαμπάνη με πέντε προσωπικά φάουλ να φάνηκε ότι θα στοιχίσει για τον Πορφύρα καθώς η ίδια είχε σκοράρει επτά πόντους, ωστόσο η ομάδα του προπονητή Οικονομόπουλο παρέμεινε προσηλωμένη στον στόχο της και έφτασε με περιπετειώδη τρόπο στην ισοφάριση δύο δεύτερα πριν το τέλος, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 51-51. 

Το επιπλέον πεντάλεπτο ήταν γεμάτο από ένταση και πάθος καθώς οι παίκτριες των δύο ομάδων “κυνηγούσαν” την νίκη. 15 δεύτερα πριν το τέλος η Μεγαλούδη κατάφερε να “εκμαιεύση” το φάουλ και το δικαίωμα να εκτελέσει βολές από την γραμμή της φιλανθρωπίας. (σκορ: 56-55) Μόλις η πρώτη βολή ήταν εύστοχη με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια της Λυκούδη  η οποία πέτυχε το πιο καθοριστικό καλάθι του αγώνα καθώς με το τρίποντό της, η Άμιλλα Περιστερίου κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης σε ένα πολύ ωραίο και συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο πίνακας του σκορ στην λήξη του αγώνα έγραφε 57-58 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Σκορ στο τέλος του αγώνα, μτά και την παράταση

Η συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Αυτή η νίκη, στέλνει την Άμιλλα στους 12 πόντους και την τρίτη θέση, πίσω από τον Αμύντα. Ο Πορφύρας παρέμεινε έκτος με εννέα βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο Πειραιά. Το ερχόμενο Σάββατο (10/12), οι Πειραιώτες φιλοξενούνται στην Καλαμάτα από τον τελευταίο Άρις στις 15:00. Μία ημέρα αργότερα, η Άμιλλα υποδέχεται τον αμύντα στις 17:00.

Ο προπονητής των γηπεδούχων δήλωσε για τον αγώνα “ήταν ένα παιχνίδι που είμασταν συνέχεια πίσω, περάσαμε μπροστά, το παλέψαμε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιχτριών μου γιατί ήταν όντως ένα δύσκολο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα. Το τέλος κρίνεται στις λεπτομέρειες, ένα σουτ, μία βολή που χάσαμε. Πιστεύω ότι δεν είχαμε την τύχη λίγο στο τέλος μαζί μας και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι” ενώ για την συνέχεια του πρωταθλήματος ανέφερε “Εμείς συνεχίζουμε κανονικά, στόχος μας είναι να σωθεί η ομάδα. Αυτό έχουμε εξαρχής σαν στόχο και ακόμα έχει πάρα πολλά παιχνίδια. Όπως εδώ παραλίγο να πάρουμε το παιχνίδι, μπορούμε να πάρουμε και παιχνίδια άλλα, με ομάδες που μπορεί να φαίνεται ότι είναι καλύτερες από εμάς  τώρα στην βαθμολογία, αλλά έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο. Συνεχίζουμε, αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθούσε πάρα πολύ ψυχολογικά αν το παίρναμε αλλά δεν αλλάζει κάτι στον στόχο που έχουμε” 

Τα δεκάλεπτα: (9-17), (20-28), (29-40), (51-51), (57-58).

Δωδεκάδες: 

Πορφύρας: Μπαλαμπάνη (8), Κοκκίνη (3), Μεγαλούδη (3), Μπουκουβάλα, Ρουμπελάκη (5), Μπάτσκα (9), Παρθένη (10), μαργαρίτη (2), Κοντραφούρη (13), Αρχαγγελίδη, τσιλιμπάρη (4). (Προπονητής: Οικονομόπουλος)

Άμιλλα: Τζουγκράκη (13), θεοδώρου (13), Καραχάλιου (10), Νίξινα (15), Λυκούδη (6), Παπακώστα, Μόκκα (1), Παππά. (Προπονητής: Γουναρά)

Διαιτητές: Σίμα- Αλεξόπουλος

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *