Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παράσταση για ένα ρόλο στο “Σοφία Μπεφόν”

Share

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β Εθνικής κατηγορίας Μπάσκετ, το Παλαιό Φάληρο επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 87-68 επί του Δούκα.

Ντέρμπι στο ξεκίνημα

Η τοπική ομάδα ξεκίνησε πιο δυνατά και κατάφερε με κάποια μικρά επιμέρους σερί να αποκτήσει προβάδισμα 7 πόντων περίπου στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Δούκας στα τελευταία λεπτά αφυπνίστηκε και εν τέλει έφτασε σε απόσταση βολής όπως δείχνει άλλωστε και το 23-21 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το Φάληρο πάτησε γκάζι και ξέφυγε

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι συνήλθαν από το κακό τους διάστημα του τελευταίου τριλέπτου και σιγά-σιγά έχτισαν διψήφια διαφορά. Θωράκισαν τη ρακέτα παίζοντας εξαιρετική άμυνα, ενώ παράλληλα βρήκαν λύσεις επιθετικά με μπροστάρη τον Καλλιανιώτη, ο οποίος ήταν καταιγιστικός. Ερχόμενος από τον πάγκο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 22 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κυρίως από τους Κοψιά και Τσιτσιγιάννη, οι παίκτες του Σορώτου δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-38.

Διατήρηση της διαφοράς στο ρελαντί

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και οι παίκτες του Μάνου έμειναν πιστοί στο πλάνου του. Την ίδια στιγμή οι Σκόρδος και Κανονίδης μπήκαν στην εξίσωση παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Καλλιανιώτη και συνεργάστηκαν άψογα στο πικ εντ ρολ σε αλλεπάλληλες φάσεις. Η απόσταση των ομάδων στον πίνακα του σκορ κυμαινόταν συνεχώς μεταξύ 12 και 18 πόντων. Ο  Σορώτος προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα δοκιμάζοντας διαφορετικά σχήματα, όμως η αστοχία των παικτών του σε συνδυασμό με το αμυντικό λοκντάουν του Παλαιού Φαλήρου δεν επέτρεψε στην ομάδα του να γίνει ανταγωνιστική και αναπόφευκτα οδηγήθηκε στην ήττα με 87-68. Οι γηπεδούχοι με αυτή τη νίκη ανέβηκαν στην τρίτη θέση με ρεκόρ 6-3, ενώ οι αντίπαλοι τους “βυθίστηκαν” στο 3-6 και την όγδοοη θέση.

Παλαιό Φάληρο ( Μάνος, Καμαριώτης): Σκόρδος 10(2), Δρίτσας 7, Κομποδιέτας 10, Δημητρακόπουλος, Καλαβριάς, Πατσατζόπουλος 2, Μαχαίρας 8, Μπολάτογλου 12(2), Καλλιανιώτης 22, Δούλης, Κανονίδης 14(2), Μαγιτόμπε 2

Δούκας (Σορώτος): Μουάτσος, Μαραγκόπουλος 2, Στεργίου 11,Κοψιάς 13, Γεωργιάδης 9(1), Μιχαήλ 7, Ομάρ Μουμπάρακ, Λίβανος 6, Χατζής, Λάκκας 9(1), Τσιτσιγιάννης 11(1)

Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Βελέντζας, Χριστοδουλάκης

 

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *