Type to search

Α2 Γυναικών ΕΟΚ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

Share

Νίκη ψυχολογίας με σπουδαία βαθμολογική αξία πανηγύρισαν οι αθλήτριες των Δαναών Άργους στο Κλειστό «Α. Βαρίκας», καθώς επιβλήθηκαν επί του Πανιωνίου με σκορ 58 – 64. Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες. Πάλεψε σαν «πάνθηρας» ο Πανιώνιος, δίχως όμως να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Το «τούρμπο» ξεκίνημα των Δαναών.

Αν και κατήλθαν με… «11άδα» λόγω προβλημάτων, οι αθλήτριες της φιλοξενούμενης ομάδας έκαναν εξαιρετική εκκίνηση στο παιχνίδι. Με γρήγορα καλάθια προηγήθηκαν με σκορ 4 – 15 «χτίζοντας» από πολύ νωρίς μια διαφορά ασφαλείας για την ομάδα τους. Την ίδια στιγμή, οι «κυανέρυθρες» επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ νευρικότητας, αστοχίας και βεβιασμένων κινήσεων με αποτέλεσμα ο κόουτς των γηπεδούχων κ. Κωνσταντώνης να δοκιμάσει νέα πρόσωπα στην πεντάδα. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ να βρίσκεται στο 7 – 22 υπέρ της αργίτικης ομάδας με τις Ξένια Χελιώτη και Τόνια Δανούση να καθοδηγούν με μαεστρία την ομάδα τους σε επίθεση αλλά και άμυνα.

Η ομάδα των Δαναών συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το «πόδι πατημένο στο γκάζι» με τις Χελιώτη, Μπάλλα, Δανούση και Χρυσοστομίδου να προσφέρουν επιθετικές λύσεις αλλά και βοήθειες στις άμυνες και να διαχειρίζονται με σχετική άνεση το προβάδισμα της ομάδας τους. Η ομάδα του Πανιωνίου, εξακολουθούσε να αναζητά τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, προβαίνοντας ωστόσο σε επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση και πολλά λάθη στις επαφές της με την μπάλα. Στο μεταξύ, η προπονήτρια των Δαναών είχε περάσει στο παρκέ τις δύο ψηλές της ομάδας, τις Μπάλλα και Στρατή σε μία έμπνευση που βοήθησε την ομάδα της να εξασφαλίσει υπεροχή στην αεροπορία και να ελέγξει σχεδόν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 23 – 36 και τις φιλοξενούμενες να είναι μπροστά με +13.

Σημάδια ζωής στον «κυανέρυθρο» πλανήτη.

Όπως απεδείχθη, η ανάπαυλα αφύπνισε τον «Ιστορικό» ο οποίος ακούμπησε την μπάλα περισσότερο στο «ζωγραφιστό» επιχειρώντας να αξιοποιήσει την παρουσία της Ελευθερίας Μαγγίνα, η οποία με αλλεπάλληλα καλάθια και εύστοχες βολές σημείωσε έξι μαζεμένους πόντους. Σταδιακά, η  άμυνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε και με βασική πρωταγωνίστρια την Ιουλία Στεφανίδου, η οποία  λίγο από πριν εκπνοή της περιόδου σημείωσε «τετράποντο» (με εύστοχο τρίποντο και κερδισμένη εύστοχη βολή), η διαφορά «ροκανίστηκε» και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου έκλεισε στο 38 – 46 υπέρ των Δαναών. «Μελανό σημείο», η αποχώρηση της Γιαννακούλια του Πανιωνίου στο 24’ η οποία σε διεκδίκηση αμυντικού ριμπάουντ, προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ και αποχώρησε υποβασταζόμενη, μέσα σε χειροκροτήματα.  Ενδεικτικό γεγονός αποτελεί πως στο διάστημα αυτό, η ομάδα των Δαναών κατέγραψε πενιχρή συγκομιδή μόλις δέκα πόντων στην επίθεση, κυρίως ως αποτέλεσμα συνεργασιών μεταξύ των Χελιώτη και Μπάλλα.

Το ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου συνοδεύτηκε από νέο εύστοχο τρίποντο της κορυφαίας παίκτριας του Πανιωνίου, Ιουλίας Στεφανίδου, η οποία έριξε τη διαφορά στους πέντε πόντους, βάζοντας στην εξίσωση και την εξέδρα του «Ιστορικού». Τα τελευταία λεπτά χαρακτηρίστηκαν από υψηλή ένταση και αποφασιστικότητα. Οι μεν αθλήτριες της γηπεδούχου ομάδας, αποφασισμένες να παλέψουν μέχρι τέλους ώστε να ολοκληρώσουν μία μεγάλη ανατροπή. Οι δε φιλοξενούμενες, με πείσμα ώστε να επανέλθουν στις νίκες και να διατηρηθούν σε «τροχιά ανόδου», έπειτα από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν, ο Πανιώνιος όχι μόνο έριξε τη διαφορά, αλλά σε αρκετά σημεία έδειξε ικανός ακόμη και να «κλέψει» το παιχνίδι πλησιάζοντας δις σε απόσταση βολής 56 – 58 στο 36’ και 58 – 61 στο 38’. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, η ομάδα των Δαναών είχε απαντήσεις, με πρωταγωνίστρια την Χρυσοστομίδου, η οποία στην πρώτη περίπτωση με «τρίποντο – μαχαιριά» (56 – 61) και στη συνέχεια με «κρύο αίμα» στις βολές (58 – 63) διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας της στους πέντε πόντους παρέχοντας «μαξιλαράκι ασφαλείας». Μοιραία για τους «πάνθηρες» η νεαρή φόργουορντ Γραμματικού, η οποία προσέφερε αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα, αλλά αστόχησε σε αιφνιδιασμό 60’’ πριν το τέλος, όταν το σκορ ήταν στο 58 – 61 υπέρ των Δαναών.

Οι πρωταγωνίστριες της αναμέτρησης.

Για τον Πανιώνιο, η Ιουλία Στεφανίδου τα «έκανε όλα», ανέλαβε το βάρος των κρίσιμων αποφάσεων, σημειώνοντας συνολικά 19 πόντους, ούσα και πρώτη σκόρερ του παιχνιδιού. Άξια συμπαραστάτρια της προσπάθειάς της, η Ελευθερία Μαγγίνα (16π.) η οποία έδωσε «ομηρικές μάχες» στο «ζωγραφιστό». Στον αντίποδα, ψυχή και ποιότητα κατέθεσαν οι έμπειρες αθλήτριες της ομάδας Ξένια Χελιώτη (22π.) και Τόνια Δανούση (14π.), ενώ πολύτιμες βοήθειες προσέφεραν και οι Μπάλλα (9π.), κάτω από τα καλάθια αλλά και οι Χρυσοστομιδου (9π.) Ζαροκώστα (8π.) στην περιφέρεια.

Με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 58 – 64, ο «Ιστορικός» μετά την ολοκλήρωση δεκατεσσάρων στροφών υποχώρησε στο 5 – 7, ενώ η ομάδα των Δαναών αναρριχήθηκε στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας με επίδοση 9 – 3 πλησιάζοντας, σε «απόσταση βολής» τους πρωτοπόρους Αθηναϊκό και Αμύντα.

Με το σφύριγμα της λήξης, η Ελευθερία Μαγγίνα, αθλήτρια της ομάδας του Πανιωνίου αναφερόμενη στην ιστορία του αγώνα δήλωσε: «Σίγουρα έγινε μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα παρά το γεγονός πως είχαμε και την απώλεια της συμπαίκτριάς μας η οποία χτύπησε το πόδι της. Από τη πλευρά μας, έπρεπε να παίξουμε λίγο πιο έξυπνα σε ότι αφορά και τα φάουλ που είχαμε να δώσουμε για να πάρουμε το παιχνίδι. Πήγαμε αρκετά καλά, το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες παρά το γεγονός πως στην αρχή οι αντίπαλοί μας είχαν ξεφύγει μέχρι και με 15 πόντους. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε και κοιτάζουμε τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία». Η ίδια στη συνέχεια, έδωσε και μία γεύση για τους στόχους της ομάδας την εφετινή χρονιά, υποστηρίζοντας: «Ο στόχος είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αν τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τις δυνατότητες να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Από τη πλευρά μου επιθυμώ παιχνίδι με παιχνίδι να γίνομαι καλύτερη και να είμαι χρήσιμη για την ομάδα μου. Ελπίζω να τα καταφέρω» κατέληξε η νεαρή αθλήτρια του «Ιστορικού».

Ελευθερία Μαγγίνα: «Από τη πλευρά μου επιθυμώ παιχνίδι με παιχνίδι να γίνομαι καλύτερη και να είμαι χρήσιμη για την ομάδα μου».

Από την πλευρά των νικητριών, δηλώσεις έκανε μία παλαιά γνώριμη της ομάδας της Νέας Σμύρνης, νυν αθλήτρια των Δαναών Άργους, Τόνια Δανούση η οποία έσπευσε αρχικά να συγχαρεί την προσπάθεια των γηπεδούχων: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανιωνίου, καθώς ήταν πραγματικά μαχητική και με την έναρξη του Β’ γύρου έχει να επιδείξει αισθητή αγωνιστική βελτίωση, πράγμα που φάνηκε και σήμερα». Σε ότι αφορά τη νίκη της ομάδας της πρόσθεσε: «Μετά από κάθε παιχνίδι έχουμε να συζητήσουμε πράγματα που δεν κάναμε σωστά. Σήμερα για παράδειγμα απωλέσαμε μία μεγάλη διαφορά. Προφανώς δεν παίζουμε μόνες μας, αγωνίζεται και ο αντίπαλος και όπως είδαμε σήμερα, τα κορίτσια του Πανιωνίου μπήκαν με διαφορετική ενέργεια και διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και οι βαθμοί και είμαστε υποχρεωμένες να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Τόνια Δανούση: «Οι ομάδες της περιφέρειας εισέρχονται στον ανταγωνισμό με χειρότερους όρους σε σύγκριση με τις ομάδες του κέντρου. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό για να εξελιχθεί το άθλημα και ο αθλητισμός».

Τέλος, η Τόνια Δανούση μίλησε και για τις αγωνιστικές συνθήκες στις ομάδες της περιφέρειας: «Είμαστε μία ομάδα από την επαρχία, η οποία προσπαθεί να καταφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Δεν θα έλεγα πως είμαστε μια ομάδα που πηγαίνει για το πρωτάθλημα, αλλά μας ενδιαφέρει να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Οι ομάδες που προέρχονται από την επαρχία εισέρχονται στον ανταγωνισμό με πολύ χειρότερους όρους σε σύγκριση με τις ομάδες του κέντρου. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να οργανώσουν φιλικά παιχνίδια και να προετοιμαστούν όπως πρέπει. Επίσης δεν έχουν τις υποδομές που απολαμβάνουν οι άλλες ομάδες. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό για να εξελιχθεί το άθλημα και ο αθλητισμός» ήταν το μήνυμα της έμπειρης παίκτριας.

Πανιώνιος ΓΣΣ – ΑΟ Άργους Δαναοί, σκορ περιόδων: Α’ (7 – 22), B’ (23 – 36), Γ’ (38 – 46), Δ’ (58 – 64)

Πανιώνιος ΓΣΣ (Κωνσταντώνης Α.): Κριτσιδήμα 8 (2), Πλώτα 3, Στεφανίδου 19 (3), Καμπισιούλη, Μπιλλή, Μαγγίνα 16, Γιαννακούλια, Ανδρονικίδου 2, Χατζηνικολή 8 (1), Γερακάρη, Γραμματικού 2, Ηλιοπούλου

ΑΟ Άργους Δαναοί (Μπάλλα Νικ.): Μπενέκη 2, Δανούση 14, Μπάλλα 9, Ζαροκώστα 8 Στρατή, Μάγκλαρη Ι, Χρυσοστομίδου 9 (1), Νάκο, Στογιάνοβιτς, Χελιώτη 22, Μάγκλαρη Α.

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *