Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεχίζει την… ξέφρενη πορεία του ο Ίκαρος Καλλιθέας

Share

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Ίκαρος Καλλιθέας. Μετά και το ξαφνικό διαζύγιο με τον Γιάννη Παύλο και την αντικατάσταση του από τον Κ.Χαριτάτο η ομάδα μπήκε με το δεξί στην νέα εποχή κερδίζοντας ευκολά τον Φοίνικα Πειραιά με 87-69.

Εύκολο έμελλε να ήταν το απόγευμα για την ομάδα των Νοτίων Προαστίων. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έκαμψε την αντίσταση του Φοίνικα Πειραιά με σκορ 87-69. Από νωρίς το συγκρότημα του νέου προπονητή κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του κόντρα στην αρκετά νεανική ομάδα των νεοφώτιστων.

Χτίζοντας ένα προβάδισμα από το πρώτο ήδη 20λεπτο (46-34 στο 20΄) και ξεπερνώντας ένα μουδιασμένο ξεκίνημα ο Ίκαρος έφτασε στην νίκη που τον διατηρεί στα υψηλά στρωματά της βαθμολογίας και φυσικά στην θέσεις τον πλει-οφς ανόδου για την Β΄ Εθνική.

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον πρώτο μέρος με γρήγορο ρυθμό και αρκετά τριποντά από τις δυο ομάδες το σύνολο της Καλλιθέας έχτισε ένα ελαφρύ προβάδισμα και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω. Με όπλο την καλή του άμυνα οδήγησε τους γηπεδούχους σε αρκετά λάθη, τα οποία μετουσίωσαν σε πόντους οι παίχτες του Κ.Χαριτάτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ίκαρος ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι (69-52 στο 30΄) γεγονός το οποίο ευνόησε τον προπονητή στο να χρησιμοποιήσει όλους τους παίχτες που είχε στην διάθεση του.

Για τους γηπεδούχους που την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούνται από την Δάφνη για το ντέρμπι κορυφής, ξεχώρισε ο Τσιμπιράκης με 17 πόντους, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Λάμπρου με 15. Στην αντίπερα όχθη  για την ομάδα του Πειραιά, που την επόμενη αγωνιστική επιστέφει στην έδρα για τον παιχνίδι κόντρα στην Νίκη Αμαρουσίου ξεχώρισε ο ταλαντούχος γκαρντ Γαβρίλης με 21 πόντους.

ΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας-ΑΦΜΣ Φοίνιξ Πειραιά 87-69

Δεκάλεπτα: 23-22, 46-34, 69-52, 87-69
Διαιτητές: Τούσης, Σπυριδάκης

Ίκαρος (Χαριτάτος Κ.): Κοστάβα 2, Θωμάς 6, Μουστάκας 9(3), Λάμπρου 15(1), Βαϊδάκης 3, Βλασσόπουλος 5, Τσιμπιράκης 17(3), Μαυροειδής 8(2), Εξηνταβελώνης 12, Καλαμπόγιας 3(1), Βασιλακάκης 7(1).
Φοίνικας (Ζερβουλάκος, Αντύπας): Βλάμης 2, Γαβρίλης 21, Σταμίρης 13, Αδράμης 7(2), Παπαδάκης 11(3), Παπαχρήστος 4, Γλυκόπουλος 2, Σίνης 5(1), Αναστασόπουλος 4.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ρουμελιώτης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *