Type to search

Premier league ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίσταλ Πάλας: Μπήκε με το… αριστερό στο 2023 και δεν έχει ακόμα «σπάσει το ρόδι»!

Share

Το 2023 έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους «αετούς» οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε μία νίκη στα 10 παιχνίδια που έχουν δώσει στη Premier League. Ταυτόχρονα, αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα αρχίζουν να τους δημιουργούν μπελάδες αφού η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού έχει μειωθεί στους τέσσερις μόλις βαθμούς.

Η Κρίσταλ Πάλας μέσα στο νέο ημερολογιακό έτος έχει σημειώσει πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες ενώ παράλληλα αποκλείστηκε και από το FA Cup από τη Σαουθάμπτον μόλις από τον 3ο γύρο του θεσμού (1-2). Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας, και όχι χαμηλότερα, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν είχε εξαιρετική συγκομιδή βαθμών.

Τι είναι αυτό όμως που άλλαξε έκτοτε και δεν έχει πάρει ούτε ένα τρίποντο; Το πιο μεγάλο ζήτημα που παρατηρείται με μία γρήγορη ματιά είναι το πρόγραμμα που είχε έως τώρα μέσα στο 2023. Σε αυτά τα 10 παιχνίδια αντιμετώπισε μονάχα ομάδες που είναι από πάνω της στη βαθμολογία! Συνεπώς τα αρνητικά της αποτελέσματα έχουν μία – άκρως – λογική εξήγηση.

Επίσης υπήρξε ο τραυματισμός του πρώτου της σκόρερ φέτος, Γουίλφριντ Ζαχά, ο οποίος απουσίασε σχεδόν στα μισά από αυτά τα ματς (4/10). Είναι το σημείο αναφοράς για τους λονδρέζους και η απουσία του ήταν εμφανής. Αλλά και μετά την επιστροφή του δεν έχει κατορθώσει να συνδράμει στο επιθετικό κομμάτι, ίσως κιόλας επειδή στο τέλος της σεζόν λήγει το συμβόλαιο του και δεν φαίνεται ότι θα ανανεώσει.

Σε αυτά τα 10 παιχνίδια, η Κρίσταλ Πάλας έχει πετύχει τέσσερα μόλις γκολ και έχει δεχθεί 12, έχοντας συλλέξει τους λιγότερους βαθμούς από οποιαδήποτε ομάδα στη κατηγορία. Αμυντικά δεν έχει σοβαρά ζητήματα αλλά επιθετικά δημιουργεί τις λιγότερες μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Έχει «φτιάξει» 31 τέτοιες και μόνο η Μπόρνμουθ έχει λιγότερες (30)!

Δημιουργεί ελάχιστα αφού κρατάει λίγο την μπάλα στα πόδια της. Πιο συγκεκριμένα έχει 43% ποσοστό κατοχής ανά παιχνίδι, επίδοση που αποτελεί την 4η χειρότερη στη φετινή Premier League. Η δυστοκία της στο γκολ είναι πιο φανερή στις τελευταίες της τρεις αναμετρήσεις αφού, όχι μόνο δεν έχει σημειώσει τέρμα, αλλά δεν έχει ούτε τελική προσπάθεια εντός εστίας. Παρόμοιο στατιστικό δεν έχει σημειωθεί από όταν άρχισε η καταγραφή τέτοιων δεδομένων στο αγγλικό πρωτάθλημα (σεζόν 2003/04).

Ακολουθούν παιχνίδια με Μπράιτον και Άρσεναλ, που επίσης βρίσκονται πιο ψηλά από εκείνη στη Premier League, και στη συνέχεια στα 10 εναπομείναντα ματς αντιμετωπίζει εννέα ομάδες που βρίσκονται από κάτω της και την κυνηγούν (με εξαίρεση την Τότεναμ). Η ποιότητα του συνόλου της είναι αρκετή λογικά για να την κρατήσει στη κατηγορία αλλά ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το μέλλον της αν φτάσει να δίνει «εξάποντα» ντέρμπι κάθε αγωνιστική. Οψόμεθα…

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *