Type to search

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Κεντρική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρόδος

Με buzzer beater στο 94 πήρε το «εξάποντο» ο Πανιώνιος

Share

Με «χρυσό» σκόρερ τον Τσιμπόκα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πανιώνιος πήρε υπερπολύτιμη νίκη επί της Ρόδου στη Νέα Σμύρνη και πλέον ισοβαθμεί μαζί της (αλλά και με τον Αιολικό) στη βαθμολογία του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ενώ πλησίασε στον ένα πόντο την πρωτοπόρο Μύκονο. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προσπαθώντας δημιουργήσουν κυρίως από τα άκρα τους, με τον Μανουσάκη να μοιάζει ανίκητος μέχρι το 94. Από την άλλη, οι Ροδίτες έμειναν από δυνάμεις προς το τέλος της αναμέτρησης, αγωνιζόμενοι και με παίχτη λιγότερο από το 78ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Σουλάι. Ένταση μετά το τέλος του αγώνα, μεταξύ των φιλάθλων του Πανιωνίου και του προέδρου των φιλοξενούμενων, Τόνι Μαρτίνη.

Το ματς

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστό πρέσινγκ για την ανάκτησή της, δείχνοντας πάθος σε κάθε διεκδίκηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της Ρόδου σε παθητικό ρόλο για σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Βέβαια, οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων συνήθως χαλούσαν τις ενέργειές τους στην τελική προσπάθεια, αφού τους έλειπε το καθαρό μυαλό στο επιθετικό τρίτο. Οι δύο μπακ-χαφ του «Ιστορικού» (Διονέλλης-Καρδάμης) είχαν αρκετά ενεργό ρόλο στη δημιουργία και ένα κλέψιμο του Διονέλλη έδωσε τις προϋποθέσεις στον Μπρέγκου να σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής, τεστάροντας για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του Μανουσάκη, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ (11′). Δέκα λεπτά αργότερα, ο Καρδάμης σέντραρε από δεξιά, με την κεφαλιά του Τσίπρα από καλό σημείο να περνάει άουτ. Τα «Ελάφια» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα στο 32ο λεπτό, αλλά λίγο έλειψε να παγώσουν τη Νέα Σμύρνη! Ο Μπαρμπαρούσης έκλεψε τη μπάλα από τους αμυντικούς του Πανιωνίου και πάσαρε στον αμαρκάριστο Καμπά, το σουτ του οποίου κόντραρε στη (σωτήρια) προβολή του Γκότοβου και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Μια στημένη φάση στο 36′ επέφερε την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, με τον Μανουσάκη να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση σε μία ακόμη κεφαλιά του Τσίπρα. Στο τέλος του ημιχρόνου η προσπάθεια του Μπαρμπαρούση από καλό σημείο κόντραρε στους αμυντικούς, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους η Ρόδος θέλησε να αιφνιδιάσει τους «κυανέρυθρους», απειλώντας πρώτα με σουτ του Βογιατζή που πέρασε λίγο έξω. Στην εκτέλεση του άουτ, ο Μπαρμπαρούσης έκλεψε τη μπάλα από τον Μίχο, με τον Γκότοβο να κάνει ξανά καθοριστική επέμβαση, με εξαιρετική προβολή στο τετ α τετ. Σταδιακά, ο Πανιώνιος ανέκτησε ξανά την κατοχή και έκλεισε τους νησιώτες στο μισό τους γήπεδο, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνά τους. Δύο σουτ των Τσίπρα και Καρδάμη κατέληξαν ψηλά, ενώ τα «Ελάφια» ξεκίνησαν σιγά σιγά να παίζουν και με το χρονόμετρο. Από το 70ο λεπτό και έπειτα, η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε, και η δύσκολη απόκρουση του Μανουσάκη στο έξυπνο συρτό φάουλ του Μπρέγκου (73′), αλλά και στην κεφαλιά του Σέχου στο επόμενο λεπτό, ήταν η αρχή του επιθετικού κρεσέντο του Πανιωνίου. Στο 78ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Ρόδο, όταν ο Σουλάι σταμάτησε με το χέρι το σουτ του Πίσπα και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη από τον Μόσχου. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στην περιοχή των δωδεκανήσιων, με τον Παπαπαναγή να περνάει στον αγώνα και τον Γροντή στο 83′, θέλοντας να κάνει την ομάδα του ακόμη πιο δημιουργική. Πράγματι, ο Έλληνας χαφ έφτιαξε τις συνθήκες για την ομάδα του με ωραία ενέργεια και γύρισμα, αλλά ο Τσιμπόκας σπατάλησε την ευκαιρία στο 87′, σουτάροντας πάνω στον Μανουσάκη, ολομόναχος από το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, η φάση του 94′ δεν είχε ίδια κατάληξη. Σε πολιορκία του Πανιωνίου στην αντίπαλη περιοχή, ο Γροντής κατάφερε να περάσει ξανά τη μπάλα στον Τσιμπόκα, ο οποίος με έναν κεραυνό (και τη βοήθεια του δοκαριού) «γκρέμισε» την εστία του Μανουσάκη, προκαλώντας πανδαιμόνιο στο γήπεδο! Όλος ο πάγκος των γηπεδούχων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ της λύτρωσης, ενώ πανικός επικράτησε και στην κερκίδα. Τα συναισθήματα ήταν τόσο έντονα που ένας φίλος του Πανιωνίου λιποθύμησε στην εξέδρα των επισήμων, και μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου λίγα λεπτά αργότερα, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του. Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί, αλλά ο διαιτητής Μόσχου διέκοψε τον αγώνα στο 96′ για αδιευκρίνιστο λόγο, κάνοντας συστάσεις στον πάγκο του Πανιωνίου. Η μπάλα κύλησε ξανά μετά από περίπου 8 λεπτά, με τους Ροδίτες να μη μπορούν να βγάλουν αντίδραση στον εναπομείναντα χρόνο και τον Πανιώνιο να παίρνει μια σπουδαία νίκη.

Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Τσιμπόκα

Μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε κινητικότητα στην εξέδρα των επισήμων, όταν μερίδα φιλάθλων του Πανιωνίου κατευθύνθηκε προς τη σουίτα που παρακολουθούσε τον αγώνα ο πρόεδρος της φιλοξενούμενης ομάδας. Με έγκαιρη παρέμβαση των ανθρώπων των γηπεδούχων, αλλά και της αστυνομίας, η κατάσταση δεν ξέφυγε, πέραν από κάποια μπουκάλια που εκτοξεύθηκαν προς το μέρος του Τόνι Μαρτίνη.

Συνθέσεις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Περικλής Παπαπαναγής): Αντωνόπουλος, Καρδάμης (83′ Γροντής), Διονέλλης (83′ Λίμα), Καλύβας, Μίχος, Μπρέγκου, Τσίπρας (62′ Τσιμπόκας), Μούντριχας (76′ Πίσπας), Σέχου, Γκότοβος (62′ Πριόνας), Γκίνο

ΡΟΔΟΣ (Μανώλης Σκύβαλος): Μανουσάκης, Τρόκα, Νικολόπουλος, Μάγκας, Σουλάι, Βογιατζής, Γκουέδες (63′ Στεργίου), Τσούτσης (80′ Κανταρτζής), Δούμτσης (76′ Μουζακίτης), Κάμπα (76′ Τζουανάκης), Μπαρμπαρούσης.

Διαιτητής: Μόσχου Δημήτριος (Λασιθίου)

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Θωμόπουλος Βασίλειος (Δυτ. Αττικής)

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Τσαγανού Δήμητρα (Δυτ. Αττικής)

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκίνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *