Type to search

5ος ΟΜΙΛΟΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φωστήρας

Φωστήρας – Θύελλα Ραφήνας 1-0: Στο – 4 από την κορυφή ο Φωστήρας και χαμός στον 5ο όμιλο

Share

Ο Φωστήρας μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, ωστόσο πήρε την πολυπόθητη νίκη με 1-0, που τον ανέβασε στην 4η θέση, στο -4 από την κορυφή και στο -1 από τη Θύελλα Ραφήνας, η οποία έχασε έδαφος στη μάχη για την άνοδο. Το 12ο γκολ του πέτυχε ο Χριστόπουλος και έγινε πρώτος σκόρερ του ομίλου.

Παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι παρά το τελικό 1-0. Ο Φωστήρας ήταν ανώτερος καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και αν ήταν πιο εύστοχος και πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Η Θύελλα παρά την βαθμολογική της ανωτερότητα δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του «Σπύρος Γιαλαμπίδης» και ήταν τυχερή που δεν έχανε από το πρώτο ημίχρονο. Η δικαίωση για τους γηπεδούχους ήρθε στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Βασίλη Χριστόπουλο να εκμεταλλεύεται λάθος της αντίπαλης άμυνας μετά από γέμισμα και να «εκτελεί» τον πολύ καλό μέχρι εκείνο το σημείο Κωνσταντίνο Κουμή, πετυχαίνοντας το 12ο γκολ του στον όμιλο. Η μάχη για την άνοδο έτσι πήρε για τα καλά φωτιά με τον Φωστήρα να ανεβαίνει 4ος με 34 βαθμούς και τη Θύελλα να πέφτει 3η μετά και τη νίκη της Μαρκό.

Καταιγιστικός αλλά και άστοχος ο «Φονέας των γιγάντων» στο Α’ ημίχρονο.

Η ομάδα του Γιάννη Μάγγου, στο δεύτερο παιχνίδι του ίδιου για την φετινή σεζόν στον πάγκο του Φωστήρα, μπήκε στο γήπεδο ξέροντας απολύτως τι θέλει και πρέπει να κάνει. Και αυτό το έδειξε από το 1ο λεπτό, παίρνοντας την πρωτοβουλία του παιχνιδιού, το οποίο ήλεγχε πλήρως. Μόλις στο 8ο λεπτό ήρθε η πρώτη πραγματικά επικίνδυνη τελική, με τον Τσουβαλτσίδη να βλέπει τον Κουμή να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ έπειτα δυνατό σουτ που πραγματοποίησε. Όσο πέρναγε η ώρα έσφιγγε και ο κλοιός για την Θύελλα, που είδε τον Θεοδωρίδη να συνεργάζεται άψογα με τον Κρητικό και το τακουνάκι του πρώτου να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουμή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Παρασκευόπουλος, Χριστόπουλος και Φέκκας έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, τις οποίες είτε σταμάτησε ο πολυτιμότερος για την ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη, Κουμής, είτε κατέληξαν για λίγο εκτός του τέρματος.

Δικαίωση στα πρώτα δευτερόλεπτα του Β’ ημιχρόνου.

Η αφλογιστία του Φωστήρα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Και το απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο, καθώς στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου ο Χριστόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και έπειτα από γέμισμα του Κρητικού πλάσαρε τον Κουμή σημειώνοντας το 12ο γκολ του, που τον ανέβασε μόνο στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του 5ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας. Εάν και θα περίμενε κανείς αυτό το σοκ να «ξυπνήσει» τους φιλοξενούμενους λίγα έως ελάχιστα άλλαξαν στη συνέχεια του αγώνα. Οι «Λιγνιτωρύχοι» κράτησαν λίγο παραπάνω την μπάλα στα πόδια τους και περιόρισαν έως ένα βαθμό τις επιθέσεις του Φωστήρα, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν καμία απειλητική κατάσταση για τον Φυλακτό, που ήταν «θεατής» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αντίθετα οι μεγάλες ευκαιρίες και του δεύτερου ημιχρόνου «έπεσαν» στα πόδια του Κρητικού και του Φέκκα, που όμως δεν κατάφεραν να διευρύνουν τον δείκτη του σκορ. Στο 83’ έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν προς διαιτητή και βοηθό για τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Φωστήρα σε χέρι αμυνόμενου, με τον Αλατσάκη, όμως να δίνει κόρνερ.

Μετά το μεγάλο αυτό αποτέλεσμα ο Φωστήρας δεν δύναται να μην νικήσει την επόμενη αγωνιστική, εκτός έδρας τον τελευταίο, με μόλις τρεις βαθμούς, Άγιο Ιερόθεο. Από την άλλη η Θύελλα Ραφήνας οφείλει να ανασυγκροτηθεί στην έδρα της, όπου και είναι πιο ισχυρή, απέναντι στον Αλμυρό Γαζίου, προκειμένου να μην υποστεί δεύτερη συνεχομένη βαθμολογική απώλεια που θα κάνει την υπόθεση της ανόδου να δυσκολέψει περισσότερο.

Διαιτητής: Αλατσάκης Γεώργιος Βοηθοί: Κουρμαδιάς Νικόλαος, Βάτος Παναγιώτης Παρατηρητής: Παπαμίχος Γεώργιος

Οι Συνθέσεις:

Φωστήρας (Γιάννης Μάγγος): Φυλακτός, Τσουβαλτσίδης, Νταούλια, Τζιάτζιος, Παπατζίκος, Παρασκευόπουλος (89’ Μανωλάς), Χριστόπουλος (69’ Ξενοπανάγος), Θεοδωρίδης, Κρητικός, Πινιώτης, Φέκκας (80’ Ανδριόπουλος)

Θύελλα Ραφήνας (Νίκος Μεσολόγγης): Κουμής, Αράπης (69’ Μπρέμπος), Νάκας, Φύτρος, Μαντζώρος, Μαρτίνος (87’ Ντόσκας), Παντελίδης, Δημητρίου (69’ Σουλτανίδης), Χίσο, Τόσκα, Γκούμας

Επιμέλεια: Ορέστης Καδδάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *